IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2015, 14:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fakirliğe ‘elips’li önlem




MHP lideri Bahçeli, milletvekillerine verdiği yemekte, Türkiye’deki gelir dağılımının piramit biçiminde olduğunu, bunun elipse çevrilmesiyle gelir adaletinin sağlanacağını söyledi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ÖNDER YILMAZ Ankara
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekillerine Göksu Restoran’da verdiği yemekte, seçim stratejisinin “ekonomik kalkınma” ayağını çarpıcı bir geometrik çizimle anlattı. Cebinden çıkardığı kağıda önce bir üçgen piramit çizen Bahçeli, piramitin üst ve alt kısmına bir çizgi çekerek, “Şu andaki ekonomik düzeni bu piramit şeklinde alırsak, üst kısmında; gelirin büyük bölümünü alan az sayıda zenginler var. Alt kısmında ise gelirden çok az pay alan veya alamayan fakir kesim bulunuyor. Orta gelirlilerin sayıları da gittikçe azalıyor. İşte MHP bu piramiti elips şekline çevirip, gelir dağılımında adaleti sağlamayı planlıyor” dedi.

Kağıttaki piramit şeklinin yanına bir de elips çizen Bahçeli, elipsin altına ve üstüne de bir nokta koyarak 1990’ların “ortadirek” kavramına benzeyen formülünü şu sözlerle dile getirdi: “MHP, gelir dağılımını Türkiye’nin her yerine yayacak. Aynı zamanda da gelir dağılımını yükseltecek bir proje üzerinde çalışıyoruz. Buna göre, artık pramitte olduğu gibi en altta gelirden az pay alanlar ve en üstte gelirden en yüksek pay alanlar olmayacak. Bu elipsin en altında olduğu gibi sayıları az olan ve gelir dağılımında az pay alan yoksul kesim olacak. En üstte de sayıları az olan ve gelir dağılımından yüksek pay alan zenginler olacak. Ama tüm Türkiye’de yıllık gelirden daha yüksek pay alan mutlu bir çoğunluk yer alacak. Hedefimiz her ailenin yıllık en az 150 bin TL kazanacağı bir Türkiye yaratmak.” Bahçeli, komünist, kapitalist ve ülkücünün yoksulluğa yönelik bakış açısı farkını ilginç bir anektodla anlattı.

‘Nerede sosyal adalet?’
Bahçeli, “Sokakta bankın üzerinde bir adam yatıyor. Bunu kapitalist görse ‘ekonomisi daha iyi yerlerde yatmaya elvermiyordur’ der çekip gider. Bu adamı komünist görse. ‘Böyle devlet olur mu? Nerede sosyal adalet? İnsanları neden bu hale düşürüyorsunuz’ diye bağırarak yanından çekip gider. Ama bu adamı bir ülkücü görse.
Adamın yanına yaklaşır, halini hatırını sorar, neden burada yattığını öğrenmek ister. Adamı oraya düşüren duruma bakar. Sorumlularına sitem eder. Alır götürür sıcak bir yerde yatırır. İmkanı da varsa cebine para koyar. İşte kapitalist, komünist ve ülkücü arasındaki davranış farkı böyledir” dedi.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fakirliğe, Önlem, ‘elips’li


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ÖNLEM MasteR06 Fıkra 0 05 Mart 2014 19:57
Elips ve Parabolun Alan ve Çevre Formulleri Liaaa Ödev ve Tezler 0 20 Haziran 2012 15:33
Proxy 'e Önlem kup{a}pazl mIRC Scripting Sorunları 5 30 Eylül 2010 16:05
Geç gelen önlem Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 02:35
Kırışıklıklara Önlem Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Temmuz 2008 11:50