IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2015, 03:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
111 bin seçmen oy kullanamadı




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 30 Mart’ta oy kullanan 111 bin 689 seçmenin, adresinin 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçiminde boş çıkması nedeniyle bu seçimlerde oy kullanamadığını bildirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MERİÇ TAFOLAR Ankara
Bozdağ, seçmenlerin yeni ikametgâhının bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğüne bizzat giderek adres beyan formu doldurması gerektiğini belirtti.
CHP Antalya Milletvekili gürkut acar, 30 Mart seçimlerinde seçmen kütüğünde olup oy kullanan kaç seçmenin 10 Ağustos’ta seçmen kütüğünde bulunmadığı için oy kullanamadığını sordu. Acar’ın soru önergesini YSK’nın bilgi notuyla yanıtlayan Bozdağ, şunları kaydetti:

“30 Mart 2014’te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde seçmen olup da 12. Cumhurbaşkanı Seçimi’nde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan verilerde adresi boş olarak gelen seçmen sayısı ise Türkiye genelinde 111 bin 689’dur.
Seçmen, yeni ikametgâhının bağlı bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğüne bizzat gidip adres beyan formu doldurduğu takdirde adres kaydı seçmen kütüğüne otomatik olarak yansır ve oyunu güncellediği adreste kullanır. Vatandaşlarımız YSK’nın resmi internet sitesinden, seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadıklarını diledikleri zaman sorgulayabilir, seçim dönemlerinde muhtarlıklarda askıya çıkarılan ‘Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri’nde isimlerini kontrol edebilir veya bu işlemi muhtarlığa gitmeden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden de yapabilirler.”

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
111, bin, kullanamadı, oy, secmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık