IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2015, 18:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çipras'a sürpriz destek




Avrupa Birliği ve IMF ile başı dertte olan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a beklenmedik bir yerden destek geldi. AB ve Merkel'in Yunanistan konusundaki tutumunu eleştiren Obama, "Ekonomik krizle boğuşan bir ülkeyi daha fazla sıkıştırmanın anlamı yok" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan CNN televizyonunda yayınlanan "GPS" programında Farid Zakaria'nın sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Barack Obama ülkesinin IŞİD'le mücadele, Suudi arabistan, İsrail ve AB ile ilişkileri konusunda değerlendirmelerde bulundu. CNN'deki röportajda Yunanistan'daki iktidar değişikliğini de değerlendiren ABD Başkanı Barack Obama, "Umarım Yunanistan Euro Bölgesi'nde kalır. Ancak bunun için bütün taraflar uzlaşmaya açık olmalı. Ekonomik krizle boğuşan bir ülkeyi daha fazla sıkıştıramazsınız" şeklinde konuştu.

NTV'nin haberine göre Obama bu açıklamalarıyla Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a dolaylı destek verirken, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Atina konusundaki tutumunu üstü örtülü eleştirdi.

Uzmanlar, AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'ndan oluşan Troyka'nın Yunanistan konusunda iki yol izleyeceğini belirtiyor. Troyka, Yunanistan'ın borçlarının bir kısmını silebilir ya da borçların ödenmesi için daha uzun zaman tanıyabilir. Obama'nın Atina konusundaki değerlendirmeleri sonrası Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan da borçlarıyla ilgili bir açıklama geldi.
"RUSYA'NIN PARASINI İSTEMİYORUZ"
Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Çipras açıklamalarıyla AB ve ABD'nin gönlüne su serpti. Çipras, borçlarını ödemek için Rusya'dan kredi almaya ihtiyaçları olmadığını söyledi. Rum lider Nikos Anastasiadies'le görüşmesi sonrası konuşan Yunanistan Başbakanı Çipras, "Şu anda Rusya'dan kredi almak gibi bir düşüncemiz yok. Yunanistan'ın tek ve nihai amacı AB'deki ortaklarıyla başarıya ulaşan bir anlaşmaya varmak" dedi.

MERKEL ABD YOLCUSU
Almanya Başbakanı Angela Merkel önümüzdeki pazartesi günü Washington'a bir ziyaret gerçekleştirecek. Beyaz Saray'daki görüşmede Yunanistan konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.



milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çiprasa, destek, sürpriz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP'den AK Parti'ye sürpriz destek Seth Haber Arşivi 0 05 Temmuz 2014 15:58
Fatmagül'e Sürpriz Destek basketci Haber Arşivi 0 13 Kasım 2010 10:12