IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2015, 02:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HDP gözünü metropole dikti




Seçime parti olarak girecek olan HDP rapor hazırladı. Raporda Cumhurbaşkanlığı seçiminde Demirtaş’ın aldığı oyun, HDP ve BDP oyundan neden daha yüksek olduğunun sebepleri açıklandı. Yüzde 10 barajı için metropoller hedef gösterildi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KEMAL GÖKTAŞ
HDP’nin, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sadece 4,5 ay önce yapılan mahalli idareler seçiminde BDP ve HDP’nin aldığı sonuçlarla Selahattin Demirtaş’ın aldığı oyların karşılaştırılmasına ilişkin çalışmaları ilginç sonuçları ortaya çıkardı. Buna göre, BDP ve HDP’nin birlikte girdiği 30 Mart’ta, oy oranı yüzde 6,59, oy sayısı ise 2 milyon 961 bin 430 oldu. Demirtaş ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtiçinde toplam 3 milyon 914 bin 359 oy aldı ve yüzde 9,76 oyu yakaladı.

Yani Demirtaş, BDP+HDP‘nin 30 Mart’ta aldığı oydan 996 bin 618 daha fazla oy aldı. Bu artışta 30 Mart seçimlerinde aday gösterilmeyen ilçelerden gelen oy sayısı 86 bin 304 ve Doğu-Güneydoğu Anadoludu’daki 23 ilden gelen oy sayısındaki artış 195 bin 544 olarak gerçekleşti.
Demirtaş, BDP+HDP’nin Batı’dan aldığı Oyun üzerine 714 bin 770 daha fazla oy aldı. Bu rakamlar ilk bakışta Demirtaş’ın HDP projesinin, “Türkiyelileşme” hedefine yaklaştırdığı için oyların sayısını artırdığı gibi yorumlanabilir. Oysa rapor, HDP’nin oy artışını “Türk” seçmenlerdeki değil “Kürt” seçmenlerdeki artışa borçlu olduğu, yüzde 10 barajında da yine başta metropollerde yaşayanlar olmak üzere Kürt seçmenlerin davranışının etkili olacağını ortaya koydu.
HDP’nin de bu gerçeği göz önünde bulundurarak Demirtaş başta olmak üzere Kürt siyasetinin etkili isimlerini İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde aday göstermeyi tartıştığı belirtiliyor.

Yüzde 10 için...
HDP’nin Birleşik Haziran Hareketi ve CHP ile yaptığı görüşmelerden sonuç alarak geniş bir seçim ittifakıyla seçime gitmemesi halinde yüzde 10 barajı konusunda zorlanacağı söylenebilir. Ancak Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarattığı rüzgarın artarak devam ettirilmesi halinde batıda yaşayan Kürt seçmenlerin oyunu alarak barajı aşması olasılığı da hiç de düşük gözükmüyor.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Şubat 2015, 12:52   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: HDP gözünü metropole dikti




ben onu bunu bilmem, adamlar cok guzel analiz yapiyorlar kabul edelim. cumhurbaskanligi seciminde bence gayet guzel kampanya yuruttu selahattin demirtas, oyu da yanlis hatirlamiyorsam %9'un uzerindeydi. tabiki yalnizca cumhurbaskanligi secimine gore degerlendiremeyiz bu durumu, eger hdp'de buna gore degerlendirse (ki sanmiyorum) buyuk hata yapar. ancak soyle de bir gercek var ki; son secimle birlikte iyi bir ruzgar yakaladilar. secimlere parti olarak girecek olmalari da, oyle tahmin ediyorum secmenlerinde ayri hava yaratacaktir. zaten kendileri de bunun farkinda olduklari icin metropol kentlerle ilgili calisma yurutmeleri gayet mantikli ve evet, bu kentlerden alacalari oy miktari, suphesiz sonuclara buyuk etki edecektir. ha baraji gecerler mi? bence gecemezler ama %10'a yakin bir oy orani kesin gibi gorunuyor. acikcasi gecerlerse de surpriz olarak gormemek gerek.

__________________
everything. everyone. everywhere. ends.
 

 

Etiketler
dikti, gözünü, hdp, metropole


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD, gözünü Bağdat'a dikti Desmont Haber Arşivi 0 13 Aralık 2014 18:26
Asya'nın Zuckerberg'i gözünü Çin'e dikti! Deep Cep Telefonlar 0 08 Mart 2012 13:56
Boluspor gözünü Göztepe'ye dikti. Kalemzede 1. Lig ve Diğer Ligler 0 16 Ekim 2011 12:12