IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2015, 02:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Büyük devlet olmak tercih değil kader




Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, geçen yıl kuruluş yıldönümünde hükümetle kriz çıkmasına neden olan konuşmasının ardından ilk defa AYM’ye seçilen yeni üyenin yemin töreninde lımlı mesajlar verdi. Yeni üye Kadir Özkaya’nın göreve başlaması, Ayla Perktaş’ın da emekliye ayrılması nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nde kadın üye kalmadı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ANKARA Milliyet
AYM üyeliğine seçilen Kadir Özkaya’nın yemin törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, YSK başkanları ve yardımcıları, Ali Babacan, Bülent Arınç, Adalet Bakanı bekir bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldı. Törene, muhalefetten katılan olmaması dikkat çekti.
Törende konuşan Kılıç, 2010’daki Anayasa değişikliğiyle AYM’nin görev görev alanına giren bireysel başvuru yolunun çok kısa süre içinde, halkın umut kapısı olduğunu ve AYM’yi de hak ve özgürlükler mahkemesine dönüştürdüğünü belirtti.
Kılıç, “Türkiye’de artık ülkeyi kurtarma çağrısı yapılan kurum ve kişiler dönemi kapanmış, sorunların demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi gereken bir süreç başlamıştır. Büyük devlet olma ideali, bu toprakların insanı için bir tercihten ziyade kaderi haline gelmiştir. Miras aldığımız tarih ve içinde yaşadığımız coğrafya, bizi bu bölgede hem de dünyada kurucu aktör olmaya zorluyor. Bu görevi yerine getirirken, medeniyetleri çatıştırarak değil, barıştırırak yol almak zorundayız. Bu rolün içeriğinde sevgi, barış ve insanlık sorununu korumanın olması gerektiğine yürekten inanıyoruz” dedi.

Başkanlık seçimi heyecanı
Bazı medya organlarında, dün, Anayasa Mahkemesi’ndeki başkanlık seçimlerinin yarın yapılacağı ileri sürüldü, ancak bu iddialar doğrulanmadı. Seçimlerin bu hafta içinde yapılmasının beklendiği ifade ediliyor. Kulislerde, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından avukat kontenjanından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Başkanvekili Serruh Kaleli ile Polis Akademisi öğretim üyesi iken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından seçilen Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın aday olduğu belirtiliyor. Başkan Haşim Kılıç’ın 3 Mart’ta yaş haddinden emekli olmasının ardından yeni başkan koltuğuna oturacak.


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bÜyÜk, değil, devlet, kader, olmak, tercih


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlar Neden Yaşça Büyük Erkeği Tercih Eder? Zen Ah Kadınlar 0 27 Şubat 2013 16:04
Turkcell Büyük Veride Teradata’yı Tercih Etti Zen Turkcell 0 04 Şubat 2013 16:21
KPSS-2012/2 Tercih Kılavuzundan Yerleştirme İçin Tercih Yapan/Tercih Yapacak Adayları Violent Eğitim Haberleri 0 22 Kasım 2012 16:33
Hayat Bazılarına Mutsuz Olmakla Duygusuz Olmak Arasında Tercih Hakkı Tanır. Nava Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 5 10 Ocak 2012 19:20
Sosyal Yalnızlık Kader mi Tercih mi? Melodram Felsefe 0 28 Eylül 2011 10:40