IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2015, 00:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hint düğünlerinde maymunlu önlem.




Hindistan'da evlilik hazırlığı yapan çiftler düğünlerinde yemekleri maymunlardan korumak için yine bir maymun türüne başvuruyor. Diğer türleri korkutan langur maymunu sahipleri bu iş için 160 dolara kadar ücret isteyebiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Düğün sezonunun başladığı Hindistan'da çiftler büyük bir heyecanla evlilik törenlerine hazırlanıyor. Ancak çoğu gelin ve damat adayının düğünleriyle ilgili büyük bir endişesi var; hırsız maymunlar.
Genç çiftler, ülkedeki pek çok yerleşimde neredeyse nüfusun bir parçası haline gelmiş olan saldırgan maymunların, bu mutlu günlerini mahvetmemesi önlemek için başka bir maymun türüne başvuruyor.
Gruplar halinde dolaşan ve yiyeceğin bol olduğu ortamları istila etmekten çekinmeyen hırsız maymunlara karşı, daha büyük olan langur maymunlarıyla düğünün asayişi sağlamaya çalışılıyor. Uzun kuyruklu ve kara yüzlü langur maymunu, saldırgan mizacıyla biliniyor. Eğiticilerin gözetiminde tasmayla bağlı tutulan langur maymunlarının görevi diğer türleri korkutup kaçırmak.
Bu durum, ülkedeki düğün sezonunda kendi sektörünü yaratmış halde. Düğünlerini bir maymun çetesinin akınından korumak isteyen çiftler parayı gözden çıkarmak zorunda.

160 dolara maymun bekçiliği
Önceden rezervasyon yapıldığında, langur maymunu sahibi eğiticiler bu iş için 3 bin rupi, yani yaklaşık 50 dolar civarında bir ücret alıyor. Agra kentindeki belediye yetkilisi Ram Avtaar'ın verdiği bilgiye göre düğün günü bu fiyat 160 dolara kadar çıkabiliyor.
Ünlü Tac Mahal anıtının bulunduğu Agra'da genellikle açık havada yapılan bugüne kadar pek çok düğün bu tip maymun saldırılarından nasibini aldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


'Gelinliğim ve makyajım berbat oldu'
Düğününde bir anda masaları maymunların sardığını belirten 29 yaşındaki Amita Singh, panikle sandalyesinden düştüğünü gelinliğinin ve makyajının berbat olduğunu anlattı. Genç kadın, Hindu geleneklerine göre yapılan ikinci düğününde langur maymunu kiraladığını ve her şeyin yolunda gittiğini söyledi.
Agra sakinlerinden Deepesh Gupta ise katıldığı bir düğünde damadın maymunların saldırıya uğradığını gördükten sonra kendi kızının düğünü için 3 langur maymunu kiraladıklarını ve mekanın stratejik noktalarına yerleştirdiklerini ifade etti.
Yerleşimleri mesken tutan on binlerce maymuna çatılarda, ağaçlarda, elektrik direklerinde, trenlerde rastlamak mümkün. Maymunlara Hindu inancında kutsal sayıldıkları için zarar verilmiyor, aksine tanrı Hanuman’ı temsil ettiğine inanıldığı için korunuyor.


Kaynak: AFP / aljazeera.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
düğünlerinde, hint, maymunlu, Önlem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hint Mutfağı: Hint Sütlacı AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:20
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:12
Maymunlu Test SLyther Otomobil Haberleri 0 03 Şubat 2013 11:08
Kış Düğünlerinde Ne Giymeli! Ezgi Ah Kadınlar 2 03 Eylül 2012 14:48
Yaz Düğünlerinde Atlamamanız Gereken 10 Madde Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 15 Mayıs 2012 12:57