IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 17:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avustralya'daki Türk İşadamlarından Bank Asya'ya Destek




Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılması kararına tepkiler dinmek bilmiyor. Avustralya’nın ve dünyanın sembol yapılarından Sydney Opera House’un önünde toplanan bir grup Banka Asya mudisi ellerinde dövizlerle, olaya tepki gösterdi. Bir taraftan Türkiye’deki yakınlarına telefon açarak, bankanın hesabına para yatırtan Avustralyalı Türkler, diğer taraftan taşıdıkları döviz ve attıkları sloganlarla olaya tepki gösterdi. Sydney Türk Ticaret Odası tarafından organize edilen protesto gösterisine, Sydney’de bulunan vatandaşlar katıldı. Avustralya ile bütünleşen kanguru ve koala resimlerinin de yer aldığı dövizlerde, ‘Seninleyiz Bank Asya’ ifadeleri yer aldı. “ Gurbetçinin Ahı, İndirir Şahı, Avustralya’dan Vatana, Kutulara Değil Bank Asya’ya” gibi sözlerin yer aldığı dövizleri taşıyan bankanın Avustralyalı mudileri, sadece protesto yapmak değil, aynı zamanda hesaba para yatırmak için bir kez daha banka havalesini çıkardıklarını ifade ettiler.

Sydney Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aksu, hükümetin talimatıyla Bank Asya’ya gasp operasyonu yapan TMSF’nin bu hukuksuz tavrından utanç duyduklarını belirtti. Türkiye’de çok itibarlı bir bankaya böyle darbenin yapılmasının, akıldan uzak bir adım olduğunu belirten Başkan Aksu, “ Hükümet Bank Asya’yı bizzat ele geçirmek için bir gasp operasyonu gerçekleştirdi. Avustralya gibi özgür bir ülkeden, ülkemizde olup bitenleri şaşkınlık, hayret ve dehşet içinde izliyoruz. Gelişmiş ülkelerde, ülkenin önemli bankasını değil batırmak, imada bile bulunmak ağır bir cezayı gerektiriyor. Dünya finans sektörünü de adeta şaşkına çeviriyor bu anlamsız ve yakışıksız algı operasyonu. Başkanlığını yaptığım kuruluşumuzun da üye olduğu Sydney Ticaret Odasından yetkililerle, önceki gün bir görüşmemiz oldu. Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ettiler. Ve böyle antidemokratik bir adımın nasıl atılabildiğini hayret içinde bize sordular. Kendi üyelerine Türkiye’de ticaret yapın diyemediğini bize ilettiler. Bundan daha üzücü bir tablo olabilir mi? “dedi.

BANK ASYA'YA PARA YATIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başkanlığını yaptığı ticaret odasının tüm üyelerinin Bank Asya’da hesabının olduğunu belirten Abdullah Aksu, gerek yönetim kurulu gerekse diğer üyelerin Bank Asya’ya para yatırmaya devam edeceğini kaydetti. Polis eşliğinde gerçekleştirilen operasyonların banka mudilerini ürkütmek için yapıldığını, ancak ters teptiğini hatırlatan Aksu, ülkemizden 20 bin kilometre uzaklıktan onlarla yüzlerle insanın para transfer etmeye devam ettiğine dikkat çekti. Algı operasyonlarına asla boyun eğmeyeceklerini hatırlatan Aksu;” Boyun eğmek yok, birileri suç işliyor. Bu akıl tutulması ile bir bankayı değil; koskoca ülkeyi batıracak birileri. Bütün beceriksizlerin ortak özelliği şudur: Değer üretilemeyince, üretilen değerleri yok etmektir"şeklinde sözlerine ekledi.


Protesto eylemine katılan işadamı Erhan Bozkurt da Bank Asya’ya yapılan gasbı, Avustralya’dan büyük bir utançla izlediklerini aktardı." Sadece biz değil, yabancılar kendi medya kuruluşları vasıtasıyla gelişmeyi izliyor ve anlamada zorluk çekiyor. Bu da üzüntümüzü iki kat arttırıyor. Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir bankasına yüzlerle polis eşliğinde hukuksuz bir baskının yapılması, tek kelimeyle esef verici bir tablo. Türkiye’deki antidemokratik gelişmeleri ve baskıları anlamak için, Türkçe bilmeye veya Türkiye’nin vatandaşı olmaya gerek yok." diyen Bozkurt, Türkiye'nin çok büyük itibar kaybettiğini vurguladı.

Bozkurt, "Avustralya’dan kazandığımızı bankamıza şimdiye kadar yatırdık, yatırmaya devam edeceğiz. Bugün de dünyanın Avustralya’nın ticaret, sanayi ve turizm şehri Sydney ve dünyanın önemli sembolü Opera House’un önünden sembolik bir tepki gösterdik. Bunun anlamı şu; Anadolu insanını alnını teriyle kurulan müesseselere, harama bulaşmış, hırsızlığa karışmış olanları kaptırmayacağız. Bu zulümler, Anadolu’dan dünyanın ucu Avustralya’ya kadar hepimizi daha da güçlendiriyor. Bu kirli ve paslı algı operasyonları, icat edenlerin başına patlayacak, yüzlerine er veya geç şamar gibi ineceğinden en ufak bir şüphemiz yok." dedi


Avustralya Eğitim ve Kültür Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aydoğan ise ; Türkiye’de olup bitenlerden son derece rahatsızız. İbretle izliyoruz, yapılan hukuksuzlukları. Bank Asya’ya yapılan operasyonu, temeli olmayan bir hukuksuzlukla gerçekleştirilmiştir. Daha önceki algı operasyonlarında, para yollamıştım. Bir daha para yollayacağım. Burada büyük bir emekle kazandığımızı, alnımızın tertemiz teriyle kazandığımız parayı, yine tertemiz ve harama karışmamış kurum olan Bank Asya’mıza göndereceğiz. Hırsızlık ve yolsuzluk yapanlar utansın. Bizim utanacak bir durumumuz yok. Kutulara parayı koyan, mahkeme koridorlarında yüzünü ceketleriyle örtenlerin tarafında değiliz. Avustralya’nın da vatandaşı olarak, ülkemizi her yerde tertemiz helal kazanç ve hukuk normlarına uygun şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz." dedi.

Sydney Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Ağar da ise helal paralarla kurulan Bank Asya'ya göz dikenlerin yanlış yaptığını ifade etti.




haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asyaya, avustralyadaki, bank, destek, tÜrk, İşadamlarından


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıbrıslı Türk İşadamlarından Avrupa'ya Hellim Çıkarması Desmont Gazete Manşetleri 0 25 Ocak 2015 22:50
Bank asya 1.Lig maç skorları. Sametold Haber Arşivi 1 20 Aralık 2010 18:46