IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 17:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekonomi Bakanı Zeybekci: Filistin İle Ticarete Sonuna Kadar Varız





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Filistinle Türkiye arasında iş dünyası temsilcilerine vize yakışmayacağını belirterek, "Burada ne yapılması gerekiyorsa, sonuna kadar yaparız" dedi.

Zeybekci, " Filistin İş Forumu"nda yaptığı konuşmada, Filistin ekonomisini konuşmak üzere bir araya gelindiğini belirterek, ancak sadece ekonomiyi konuşmanın mümkün olmadığını, çünkü ortada bir dram, zulüm ve devlet terörüne maruz kalan bir millet bulunduğunu söyledi.

Filistin denilince akla, Gazze şeridinde oynayan çocukların top ve uçaksavar mermileriyle katledilişi geldiğini aktaran Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:


" Filistin deyince aklımızda 50 gün boyunca 2 bin masum insanın katlediliş ve şehit ediliş manzaraları var. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı'nın Türkiye'de bir fotoğraf seçme etkinliği vardı. Orada 7-8 yaşlarındaki Filistinli bir kız çocuğunun kendinden birkaç yaş küçük kardeşinin şehid olan naaşını öperek uğurlamasıyla ilgili resim, bu ülkenin gözünün önünden asla ve asla gitmeyecektir. O masum insanlar katledilirken o gün bir şeydi söylemiştim.

Türkiye, bu topraklar, bu medeniyet ve bu millet İspanya'da zulüm gördüğünde veya Nazi katliamına uğradığında, Musevilere, Yahudilere topraklarını sonuna kadar açmış olan bir ülkedir. Türkiye, dünyada bütün zulümleri görenlere sığınak olmuş bir ülkedir. Bütün insanlara olduğu gibi. 'Masum İsrailli anneler, masum İsrailli Yahudiler, Filistinlilere yapılan bu zulmü görmesin inşallah. Masum İsrailli anneler, Filistinli annelerin çektiği evlat acısını görmesin' demiştim. Çünkü orada bu zulmü yapan bir devlet terörüdür. Bu devlet terörünü alkışlayanlar da yok mu? Var. Devlet terörünü uygulayanlara ve alkışlayanlara da 'Allah kahretsin' diyoruz."


Zeybekci, tüm islam coğrafyasında birlik olunması gerektiğine işaret ederek, "Bütün bu coğrafyada, hepimizin altında toplandığı bir tek şemsiye var. Bu şemsiyenin adı da İslamdır. Gerisi bizim zenginliklerimizdir" dedi.



"Türkiye, dünyada her yere yetişmeye çalışıyor"



Türkiye'nin Filistine ihracatının 280 milyon dolar, Filistin'den ithalatının ise 5 milyon dolar düzeyinde bulunduğunu aktaran Zeybekci, bunun tam tersinin olmasını tüm kalbiyle istediğini dile getirdi.

Nihat Zeybekci, Filistin'in kendi ayakları üstünde durması, kendi kendini inşa edebilir hale gelmesini arzuladığını belirterek, şunları ifade etti:

"Gönlüm istiyor ki Filistin'de üretim, aş, iş olsun. İnsanların, gençlerin, çocukların, genç kızların geleceği olsun. Bugün Filistin'de bu zulmü uygulayanlar şunu asla unutmasın: Siz Filistin'de bu masum insanlara uyguladığınız o zulümlerle, yok edici politikalarla, eğer onlara kaybedecekleri bir şey bırakmazsanız, hayata dair önemli bir şeylerini bırakmazsanız, her şeyle karşılaşabilirsiniz. Oradaki gençlerin bir gelecek rüyası yoksa, geriye tek bir şey kalır; o da şiddet. Öncelikle orada üretim, aş, iş ve gelecek kaygısı olmalı. Türkiye olarak Filistinle ilgili yapmamız gereken en önemli şey; 'Ona balık ver doysun bir kere, ona balık tutmasını öğret doysun ömür boyu'. Filistin'e bakış açımız bu."

Filistin'de yapılması gereken ne varsa, Türkiye'nin bunu yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Mangalda kül bırakmamak deyimi vardır ya; biz konuşmuyoruz, yapıyoruz. Türkiye, bugün dünyanın en büyük donör ülkesi haline geldi. Türkiye, dünyada her yere yetişmeye çalışıyor. Allah'ın izniyle, bu ülkenin kaynak ve imkanlarıyla, bu milletin duaları ve kaynaklarıyla Türkiye her yerde var. Yaptığı bağış ve katkıların milli gelire oranıyla dünyada bir numarayız. Rakam olarak İngiltere'nin bir parmak altındayız, dünyada 3. sıradayız. Hem milli gelire oranda, hem de rakamda dünyada bir numara olacağız" şeklinde konuştu.



"Filistinle Türkiye arasında iş dünyası temsilcilerine vize yakışmaz"



Zeybekci, Filistinli şair İbrahim Tukan'ın Mawtini (Anavatanım) şiirinin dizelerine de konuşmasında yer vererek, bir gün Filistin'e hiçbir engellemeye tabi olmadan girmenin nasip olacağını aktardı.

Filistin'deki ekonomik zorlukları bildiğini anlatan Bakan Zeybekci, "Orada işe giden insanların, işe gelirken ve giderken 15-20 ayrı yerde kontrollerden geçerek, ne zorluklar yaşadıklarını biliyoruz. Gazze'nin yaşadığı o ablukanın, zulmün ve Gazze'ye uygulanan ve arkasında yatan planları da biliyoruz. Ama inşallah bu ömrümüzde özgür ve bağımsız Filistin'e hep beraber gireceğiz. Şunu da asla unutmamak lazım; diplomasiyle, barışın imkanlarını sonuna kadar zorlayarak... Savaşmak, vuruşmak ve silahı en son alternatif, çaresizliğin de en sonundaki alternatif olarak görüyoruz. 'Gelecek inşallah barışta, müzakerelerde, diplomaside' diyoruz" diye konuştu.

Zeybekci, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğuna vurgu yaparak, Kudüs'ün aynı zamanda bütün İslam aleminin de başının tacı ve herkesin başkenti olduğunu söyledi. Dünyanın Filistin'le ilgili çifte standart uyguladığını dile getiren Zeybekci, kimsenin zulmün ve haksızlığın karşısında susmaması gerektiğini kaydetti.

Nihat Zeybekci, Filistin'de yatırım ortamının oluşmadığını aktararak, şöyle devam etti:

"Gerek, teknik eğitim, gerek altyapıyla ilgili plan ve projelerin oluşturulması, gerekse Türkiye olarak oradaki gençlere mesleki eğitim verilmesi, orada yeterli iş gücünün kalitesini artırmak ve kabiliyetlerini artırmak konularında Türkiye'nin bütün kurum ve kuruluşları Filistin'e giderek bu eğitimleri vermek, ortamı ve imkanı hazırlamak için can atıyor. Biraz önce Filistin iş dünyasının değerli başkanı vizeyle ilgili bir serzenişte bulundu. Bize, vize yakışmaz. Filistinle Türkiye arasında iş dünyası temsilcilerine vize yakışmaz. İnşallah burada ne yapılması gerekiyorsa bunu sonuna kadar yaparız. Bizim aramızda bir Serbest Ticaret Anlaşması (STA) var. Bu bize yakışan bir şeydi zaten. Türkiye ile Filistin arasında STA'nın kapsamının genişletilmesi için ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yaparız."



"STA uygulanacaksa bunun ilk önce Filistin'le yapılması gerek"



Dünyanın ticari ve ekonomi haritasını yeniden çizdiğini ve yeni bir yapılanma olduğunu dile getiren Zeybekci, tüm bunlar oluşurken tam anlamıyla bir STA uygulanacaksa bunun ilk önce Filistin'le yapılması gerektiğini ifade etti.

Filistin'in Türkiye'yle ticaretinin ve ihracatının artması için ne yapılması gerekiyorsa Türkiye'nin sonuna kadar katkı sağlamak istediğini vurgulayan Zeybekci, "Filistinle zaten bir STA var ama bunu sıfırlamak için bütün alanlarda ne adım atılması gerekiyorsa 'Sonuna kadar varız' diyoruz. 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren STA'yı da derhal size gönderiyorum. STA'nın son sınırına kadar atılması gereken tüm adımları burada atalım" dedi.

Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cenin'deki organize sanayi bölgesiyle ilgili yakın takibi olduğuna da dikkati çekerek, "ABD'den Asya'ya, Avrupa'dan Avustralya'ya kadar bütün dünya Filistin'in haklı davasında, ekonomik bağımsızlık davasında Filistin'e borçludur. Bütün dünyanın bu borcu ödemesinin zamanının geldiğini düşünüyorum. Kalbi Filistin için atan 78 milyonluk nüfusuyla Türkiye, bağımsızlık ve kalkınma davasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin'le beraber olacaktır, yanında duracaktır, gerektiğinde Filistin'in önünde duracaktır" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Konuşmasının sonunda Filistin Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Ekonomi Bakanı Muhammed Mustafa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye plaket sunarken, ayrıca Mescid-i Aksa maketi hediye etti. -



haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
bakanı, ekonomi, filistin, kadar, sonuna, ticarete, varız, yle, zeybekci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekonomi Bakanı Zeybekci Almanya'da Desmont Gazete Manşetleri 0 14 Ocak 2015 19:32
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci sert çıktı Seth Haber Arşivi 0 17 Kasım 2014 14:01
Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan'dan 5 çocuk önerisi MasteR06 Haber Arşivi 0 08 Şubat 2014 23:26
Ekonomi Bakanı striptizci çıktı! Lucifer Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2010 15:18
Filistin, Sonuna kadar Filistin Feronia IF Ekstra 1 28 Mart 2010 02:14