IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 17:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Devlet Kendi Eliyle Çocuğunu Boğuyor, Bankasını Batırıyorsa Bu Zulümdür"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Erzurum Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Naci Turan,"Devlet kendi eliyle kendi çocuğunu boğuyorsa, bankasını batırıyorsa bu bir zulümdür." dedi.

Erzurum Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Naci Turan, hükümetin akıl tutulması yaşadığını söyledi. Bank Asya yönetimine el konulmasını izah etmekte zorlandıklarını anlatan Turan, söz olayın hukuki yanının bulunmadığını belirtti. Hükümetin, iktidar gücünü kullanarak toplumun belli bir kesimini temsil eden insanlardan intikam amaçlı olarak siyasi linç girişiminde bulunmasının hukukun bittiği nokta olarak değerlendiren Turan," Bank Asya yönetimine el konulmasını hukuki olarak izah edecek bir zemin yok. Bu bir siyasi operasyondur, siyasi linçtir, siyasi kavgadır. Yapılan bu linç Bank Asya ile sınırlı kalmayacaktır. Eğer bir devlet kendi eliyle kendi çocuğunu boğuyorsa, bankasını batırmaya çalışıyorsa bu bir zulümdür. Bu zulmün dünyada siyasi ve ekonomik yansımaları olacaktır. Türkiye'deki yatırımlar ve bankacılık sektörü bu siyasi linçten zarar görecektir. Bu zarar da Türk milletine yansıyacak ve hepimiz bu siyasi hırstan kaynaklı saldıran fakirleşeceğiz." dedi.

"YAŞANANLAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ"

Hükümetin paraya, sokağa, polise, askere hükmetmesinin iktidar olmanın en doğal hakkı olduğunun ancak yargıya dokunmasının büyük bir felaket olacağına da dikkat çeken Turan,"Siyasi iktidar herşeyi kendi kontrolü altına alabilir.Bu doğaldır. Ancak bir iktidar yargı denetiminden kaçıyor, yargıyı kendi tekeline alıyorsa o ülkenin felaketi başlamış demektir. Hükümete güvenin, saygının olmadığı yerlerde refah ve huzur bulunamaz. Yaşanan süreçte Bank Asya'ya el konulmasının hukuki zemini yok. Çünkü bu bir suç. Ancak yargıda müracaat edecek hakim ve savcı kalmadığından maalesef yaşananlar hukuki değil, siyasidir." diye konuştu.

"HIZLA ORTADOĞUYA BENZİYORUZ"

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Bank Asya yönetimine zorla polis gücüyle el konulmasının Türkiye'nin ayıbı olarak nitelendirdi. Bayraktar, Türkiye'nin hızla demokrasiden uzaklaşıp Ortadoğu'nun diktatörlerce yönetilen ülkelerine benzemeye başladığına işaret ederek,"Hukuk herkese lazım. Siyasi saiklerle hür teşebbüs olan bankalara el konulamaz. Hukukun üstünlüğünü, adaleti tesis edeceğini söyleyerek iktidara gelenlerin bugün izledikleri hukuksuzluk bir ibrettir. Anadolu insanının alın teriyle kurduğu Bank Asya'yı batırma, yönetimine el koyma girişimi huhuksuzluğun zirvesidir. Böylesi uygulamalar ancak hukuksuzluğun hukuk olduğu orta doğu ülkelerinde yaşanabilir" şeklinde tepki gösterdi.





haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
devlet kendi eliyle Çocuğunu boğuyor bankasını batırıyorsa bu zulümdür


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sümer Tilmaç: 'Devlet Eliyle Tiyatro Olmaz' Sözü Siyasi Bir Söylem Değil Thetis Kültür ve Sanat 0 06 Mayıs 2012 15:59