IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Şubat 2015, 04:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'nin sınır dışı ettiği Filistinli akademisyen Türkiye'de




Uzun yıllar Filistin İslami Cihat Örgütü'ne yardım ettiği suçlamasıyla yargılanan akademisyen Sami El Arian, ABD'den sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderildi.


ABD'de Filistin davasının en ateşli savunucularından biri olan Arian, kendisine yöneltilen suçlamalarla uzun yıllar mücadele ettikten sonra ABD’den sınır dışı edildi.
Avukatı Jonathan Turley, çarşamba günü Washington’dan ayrılan Arian’ın Türkiye’ye geldiğini açıkladı. Turley, blog’undan Arian’ın kesin olmamakla birlikte Türkiye’den yazıp çizmeye ve ders vermeye devam edebileceğini ifade etti.



Arian, ABD'de yayınlanan 'Democracy Now' programına İstanbul'dan bağlandı. Filistinli akademisyen, 12 yıldır ilk defa kendisini özgür hissetiğini söyledi.

ÜNİVERSİTEDE DERS VERİYORDU

ABD'nin terör listesinde yer alan Filistin İslami Cihat Örgütü'ne yardım suçlamasıyla uzun yıllar yargılanan Arian, bir dönem Güney Florida Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği dersleri veriyordu.

1975 yılında ABD'ye yerleşen Arian, ilk olarak 2003'te Filistin İslami Cihat Örgütü’ne para yardımında bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

ABD mahkemeleri, 2008'de tahliye olan ve 12 yıllık dava sürecinde yöneltilen 17 suçun sekizinden beraat eden Arian’ın işlediği iddia edilen hiçbir suçu kanıtlayamadı.

ŞALLAH'LA BİRLİKTE ÇALIŞTILAR
Daha önce de yine aynı üniversitede Arapça öğretmenliği yapan Mazen el Naccar ABD'den sınır dışı edilmişti. Naccar, şu sıralarda Türkiye'de olduğu öne sürülen Arian'ın eniştesi.

Arian ve Naccar öğretim üyesi oldukları Güney Florida Üniversitesi'nde, kapatılan Dünya İslam Araştırmaları şirketini kurmuşlardı.

FBI tarafından basılan şirketin eski başkanlarından Ramazan Abdullah Şallah, 1995’te grubu terk etmiş ve sonradan Filistin İslami Cihat örgütünün lideri olarak ortaya çıkmıştı. Şallah 2006'da FBI'in 'en çok arananlar listesi'nde yer alıyordu.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



HURRİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Şubat 2015, 11:18   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD'nin sınır dışı ettiği Filistinli akademisyen Türkiye'de




Bu konuda o kadar şey yazılır, çizilir ki. Açıkcası birilerine sövmeden kendimi zor tutuyorum. Ya Allahın cezaları, ********ler bu ülkede son 1,5 yılda onca insanı muhalif, gezici, cemaatci diye akademilerden kopardınız, onca araştırma görevlisinin görevlerinin düşmesi için davalar açtınız, akademileri temizlediniz şimdi de böyle ne idigü belirsiz insanları mı dolduracaksınız akademilere ? Ya adam'ın hakkında bir terör ithamı varsa biraz mantıklı yaklaş kardeşim. Ya Filistinliler kim ki biz bunlara her konuda iltimas veriyoruz ? Dünyada onlar gibi ezilen, mağdur olan onlarca halk var. Neden misal Haiti halkına değil de, neden Uygurlara değil de bizi her an satma ihtimali %99 olan bir halka bu kadar yatırım yapıyoruz ? -tecrübeyle ve tarihle sabittir bu oran, gram abartı yoktur- Çin zulmü altında çöpcülük yapan onca akademisyen var Uygurda git onları getir yurda, getiremez bu tiran çünkü onların magazinsel boyutu yok. Bizim saf milletimiz Filistin deyince aglıyor zırlıyor. Ulan adamlar kendi kuyularını kazdı. Bugünkü Filistinli gençler İsraile değil atalarına sövsün atalarına. Sen Coca Cola almama kampanyası yaparken adamlar Gazzeye fabrika kurup 3bin Filistinliyi çalıştırıyor^^ Ya gerçekten çok enteresan bir durum, eski cumhurbaşkanının deyimiyle "insan gerçekten hayret ediyor". Şunu her seferinde daha iyi anlıyoruz terörist olmak, hırsız olmak, ******** olmak, namuslu olmaktan daha değerliymiş.
Son söz, Türkiyedeki akademilerin hali içler acısı. Değil bilim üretmek, eğitim bile verilemez hale geldi. Hukukçular partizan, sosyal bilimciler yandaş oldu. Neyse böyle ülkeye böyle akademi^^

 

 

Etiketler
abdnin, akademisyen, dİŞİ, ettiği, filistinli, sınır, türkiyede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Caroline sınır dışı edilebilir PassioN Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2012 13:28