IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Şubat 2015, 11:06   #1
Çevrimdışı
See
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Brezilyalı İş Adamı 3 Yılda 36 Milyar Dolar Kaybetti




2012'de dünyanın en zengin 8. insanı olan ve 2015'te 1. olmayı hedefleyen Brezilyalı Batista 35 milyar dolarlık servetini kaybetti. Saat ve cep telefonu bile hacze gitti.

Tarih 2012. Forbes listesindeki tek Brezilyalı Eike Batista 35 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin sekizinci ismi olarak açıklandı.

Yerini beğenmeyen Batista "2015'te en zengin olacağım" dedi. 2015 yılına geldik. Fakat Batista tüm servetini kaybetti. Polis dün evindeki saat ve cep telefonlarına bile haciz koydu.

BÖYLE ÇÖKÜŞ YOK

DÜNYA böyle bir çöküş görmedi... Bundan sadece üç yıl önce dünyanın en zengin insanların sıralamasında sekizinci sıraya kadar, 35 milyar dolar servetiyle Bill Gates ve Carlos Slim'e kafa tutan Brezilyalı Eike Batista şimdi 1 kuruşa bile muhtaç.

LAMBORGHINI'Sİ GİTTİ

Manipülasyon suçlamasıyla karşı karşıya kalan ve mahkemenin haciz kararı aldığı Batista'nın Rio de Janerio'daki evine giden polisler, ünlü işadamının Lamborghini'si dahil 7 aracına, bilgisayarlarına, cep telefonlarına, saatlerine ve 32.500 dolarlık nakit parasına el koydu. Hakim, toplam 544 milyon dolarlık haciz kararı verirken, Batista'nın sahip olduğu bütün parayı yurt dışına gönderdiğinden şüpheleniyor.

BABASI ENERJİ BAKANIYDI

Uzun bir süre boyunca Brezilya'nın en zengin insanı olarak bilinen Batista'nın hayat hikayesi de oldukça ilginç. Babası Brezilya'nın eski Enerji Bakanları'ndan olan Batista, üniversiteyi annesinin memleketi olan Almanya'da okudu. Burada genç yaşta kapı kapı dolaşarak sigorta poliçeleri sattı. 20'li yaşlarının başlarında Brezilya'ya döndü ve altın alım satımına başladı.

SEKİZİNCİLİĞE KADAR ÇIKTI

Kurduğu şirketle büyük paralar kazanan Batista, Amazon bölgesindeki yatırımlarının katkısıyla dünyanın en zengin sekizinci kişisi olmayı başardı. Tabii bu uzun sürmedi. Yönetimsel sorunların yanısıra emtia fiyatlarında yaşanan düşüş şirketlerini vurdu.

HEDEFİ SLIM'İ GEÇMEKTİ
2012 yılında serveti 35 milyar dolar olarak açıklanan ve '2015 yılında Slim'i geçerek dünyanın en zengini olacağım' diyen Batista tarihin en kötü öngörülerinden birinde bulunurken bugünkü serveti ise eksi 1 milyar dolar olarak biliniyor.

RAKİPLERİ SON VE DONALD TRUMP

Batista bugün dünyanın tek negatif milyarderi olarak bilinirken, tarihte servetinin en hızlı kaybeden işadamları liginde de başa güreşiyor. 2000 yılının başlarındaki internet krizinde yaklaşık 70 milyar dolar kaybeden Masayoshi Son ile 1990'lı yıllarda serveti eksi 900 milyon dolara inen Donald Trump bu alanlarda Batista'nın en büyük rakipleri...


Sondakika.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, 36, adamı, brezilyalı, dolar, kaybetti, milyar, yılda, İş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
5 yılda karayolu ulaşımında 51 milyar dolar harcanmış Desmont Haber Arşivi 0 20 Aralık 2014 16:44
Yurtdışında eğitime yılda 2 milyar dolar AngeL Haber Arşivi 0 16 Ekim 2013 23:33
7 milyar dolar kaybetti ama yine en zengin FLu Haber Arşivi 0 01 Ekim 2009 23:00
Son bir yılda 72 milyar dolar dış ticaret açığı verildi Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 16:50