IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2015, 17:26   #1
Çevrimdışı
See
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsviçre'deki gizli hesaplar deşifre oldu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İsviçre'de dünyanın en büyük ikinci bankasındaki hesaplar ortaya döküldü... Türkiye'den 3105 kişiye ait hesaplarda 3,48 milyar dolar bulunuyor.

İsviçre bankalarındaki gizli hesap bilgileri internete sızdı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkenin İsviçre'deki HSBC bankasına ait bilgileri, "SwissLeaks" adıyla internete sızdırıldı. Türkiye'den 3105 kişiye ait hesaplarda 3,48 milyar dolar bulunuyor. İsviçre bankalarındaki gizli hesap bilgileri internete sızdı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkenin İsviçre'deki HSBC bankasına ait bilgileri, "SwissLeaks" adıyla internete sızdırıldı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Türkiye'den 3105 kişiye ait hesaplarda 3,48 milyar dolar bulunuyor.


Dev bankaya şok suçlama
Al Jazeera'da yer alan habere göre; HSBC’nin vergi ve kaçakçılık işlerine aracı olduğu kişiler arasında dünya çapında aranan suçlular, yolsuzlukla suçlanan politikacı ve işadamları, Afrika’da çocukları savaştıran savaş ağaları, siyasetçiler ve ünlüler bulunuyor.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) açıklamasında, “HSBC, Afrika’daki çocuklar askerlere havan topu satan silah kaçakçıları, üçüncü dünya ülkelerini yöneten dikatörler ve kanlı elmas kaçakçılarıyla iş yaparak kar sağlamış” denildi.

Türkiye bağlantılı hesaplarda 3,5 milyar dolar

ICIJ'in açıkladığı belgelere göre HSBC'de toplam 3105 Türkiye ile bağlantılı müşteriye ait 4584 banka hesabı bulunuyor. ICIJ, bu müşterilerden yüzde 41'inin Türkiye pasaportu bulunduğunu belirtiyor. Türk hesaplarda toplam 3,5 milyar dolar para bulunuyor. En büyük hesapta 263,7 milyon dolar bulunuyor. ICIJ'in sitesindeki grafiğe göre 1996-2000 arası hesaplardaki aktivitede bir durgunluk gözlenirken 2000-2006 arasında hesap aktivitesinin hızlı bir şekilde arttığı gözleniyor.

Interpol'ün aradığı suçlu da Interpol'ün başkanı da listede

Listedeki dikkat çeken ayrıntılardan biri ise HSBC’nin hem Interpol’ün aradığı bir kaçakçı hem de Interpol’deki üst düzey yetkilinin kirli işlerine aracı olması. Interpol'ün en çok arananlar listesinde bulunan elmas kaçakçısı Mozes Victor Konig ve Kenneth Lee Akselrod'un da HSBC'de banka hesabı bulunuyor. Ayrıca Interpol'e bağlı Daha Güvenli Bir Dünya Vakfı Başkanı Elias Murr'un da HSBC'de 42 milyon dolarlık hesabı var.

Çocuk askerlere silahın hesabı

HSBC'de hesabı bulunan en tartışmalı isimlerden biri Katex Mines Guinee (Katex Mayınları) .. 2003'teki bir BM raporuna göre Katex Mayınları şirketi, Gine Savunma Bakanlığı'nın kontrolündeki bir silah şirketi. BM raporu, bu şirketin 2003'teki iç savaşta Liberya'daki çocuk askerlere silah sattığını ortaya koymuştu. BM raporu 2003'te yayınlanıp, şirketin çocukları silahlandırdığı ifşa edilmişken sonrakli 3 yıl boyunca Katex Mines'ın HSBC'deki hesabında 7,14 milyon dolar biriktiği dikakt çekiyor.

Ortaya dökülen belgelerde, ünlü fubolcu Diego Forlan, Formula 1’in efsane pilotlarından Michael Schumacher, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Fas Kralı, Suudi Arabistan prensi Bender, ünlü model elle MacPherson gibi isimler var. Ayrıca Çin’de 1989’daki Tiananmen Meydanı katliamının başsorumlularından Çin Başbakanı Li Pen’in kızı Li Şiaolin, Hong Kong Yüksek Mahkmesi’nden yargıç Joseph Fok, İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth’in kuzeninin eşi de HSBC üzerinden vergi kaçırmış.

Ürdün Kralı 2. Abdullah Ürdün


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kralı II.

Abdullah 2006’dan bu yana HSBC müşterisi. 2004’te sarayın kıdemli çalışanlarından birinin adına açılmış bir hesabın da Kral Abdullah’la bağlantısı var. Bu hesaba bağlanmış üç farklı hesap daha bulunuyor.
2006-2007 döneminde hesaptaki para 41,8 milyon dolardı. Sızan belgelerde Kral Abdullah’ın, başkası adına açılmış bu hesapla ilişkisinin ne derece olduğu belirtilmemiş.

Suudi Prens Bandar



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Prens Bender, Haziran 1999’da HSBC müşterisi oldu ve dört hesapla bağlantısı var. Bunlardan 2005’te açılan “Kafinvest İşletme Limitedi” hesabı Bandar’a ait. Diğer üç hesapta 2006-2007 yılları arasında bulunan para 15,6 milyon dolar. Üç hesaptan ikisi 2000 yılında kapandı, birinde ise sıfır bakiye var.
Rami Mahluf



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in kuzeni Mahluf’un HSBC’deki en az 18 hesapla bağlantısı var. Bu hesapların da toplam değeri 27,5 milyon dolar olan 14 farklı hesapla bağlantısı bulunuyor. (2006-2007 yılları arasında) 14 hesaptan üçü Mahluf’a ait. Bu hesaplardan, Polter A.Ş. ve Lorie Limited Şirketi, 1999’da açıldı 2004’te kapandı. Drex Teknolojileri A.Ş., Lüksemburg’ta kayıtlı. 2012 yılında ABD, Kanada ve AB tarafından yaptırım uygulanmış.
Elle MacPherson Avrustralyalı model


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Elle MacPherson’un, HSBC’de açılmış yedi hesapla bağlantısı var. Bunlardan beşi MacPherson’a ait. Diğer iki hesap “Elle MacPherson Sermaye A/C” ve “Elle MacPherson Gelir A/C” adlarıyla açılmış. Ancak bu hesaplarla bağlantısının ayrıntıları net değil. 2006-2007 yıllarında yedi hesaptan dördünün toplam 12,2 milyon dolarlık 25 ayrı hesapla ilişkisi vardı. 25 hesaptan üçü MacPherson’a ait ve 2000, 2001 ve 2004 yıllarında kapatılmış.








gazetevatan.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
deşifre, gizli, hesaplar, oldu, İsviçredeki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MİT deşifre oldu Estela Haber Arşivi 2 30 Temmuz 2013 17:47
İsviçre'deki Otobüs Kazası Cemalizim Haber Arşivi 0 16 Mart 2012 00:27