IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2015, 17:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kocasını öldürmüştü, beraat etti




Zonguldak’ta evine alkollü gelen kocasını öldürdüğü iddia edilen Ayşegül Erke’nin beraatine karar verildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İHA
Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Ayşegül Erke ve eşi Muhammed Ali Erke’nin ailesi katıldı. Söz hakkı verilen Ayşegül Erke, 18 yıl içerisinde çok şiddet gördüğünü öne sürdü. Erke, duruşmadaki ifadesinde şöyle dedi:

“Ben mecbur kaldım bir evlilik yaşadım. 18 yıl içerisinde çok şiddet gördüm. Bu insana karşı kin ve nefret beslemedim. Her zaman yardımcı olmaya çalıştım. Alkol ve uyuşturucuyu kurtulması için de mücadele ettim. Cezaevine girdi, elektrik faturalarını ödemediği için ödedim, çıkarttım. Olay gecesi bıçak kocamın elindeydi. Ben bıçağa hiçbir şekilde dokunmadım. Aksi takdirde benim parmak izim ve benim dokum çıkardı. Ben evden çıkartıldığımda bıçak yerdeydi, hangi koşullarda bıçağın yerden kaldırıldığını bilmiyorum. Olay anında ben müdahale ettim, elimin üzerindeki tırnak yaraları da bunu göstermektedir. Bir kadının yapamayacağını söylemekle, evde başka bir erkekle olduğunu mu ima edilmek isteniyor. 18 yıl hayatım boyunca mağdur edildim. Ailesine ve kendisine karşı kin ve nefret duymadım.”

“KEŞKE BÖYLE BİR ŞEY YAŞANMASAYDI”
İfadesi verildiği sırada duygulanan Ayşegül Erke, “Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. Olay öncesi ve sonrası da dahil, boşanmak istediğim zaman da şiddet ve tehdit gördüm. Hatta çocuklarım da tehdit edildi. Ben beraatimi isterim” diye konuştu. Mahkeme ise kararda şu ifadelere yer verdi:
“Her ne kadar sanık hakkında eşini kasten öldürmekten dolayı kamu davası açılmış ise de eylemin meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan korku veya telaştan ileri geldiği anlaşıldığından TCK’nin 27/2 maddesi ve CMK’nun 223/3-c maddesi gereğince sanığa yüklenen suçtan ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmiştir."
Ayşegül Erke’nin suç soruşturması sırasında bir gün gözaltında kaldığı ve CMK’nun 141, 142 maddeleri gereğince karar ve hükümlerinin kesinleştiğinin ilgilisine tebliğinden itibaren 3 ay ve her halde karar ve hükümlerin kesinleşme tarihini izleyen 1 yıl içerisinde tazminat talebinde bulunabileceği bildirildi.

HAKİME TEPKİ GÖSTERDİ
Mahkeme heyetinin kararı açıklamasının ardından hakime tepki gösteren Muhammet Ali Erke’nin babası Ethem Erke, “Çok güzel adaletiniz var” dedi. Mahkeme çıkışı gazetecilere konuşan baba Ethem Erke, “Savcı bu katilin avukatlığını yapmıştır. Katili savunan avukat da akrabasıdır. Baştan beri hepsi bu işin içerisindeler. Adalet Bakanlığı’na bu işin yanlış olduğunu beyan ettim. Mahkemelere müdahale edilemeyeceğini söylediler. Hakimi, savcısı ve mahkeme heyeti ilahi adalet karşısında şaşmaz ceza görecekler. Affı yok. Allah bana sabır versin, sabrımı elimden almasın. Ben oğlumu gömdüğüm günden beri mahkemelerdeyim. Belki adalet şaşar da adalet adaletliğini yapar diye bekledim” diye konuştu.
Duruşma çıkışı Ayşegül Erke polis koruması eşliğinde adliye binasından ayrıldı.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beraat, etti, kocasını, öldürmüştü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kocasını boğdu; Beraat See Haber Arşivi 7 06 Şubat 2015 13:19
Pınar Selek 4. kez beraat etti Desmont Haber Arşivi 0 19 Aralık 2014 17:24
Eşine Tecavüzden Beraat Etti N999 Haber Arşivi 0 10 Mayıs 2012 22:02
Aytaç Durak beraat etti PassioN Haber Arşivi 0 02 Mayıs 2012 21:38
Tuğluk Beraat Etti wHiSkEy Haber Arşivi 0 23 Aralık 2010 21:03