IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2015, 12:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MHP'den sürpriz aday!




7 Haziran'daki milletvekili seçiminde AK Parti'den aday olmak için bürokrasiden art arda istifalar gelirken, MHP'den sürpriz bir isim aday olacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Önder Yılmaz/ Ankara
Merkez Bankası Başkanlığı döneminde faizlerin indirilmesi konusunda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la sürtüşme yaşayan, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yine faizler konusunda "Keynes" polemiğine giren Durmuş Yılmaz MHP'den aday olacak.
Çelik, dün TBMM'de gazetecilerin bürokrasiden milletvekilliği adaylığı için istifalarla ilgili sorusu üzerine, "MHP, dünya görüşü çerçevesinde millete hizmeti görev kabul etmiş, büyük milletimize kendisini adamış olan herkesi kucaklayan bir siyasi anlayışa sahip. Bizlere de müracaatlar yapılmaktadır ama Ak Parti'ye olduğu kadar kanaatinde değilim. Çünkü boşalan 70 yere atmacalar saldırıyor" dedi.
Merkez Bankası Başkanlığı'nı Erdem Başçı'ya devrederek, Cumhurbaşkanı ABDullah Gül'e Başdanışman olan Durmuş Yılmaz, MHP'den aday olacak. Parti genel merkezi ile temas kuran Yılmaz'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den onay çıktığı öğrenildi. Uşak Eşme’ya bağlı Karacaömerli köyünde doğan Yılmaz, ırgatlıktan bürokrasinin zirvesine giden bir başarı öyküsünün sahibi. Merkez Başkanlığı döneminde hükümetle özellikle faiz indirimi ve enflasyon konularında karşı karşıya gelen Yılmaz, Ankara Yenimahalle'deki mütevazı evinin kapısında serilmiş gazete üzerindeki ayakkabılarla gündeme gelmişti. Görev süresinde başarılı icraatları kadar, ilginç kişiliği ve hayat tarzıyla da konuşulan Yılmaz, hayatı boyunca hiç kol saati almamış. Halen kullandığı saatini ise 1999'da mesai arkadaşları hediye etmiş.
Keynes polemiği
Erdoğan ile Yılmaz arasında, "Düşük faiz ile büyüme arasında bir bağ yok" açıklaması nedeniyle sert polemik yaşanmıştı. Erdoğan, "Durmuş Bey, kendi işine baksın. Onu muhatap alacak değilim. Kendisinin başarısı ortadadır. ABD’ye bir baksın faiz oranı nedir enflasyon oranı nedir bunu bir öğrensin. Batıya bir baksın. Japonya’ya bir baksın. Bu konuda fazla konuşmaya da gerek yok" açıklamasını yapmıştı.
Durmuş Yılmaz, Erdoğan'ın o sözlerine cevap vermiş, "Benim işim bu ve en iyi bildiğim konuda konuşuyorum. ‘Faizin sebep, enflasyonun sonuç’ olduğu yönündeki ilişkiye inanıyorsanız ABD’de, AB’de ve Japonya’da faizlerin düşük olmasıyla enflasyonun düşmüş olduğuna kanaat getirirsiniz. Düşük faiz tek başına yeterli olsaydı bu ülkeler durgunluk sorununu çözmüş olurlardı. 350-400 yıllık bir ekonomi politik bilimsel literatür var. Bu doğru değilse Smith’in Keynes’in ve diğerlerinin kitaplarını bir alana yığalım ve yakalım. Sonra da, Merkez Bankası yasasını değiştirip faizleri sıfırlayalım, görelim öyle mi oluyormuş. Diyelim ki oldu, ben de çıkar özür dilerim; 'Biz bu işi bilmiyormuşuz' diye" demişti.


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Şubat 2015, 12:50   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: MHP'den sürpriz aday!




Yeni dönemde ekonomi konusunda güzel işlere imza atar umarım. Parti önemli değil yeterki insanların gelir seviyesinin yükselmesini sağlasınlar. Millet isyan seviyesine geldi artık.

 

 

Etiketler
aday, mhpden, sürpriz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AK Parti'de sürpriz aday! AngeL Haber Arşivi 0 10 Şubat 2015 13:21
Eurovision'a Sürpriz Aday Rüzgar Haber Arşivi 0 09 Ocak 2012 21:57