IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2015, 20:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İngiltere'de yeni terörle mücadele tasarısı yasalaştı




İngiltere'de, İngiliz vatandaşlarının yurt dışında terör eylemlerine katılarak ülkeye dönmelerini önlemek amacıyla hazırlanan "Terörle Mücadele ve Güvenlik" tasarısı yasalaştı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İngiltere'de, İngiliz vatandaşlarının yurt dışında terör eylemlerine katılarak ülkeye dönmelerini önlemek amacıyla hazırlanan "Terörle Mücadele ve Güvenlik" tasarısı yasalaştı.

Kraliyet onayı alan ve yürürlüğe giren yeni yasayla İngiliz istihbarat ajansları ve güvenlik birimleri, terör tehdidi oluşturan kişileri daha yakından takip edebilecek.

Yeni yasaya göre, terör bağlantılı faaliyetlerde bulunmak amacıyla seyahat edeceğinden ya da terör eylemlerinde bulunduğundan şüphelenilen ve ülkesine dönmek isteyen kişilerin pasaportlarına geçici süreyle el koyulabilecek. Yurt dışındaki terör bağlantılı faaliyetlerde bulunan İngiliz vatandaşlarının ülkelerine dönüşlerinin kontrol altında tutulabilmesi için bu kişilere geçici olarak ülkeye giriş yasağı getirilebilecek.

Ülkede sınır polisi, yolcu bilgileri ve detaylarına sahip olacak. Buna göre, havayolu şirketleri, yolcu listelerini uçakları ülkeye iniş yapmadan önce İngiliz makamlarıyla paylaşacak. Aksi halde uçakların İngiltere'ye inişlerine izin verilmeyecek.

Ayrıca üniversitelerden, okullardan, belediyelerden ve hapishanelerden kişilerin terör örgütlerine çekilmemesi ve aşırılaşmaması için önlemler almaları istenecek. Radikalleşmenin önlenmesi için gönüllü yardım programları başlatılacak. Ayrıca polis, terör şüphelileriyle ilgili bilgi edinmek ve kimlik tespiti için internet şirketleriyle işbirliği yapacak.

İçişleri Bakanı Theresa May, yeni yasaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu yasa, insanların yurt dışına çıkarak savaşmalarını ve ülkeye dönmelerini engelleyecek. Ayrıca, tehdit oluşturan bu kişileri yakından takip olanağımızı geliştirecek. Geçen ay Paris'te 17 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar, terör tehdidinin boyutunu göstermektedir. Hükümet olarak halkımızı korumak için elimizden geleni yapma yükümlülüğümüz var" ifadesini kullandı.

İngiliz hükümeti, ayrıca, terör şüphelilerinin daha yakından takibi ve olası terör olayları ile radikalleşmeyi önlemek için 130 milyon sterlinlik ek bütçe ayırdığını açıkladı.

Birleşik Krallık'ta özellikle pasaportlara geçici olarak el konulması uygulaması nedeniyle eleştirilere neden olan "Terörle Mücadele ve Güvenlik" yasası, son dönemde Irak ve Suriye gibi ülkelere savaşmaya giden ve İngiltere'ye dönmek isteyen İngiliz vatandaşlarının ülkeye girişlerini önlemek amacıyla hazırlandı.

İngiliz hükümeti, 500'den fazla İngiliz vatandaşının Suriye'ye ve Irak'a savaşmak için gittiğini tahmin ediyor. İngiliz polisi, geçen yıl, çoğu Suriye ile bağlantılı 200'den fazla kişiyi terör şüphesiyle gözaltına almıştı.

(AA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
mücadele, tasarısı, terörle, yasalaştı, yeni, İngilterede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bedelli askerlik tasarısı yasalaştı ! LeyLa Haber Arşivi 0 30 Kasım 2011 09:49
Terörle Mücadele PassioN Haber Arşivi 11 03 Şubat 2010 18:08
Terörle Mücadele PassioN Haber Arşivi 6 24 Ekim 2009 22:10
Bingöl'de terörle mücadele Collettivo Haber Arşivi 0 21 Eylül 2008 00:54