IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2015, 21:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saakaşvili Ukrayna'da danışma kurulu başkanı oldu




Gürcistan'ın eski cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna'da Reformlar Uluslararası Danışma Kurulu Başkanı olarak atandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gürcistan'ın eski cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından Reformlar Uluslararası Danışma Kurulu Başkanı olarak atandı.

Petro Poroşenko tarafından imzalanan kararname ile Saakaşvili, ülkede oluşturulan Reformlar Uluslararası Danışma Kurulu Başkanlığına getirildi.

Devlet Başkanlığı resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Saakaşvili ile görüşmede konuşan Poroşenko, "Saakaşvili'nin bilim, deneyim ve yenilikçiliğini en iyi şekilde değerlendirme konusunda çok düşündük. O, Gürcistan'da ekonomik, siyasi ve sosyal hayatın hemen hemen tüm sektörlerini ıslah etti. Bizim, geçen sene Haysiyet Devrimi ile başlattığımız yolu, komşularımız çoktan başından geçirdi ve onlar da bu deneyimlerini bizimle paylaşmaya hazır" ifadesini kullandı.

Daha önce Saakaşvili'nin Ukrayna'nın reformlar konusundaki serbest danışmanı olduğunu ve bugün de resmi statü kazandığını aktaran Poroşenko, Saakaşvili'nin Ukrayna'nın yurt dışındaki, aynı zamanda da uluslararası toplumun Ukrayna'daki temsilcisi olacağını ve reformlar konusunda Ukrayna'nın dünya ile ikili irtibatını sağlayacağını belirtti.

Görüşme sırasında Saakaşvili de kendisine gösterdiği güven için Poroşenko'ya teşekkür ederken, dünyanın gözünün Ukrayna'ya çevrilmiş olduğuna ve dünyadaki birçok şeyin Ukrayna'daki reformlara bağlı olduğuna değindi. Saakaşvili, "Yeni Ukrayna'yı kurmazsak ve yeni reformları hayata geçirmezsek kazanamayız. Bu, zamanla yarış demektir. Eğer Ukrayna bunu yapabilirse Gürcistan da özgür olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kiev Milli Üniversitesinde eğitim alan Gürcistan'ın eski cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, iyi derecede Ukraynaca biliyor.

Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Reformlar Uluslararası Danışma Kurulu'nun asıl görevi, en iyi uluslararası uygulamaları temel alarak Ukrayna'da reformların gerçekleştirilmesi için teklif ve önerileri hazırlamak olacak. Kurul ayrıca Ukrayna yasalarının ıslah edilmesi ve Ukrayna'ya uluslararası desteğin artırılmasını sağlamak için uluslararası eksperleri de davet edecek.

(AA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkanı, danışma, kurulu, oldu, saakaşvili, ukraynada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Und Yönetim Kurulu Başkanı Nuhoğlu Açıklaması Desmont Gazete Manşetleri 0 19 Ocak 2015 18:43
Ekonomiye Kadın Gücü Projesi , Danışma Kurulu Toplantısı Zen Turkcell 0 17 Aralık 2012 15:07