IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2015, 15:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu vahşetin cezası ne?




20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın öğrenim gördüğü Çağ Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin, "Çok müessif bir olay, toplumsal travmaya yol açan bir olay. İnsani olarak baktığımızda sözün bittiği yerdeyiz" dedi. Prof. Dr. Ertekin, "Tabloya bakılırsa zanlı ceza yasamızdaki ’hunharca hislerle öldürme’ ile yargılanacak. Cezası ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıdır. Suçu sabit görüldüğünde İnfaz hukukuna göre de cezasını çekecektir. Hukukumuzdaki en ağır ceza budur" diye konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çağ Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin, Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan’ın öldürülüp cesedinin yakılması olayında katil zanlısı Suphi Altındöken’in ’hunharca hislerle öldürme’ suçlaması ile Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi’nde katliama yardımcı olanlarla birlikte yargılanacağını, ancak davanın güvenlik nedeniyle başka bir ile de nakledilebileceğini belirtti. Dekan Prof. Dr. Yücel Ertekin, şunları söyledi:

"Çok müessif bir olay, toplumsal travmaya yol açan bir olay. İnsani olarak baktığımızda sözün bittiği yerdeyiz. Mahkeme tüm kanıtları toplayacak, yargılamasını yapacaktır. Peşinen bir hüküm vermemiz söz konusu değil ama görünen tabloya bakılırsa ceza yasamızdaki ’hunharca hislerle öldürme’ ile yargılanacak. Cezası sadece ömür boyu hapis değil, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıdır. Suçu sabit görüldüğünde İnfaz hukukuna göre de cezasını çekecektir. Şüphelilerin basından öğrendiğimiz fiillerine göre katmerli, katmerli ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezalarının öngördüğü hususlar var. Ama neticeten ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırılır. Ağırlaştırılmış hapis cezasının ömür boyu hapis cezasına göre en belirgin farkı, aflardan yararlanamayacak olmasıdır. Hukukumuzdaki en ağır ceza budur. İnfazı sırasındaki koşullara göre olası bir aftan yararlanabilmesi için 30- 39 yıl hapis yatmış olması gerekir. Önümüzdeki tablo, toplumu ayağa kaldıran, toplumsal travmaya yol açan tarifi zor bir tablo karşısında sözün bittiği yerdeyiz."

AFTAN YARARLANAMAYACAK

Müebbet hapis ile ağırlaştırılmış müebbet arasındaki en önemli fark, müebbet hapis cezası alan kişilerin 30 yıldan sonra veya af çıkması durumunda salıverilebilmeleri, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların ise hiçbir aftan yararlanamamaları ve ömür boyu hücre içerisinde hapis yatmaları. Ağırlaştırılmış hükmü alanların cezalarının nasıl infaz edileceği ise ilgili yasa ve tüzükte belirtilen yaptırımlarla uygulanıyor. Bu konudaki bazı hükümler şöyle:

"Hükümlü, tek kişilik odada barındırılır. Hiçbir suretle ceza infaz kurumu dışında çalıştırılamaz ve kendisine izin verilmez. Kurum iç yönetmeliğinde belirtilenlerin dışında herhangi bir spor ve iyileştirme faaliyetine katılamaz. Cezasının infazına, hiçbir surette ara verilemez."

SOSYAL MEDYADA İDAM ÇAĞRISI

Özgecan Aslan’ın, evine dönerken bindiği minibüsün şoförü tarafından hunharca öldürülmesine tepkiler, sosyal medyada geniş yer almaya devam ediyor. İnfial içerisindeki birçok paylaşımcı, katilin idamını isteyen mesajlar yayınladı.

Facebook’ta ’Suphi Altındöken idam edilsin’, ’Özgecan’ın katili asılsın’ şeklinde sayfalar oluşturuldu. Binlerce kişi sayfalarında Özgecan Aslan’ın sağlık fotoğraflarını paylaştı. Genç kızın fotoğraflarının altına ailesi için başsağlığı içeren ve üzüntülerini dile getiren yorumlar yazılırken, katil zanlısının fotoğrafına ’İdam edilsin’ yorumları yazıldı. Katil zanlısının en çok paylaşılan fotoğrafı ise yüzünde Özgecan Aslan’ın tırnak izlerinin bulunduğu fotoğrafı oldu.

TWITTER’DA TRENDING TOPIC OLDU

Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi, sosyal medya kanallarından Twitter’da da en çok paylaşılan konu oldu. Genç kızın öldürülmesinden büyük üzüntü duyanların duygularını dile getirip tweet atarken kullandıkları #ÖzgecanAslan hashtagi, Twitter’ın hem Türkiye hem de dünya gündeminde trending topic listesinin ilk sırasına yerleşti. Trending topic listesinin ikinci sırasında ise genç kızın katil zanlısı Suphi Altındöken’in idam edilmesini isteyenlerin açtığı #İdamCezasıGeriGelsin hashtagi yer aldı.

REKTÖR: KADINA ŞİDDET DERİNLEŞİYOR

Özgecan’ın Psikoloji Bölümü öğrencisi olarak her gün Mersin’den gidip geldiği Tarsus İlçesi sınırlarındaki Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Çetin Bedestenci de olay nedeniyle mesaj yayınladı. Prof. Dr. Bedestenci’nin mesajı şöyle:

"Sevgili öğrencimiz Özgecan Aslan’ı elim bir olay sonucu kaybetmenin derin üzüntü içerisindeyiz. Ailesine, Çağ Camiasına ve sevenlerine sabır diliyorum. Ülkemizde gittikçe derinleşen kadına şiddet olayları her geçen yıl korkutucu rakamlara ulaşmaktadır. Anıt Sayaç verilerine göre; 2012’de 139, 2013’de 231, 2014’de ise 287 kadın cinayeti işlendi. Unutulmamalıdır ki, hepimiz bir ailenin evladı, hepimiz bir anne babanın canıyız. Hiçbir birey, hiçbir koşulda şiddeti hak etmez. Suçlular en ağır şekilde cezalandırılırken; potansiyel suçlular, suça teşvik edilmeden topluma kazandırılarak, sosyal bilinç düzeyi artırılmalı ve sağduyulu, birbirine saygılı bir toplumun ivedilikle temellerinin atılması için çalışılmalıdır. Bu elim olayı şiddetle kınıyor, hiçbir hafifletici gerekçesi olmayan bu vahşeti işleyen gözü dönmüş suçluların en ağır cezalar ile yargılanacağı ve hüküm giyeceği konusunda adalete güveniyor, ’kadına yönelik şiddet vakalarının’ ivedilikle önüne geçilmesi için acil önlemler alınması gerektiğine inanıyorum. Hepimizin başı sağ olsun."


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, cezası, ne, vahşetin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vahşetin böylesi! Rüzgar Haber Arşivi 0 03 Şubat 2012 08:23