IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2015, 15:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran da indirime gidiyor




Petrol fiyatını düşüren Suudi Arabistan'a "Bu, Suudi Arabistan’ın katlandığı bir aşağılık ve sefilliktir" diye gösteren İran geri adım attı. İran Milli Petrol Şirketi Uluslararası İlişkiler Direktörü Kemseri, İran'ın da petrol fiyatlarında indirime gideceğini açıkladı.


İran, Suudi arabistan ve diğer petrol üreticileriyle Asya petrol pazarında rekabet etmek için petrol fiyatlarını düşürmeyi öngörüyor. İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, İran Milli Petrol Şirketi Uluslararası İlişkiler Direktörü Seyyid Muhsin Kemseri, İran'ın uluslararası pazarlardaki payını yükseltmek için ihraç ettiği ham petrolün fiyatını düşürmeyi planladığını söyledi.
İran'ın, Asya pazarına ihraç ettiği petrolün fiyatını düşüren Suudi Arabistan gibi fiyat indirimine gideceğini ifade eden Kemseri, "Sonuç olarak rekabet etmemiz gerekiyor. İran da petrol fiyatlarında indirime gidecek" dedi.
Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarında indirime gitmesinin Asya petrol pazarındaki rekabet açısından doğal olduğunu dile getiren Kemseri, "ABD, Güney Amerika ülkeleri, Venezuela ve Rusya, Asya pazarında yer alıyor. Buna bağlı olarak bu pazarda rekabet çok yüksek ve Suudi Arabistan'ın pazar payını korumak için petrol fiyatlarında indirime gitmesi mantıklı. Suudi Arabistan pazarın şartlarına göre hareket ediyor. Bu ülkenin yerinde İran olsaydı aynı indirimi uygulardı" ifadelerini kullandı.
Asya bölgesinin en büyük dört ekonomisi Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore'ye 2014'te en çok petrol ihraç eden ülke Suudi Arabistan olurken, Kuveyt, İran ve Irak pazar paylarını artırmaya çalışıyor.


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
da, gidiyor, indirime, İran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a gidiyor Seth Haber Arşivi 0 17 Aralık 2014 11:58
444'lü hatlara indirime erteleme PassioN Haber Arşivi 0 30 Mart 2012 21:50
Başbakan Erdoğan İran'a gidiyor PassioN Haber Arşivi 0 05 Mart 2012 20:01