IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2015, 22:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avukat krizi çıktı, bu formül bulundu




Hiçbir avukat onları savunmak istemedi.

Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın katil zanlılarından birinin ifadesi avukat nezaretinde alınamadığı için 3 zanlı adliyeye sevk edilemedi. Online sisteminden avukat talebine olumsuz yanıt alan Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı, son çare olarak baroya talebini yazılı olarak bildirdi.

Yaşanan avukat krizinin ardından Baro yasa gereği zanlılara avukat verdi. Mersin Baro Başkanı Antmen, "Her ne kadar avukatlarımız istemese de yasa gereği 3 zanlıya avukat verildi.
Baro üyesi avukatımız sadece sorguda yer alacak, herhangi bir savunma yapmayacak" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

DHA
Özgecan'ın katil zanlıları minibüs şoförü 26 yaşındaki Suphi Altındöken, babası eski kuyumcu 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe'nin Jandarma tarafından sorgulanmaları tamamlandı.

İÇERİĞİ JANDARMADA ÖĞRENDİ

Zanlılardan birinin ifadesi uzaktan akrabası olan avukatın nezaretinde, diğerinin ifadesi ise baro nöbet sistemi tarafından otomatik olarak görevlendirilip savunmayı kabul eden ancak olayın içeriğini gittiği jandarmada öğrenen bir başka avukatın huzurunda alınırken, ismi açıklanmayan diğer zanlıyı Mersin Barosu'ndan hiçbir avukat savunmak istemedi.

Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı, bilgisayar sisteminden defalarca avukat talep etti ve sistem tarafından bir avukat atandı. Ancak atanan avukatların hepsi de savunmayı reddetti. Kanun gereği ifadenin avukat nezaretin alınması gerektiğinden jandarma, son çare olarak sistemi devre dışı bırakıp Mersin Barosu'ndan yazılı olarak avukat talebinde bulundu. Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret eden Mersin Baro Başkanı Avukat Alpay Antmen, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayıp yaşanan süreci değerlendirdi. Avukatların zanlıları savunmak istemediğini vurgulayan Antmen, şunları söyledi:

AVUKATLAR GÖNÜLLÜ OLMADI

"Mersin Barosu'nun 1600 avukatı rızalarıyla böyle bir caninin yanında olmak istemediklerini beyan etti. Toplumda kadına karşı artan şiddetin en vahşi ve acımasızlarından biriyle karşı karşıyayız. Zanlılar, Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığının yoğun çabası ve hassasiyetiyle yakalandı. Tarsus ve Mersin'deki avukatlarımızın yoğun talepleri üzerine biz de avukat arkadaşlarımızın yanında durduk ve bu zanlılara avukat tayin etmedik. Ceza Muhakemesi Kanunu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gereğince herkesin avukatla temsil hakkı bulunuyor. Bunu da biliyoruz ama hiçbir avukatımız buna kendi rızasıyla gönüllü olmadı."

'AİLENİN AVUKATIYIZ'

Sürecin tıkanmaması ve adli sürecin işlemesi için bir avukat gözetiminde zanlıların ifadesinin alınması gerektiğini, jandarmanın kendilerinin yazılı bir talepte bulunduğunu belirten Antmen, şöyle devam etti:

ADLİYEYE SEVK EDİLEMEDİLER

"İfadeleri tamamlanamadığından dolayı zanlılar adliyeye sevk edilemiyor. Savunma hakkı kutsal ama Mersin avukatları zanlıları savunmak istemiyor ve Türkiye'de de avukat bulacaklarını zannetmiyorum. Son olarak jandarma avukat talebini yazılı olarak bildirdi ve yönetim kurulu olarak kendi aramızda görüşüp değerlendireceğiz. Bugün de burada acılı aile, Mersin Barosu'na başvurarak müdafiliklerini yapmamızı istedi. Biz de baro olarak avukatlık kanunun verdiği yetkiyle Tarsus ilçe temsilcimizi, kadın hakları merkezi başkanımızı ve bir kaç kadın arkadaşımızı görevlendirdik. Mersin Barosu'nun tüm avukatları sonuna kadar ailenin yanında olacak. Tarsus'ta bulunan CMYK avukatlarımız zanlılara müdafilik yapmak istemediler. Anayasanın İnsan Hakları Sözleşmesi görevi nedeni ile avukat ile temsil edilecekler çünkü adliyeye çıkıp ifadelerinin alınıp yasal işlemlerinin yapılması gerekiyor. bakacağım üstlenen olacak mı. Yoksa baro gereğini yapacak. Acımız büyük. CMYK gereğince mecbur olduğumuz halde savunmak istemiyor. Bir cani de olsa suçu sabit olana kadar, mahkeme tarafında suçu kesinleşene kadar masumluk karinesinden bahsediliyor. Ama biz baro olarak dik duruşumuzu gösterdik. Mersin barosu her zaman ezilenden yanadır. Buz bu gün ailenin avukatıyız. Zanlı adliyeye çıkarılınca o andan itibaren adliyedeyiz ve ailenin haklarını sonuna kadar savunacağız."

Mersin Baro Başkanı: Yasa gereği 3 zanlıya avukat verildi
Yaşanan kriz sonrası Mersin Baro Başkanı Antmen, 3 zanlıya avukat verildiğini açıkladı. Antmen, "Her ne kadar avukatlarımız istemese de yasa gereği 3 zanlıya avukat verildi. Baro üyesi avukatımız sadece sorguda yer alacak, herhangi bir savunma yapmayacak" dedi.

Antmen, AA muhabirine, Mersin Barosu olarak katil zanlılarını savunmak istemediklerini daha önce açıkladıklarını hatırlattı.

Zanlıların sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceğini belirten Antmen, "Her ne kadar avukatlarımız istemese de yasa gereği 3 zanlıya avukat görevlendirildi. Biri baro üyesi olmak üzere iki CMK avukatı, bir de özel avukat sorgularda yer alacak. Baro üyesi avukatımız, sadece sorguda yer alacak, herhangi bir savunma yapmayacak" diye konuştu.

Antmen, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, zanlıların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için çalışacaklarını söyledi.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Şubat 2015, 22:40   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avukat krizi çıktı, bu formül bulundu




Ş*refsizler Icerde Şişleyeceklerde Sabırsızlıkla Bekliyordur Bunları En Iyısını Yapar Öldürenler

__________________
Yüreğimin Yıpranmışlığını Yazıyorum, Bitmişliğini Yazıyorum, Eski Haline Dönemeyişini Yazıyorum Ve Siz Şiir Sanıyorsunuz

Bir (Ölüm) SesSizliğidir Benim SusKunLuğum..
 

Alt 17 Şubat 2015, 04:47   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avukat krizi çıktı, bu formül bulundu




İçeride şişleneceği falan yok bunların.. Önceden tüm suçlular aynı koğuşta kalırmış,ve bunlar içeri girdiğinde gardiyanlar önlerine ip atarlarmış kendi kendilerini assınlar diye yoksa diğer yatan mahkumlar tecavüzcüleri şişlerlermiş falan.Şimdi öyle mi benzer suçtan yatan kişiler aynı koğuşta kalıyor.Aynı karakterde olan insanlar birbirlerine ne yapacaklar? Sonuçta it iti ısırmaz. İdam cezası , bu suçu işleyenlere gelmeli ki , bu yaptırımdan dolayı diğer insanların gözü korksun ve bu ceza onlara ders ibret olsun.İsteseler 2 günde çıkarırlar kanunu.Neyi bekliyorlar anlamıyorum.Bu suçu işleyen insanların hepsi ya idam edilmeli ya da eski Fransız işkencelerine maruz kalmalı.Bunu yapan caniler almış 13 yıl.13 yıl sonra ne olacak? Ellerini kollarını sallaya sallaya dışarıda gezecekler.Öldürülecekler mi ya da linç mi edilecekler? Hayır. Çünkü her olay unutulduğu gibi bu da unutulacak.Ve bazı karaktersiz ş*refsiz haysiyetsiz insanlarda bu düşünceler oldukça ilerleyen zamanlarda yine aynı şeyler olacak.Ha cana kıyma olmasa da tecavüzler yine gerçekleşecek.Gerçi tecavüz yine cana kıyma değil mi ?

 

 

Etiketler
avukat, bu, bulundu, çıktı, formül, krizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zehir çetesinin elebaşı avukat çıktı AngeL Haber Arşivi 2 28 Ocak 2015 17:11
Gül'ün görev süresine formül bulundu PassioN Haber Arşivi 0 05 Ocak 2012 12:26
Tavuk mu Yumurtadan Çıktı , Yumurta mı Tavuktan Çıktı .! Cevap Sonunda Bulundu..! Süslü Esrarengiz Olaylar 2 14 Kasım 2010 10:50
Youtube'a formül bulundu Kralice Ağ, Network ve Networking 0 08 Ağustos 2008 10:08