IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2015, 13:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'İdam ve hadımı doğru bulmuyorum'




CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, idam etmeyi veya hadım etmeyi doğru bulmadığını belirterek, "İdamın da hadım cezasının da ülkemize ve çağımıza yakışmadığını düşünüyorum" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Aygün, düzenlediği basın toplantısında, 21 Eylül 2014 günü karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısı sonucu 22 gün komada kalan ve halen tedavisi süren Karadeniz Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü öğrencisi Metehan Tuna Göre ile basın toplantısı düzenledi.
Bu saldırının nefret saldırısı olduğunu belirten Aygün, "Metehan hayatını da kaybedebilirdi ancak mucize eseri hayata tutundu. Metehan'ın durumu aslında, vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan'ın durumuna benziyor. Bu tip cinayetlerin son bulması için yetkililer üzerlerine düşeni yapmalıdır. 'Kadının başı açıksa, bilmem neresi açıksa saldırıya uğrar' diyen alçakları Meclis kürsüsünden bir kez daha lanetliyorum" dedi.
Göre de 21 Eylül 2014 tarihinde kaldığı yurda gitmek için durakta dolmuş beklerken, A.M, F.Ç. ve E.V'nin saldırısına uğradığını kaydederek, "Başıma bıçak kabzasıyla vurulması sebebiyle beyin kanaması geçirdim ve 22 gün komada kaldım. Komadan çıkmama rağmen tam olarak iyileşemedim ve hala tedavim sürüyor" dedi.
Kendisine saldıranların çete faaliyeti yaptığını, örgütlendikleri öğrenci derneğinin üniversite yönetimi tarafından tahsis edildiğini öne süren Göre, "Üniversite yönetimi bu çetelerle resmi görüşmeler yapıyor, kol kola fotoğraflar çektiriyor. Üniversite yönetiminin koruyup kolladığı bu çete, kampüs içinde ve öğrenci yurtlarında terör estirmesine rağmen hiç bir yaptırımla karşılaşmıyor" dedi.
Göre, öğrencilerin kendisine daha önce de saldırdığını ifade ederek, "Bu kişiler basit yaralamadan yargılanacak. Oysa bu kişilerin öldürmeye teşebbüsten Ağrı ceza mahkemesinde yargılanması gerekir" diye konuştu. Göre, bütün duyarlı insanları, milletvekillerini, gazetecileri, üniversitedeki hocalarını ve arkadaşlarını 18 Şubat'ta yapılacak ilk duruşmaya davet etti.
CHP'li Aygün, "Özgecan Aslan'a yapılan saldırının ardından idam ve hadım cezalarının" tartışıldığı anımsatılarak, buna ilişkin görüşünün sorulması üzerine, şöyle konuştu:
"İdam veya hadım etmeyi doğru bulmuyorum. Bunu isteyenler, bu cezayı genişletme eğiliminde olan çevreler, AKP çevrelerinden idam ve hadım etme önerisi var. İdamın da hadım cezasının da ülkemize ve çağımıza yakışmadığını düşünüyorum. Özgecan'ın katilleri sadece onu öldüren 3 kişi değil, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü her gün kadınlara nefreti yayan, 'kadın mı kız mı bilmiyorum?' diyen kendisidir. Gezi olaylarında bir çok genci 'içki içerek camiye girdiler' diye hedef gösteren de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Azmettirici odur. Ben nasıl olur da aileye başsağlığı için telefon açtığına inanamıyorum. Aile belki kızını insanlık temelinde kabul etti ama taziye için kabul etmesini anlayamıyorum. Özgecan, O'nun kurduğu sistemin kurbanıdır, hesap vermelidir. Ama idam ve hadım etme doğru değil. Çünkü bu siyasi suçlara doğru genişletilir, çok sıkıntı yaratır."



milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Şubat 2015, 13:59   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'İdam ve hadımı doğru bulmuyorum'




pü senin gibi adamn allah cezasnı versn

 

 

Etiketler
bulmuyorum, doğru, hadımı, ve, İdam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık