IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2015, 22:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD ile müzakereler sona erdi




Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) eğitim verilmesi için ABD ile süren müzakerelerin sona erdiğini söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İHA
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, haftalık olağan basın toplantısı düzenlendi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bilgiç, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, Türkiye-Ermenistan arasında 2009’da imzalanan ve ilişkilerin normalleşmesini öngören protokolleri Ermenistan Parlamentosu’ndan geri çekmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Bilgiç, “Türkiye ve Ermenistan arasında iki tane protokol imzalandı. Bu protokollerin onaylanması sadece iki ülke arasında normalleşme anlamına gelmiyor, bölgesel açıdan da Kafkasya’da kapsamlı sürdürülebilir bir barış ve normalleşme anlamına geliyordu. Biz Ermenistan tarafından bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Bu yanlış ve talihsiz bir adım bizim için, bu aslında Ermenistan’ın son tasarrufu bu ülkenin protokoller açısından baştan beri izlediği tutarsız ve samimiyetsiz tutumunun da bir göstergesi. Ermenistan’ın Türkiye’yi suçlamak için yeni bir gerekçe olarak bu hareketi değerlendirmek mümkün” cevabını verdi.
ABD ile önümüzdeki günlerde yapılacak güvenlik toplantısına Türkiye’den son olarak kim katılacak? sorusuna Bilgiç, “Benim bildiği kadarıyla savunma bakanımız gidecek ama bu konuyu savunma bakanlığımızdan teyit etmek daha doğru olur"dedi
’ABD’nin IŞİD’e düzenlenen hava saldırılarına destek amacıyla Erbil’de bir askeri lojistik üst kuracağı açıklandı. Sizin bu konudaki değerlendirmeniz nedir?’ sorusu üzerine Bilgiç, “Haberleri bende okudum. Her şeyden önce bunun bir askeri üst olup olmadığı bence burada bir soru işareti var. Gerçekte doğru olup olmadığını sorgulamak lazım. Gerçekten bir askeri üst mü olacak? Bunun belirlenmesi lazım. Eğit Donat çerçevesi içerisinde dün Peşmerge’ye bir miktar askeri malzeme sağladık. Bu da Peşmerge bakanlığına dün teslim edildi. İkinci grubu oluyor bu askeri malzemenin. Türkiye gibi ABD’de Irak Kürt Bölgesel yönetimine askeri anlamda yardım ediyor. Ama bu askeri üs gerçekten askeri üs mü olacak? Yoksa başka bir şey mi olacak? Bunun sorgulanması ve doğrulanması gerekiyor” şeklinde cevapladı.
Peşmergeye yönelik Eğit-Donat faaliyetinde hem eğitip hem donatıyor muyuz? Ne çerçeve de destek olacağız? sorusu üzerine Bilgiç, “Peşmerge’ye ilişkin olarak yaptığımız yardımlar devam ediyor. Fakat bu özellikle Peşmergeye yaptığımız yardımlar askeri savaş malzemesi değil. Dürbün, kamuflaj, çadır tarzı malzemeler, bunun ikinci grubu dün teslim edildi" diye cevapladı.
ABD ve Türkiye arasında süren Eğit-Donat görüşmeleri sorulması üzerine Bilgiç, "ABD ve Özgür Suriye Ordusunun eğitilmesine ilişkin bazı müzakerelerin sürdüğünü söylemiştik. Bu müzakereler sonlandı ve önümüzdeki dönemde Özgür Suriye Ordusunun eğitilmesine ilişkin mutabakat metni ABD ile imzalanacak. Önümüzdeki ay içerisinde mutabakatın gereği yerine getirilecek. İmzalandığında teknik detayları göreceksiniz" cevabını verdi.

ABD’DE 3 MÜSLÜMANIN ÖLDÜRÜLMESİ
ABD’de öldürülen 3 Müslümana ilişkin sorulan bir soru üzerine Bilgiç şu cevabı verdi:
“ABD’de ırkçı saiklerle 3 tane Müslümanın öldüğünü bizde öğrendik. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda Meksika’da açıklama yaptı. Son günlerde özellikle batı toplumlarında, islamofobinin arttığını özellikle Müslümanların bu tarz saldırılara maruz kaldığını görüyoruz. Yapılması gereken bu tarz saldırılar olduğunda hemen tepki vermek bu saldırıların önünün bu sayede alınmasını sağlamak. 72 saat sonra böyle bir saldırıdan sonra tepki verilemesini garipsedik. Benzer saldırıların özellikle Müslümanlar dışında başka bir gruba yapılması halinde hemen kısa zamanda tepki verildiğini görüyoruz. Aynı tepkinin özellikle bu islamofobik saldırılar karşısında da gösterilmesi gerektiğini söylüyoruz."
Üniversite öğrencisi Özgecan Arslan’ın vahşice öldürülmesini tüm bakanlık camiasını derinden üzdüğünü belirten Bilgiç, "Tüm bakanlık camiası adına saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, erdi, ile, mÜzakereler, sona


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TSK'da bir dönem sona erdi Seth Haber Arşivi 0 03 Kasım 2014 16:29
LYS sona erdi... Dilara Haber Arşivi 1 19 Haziran 2010 18:55
MS Imagine Cup sona erdi Kralice Windows 0 16 Temmuz 2008 23:56