IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2015, 02:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toplu taşıma çöktü işe giden yürüdü




İstanbul kar yağışında yine felç oldu. Araçlar yokuşlarda kaldı, ana arterler tıkandı. Vapur seferleri iptal edildi, metrobüs seferleri ise aksadı... İstanbullular yürümek zorunda kaldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mert İnan
Şiddetli kar yağışı dün İstanbul’u felç etti. Metrobüs seferleri aksadı, uçak ve deniz seferleri iptal edildi. 841 kazanın yaşandığı yollarda görüş mesafesi 5 metrenin altına kadar inerken, Çatalca’nın köyleri, Binkılıç ve Aydos’ta kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı açıklandı. Dolmabahçe’den Taksim’e çıkan yokuşta, biriken kar nedeniyle onlarca araç yolda kaldı; Bomonti-Dolmabahçe Tüneli’nde trafik kilitlendi. Saatlerce trafiğin açılmasını bekleyen sürücüler kontak kapattı, bazıları tepkilerini kornalarına basarak gösterdi. Bu sırada otobüslerde bulunanlar tüneli yürüyerek geçti.

İki yaka arası eziyet
İstanbul’da dün kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi bulunca Sabah işe gitmek üzere yola çıkanlar büyük zorluk yaşadı. Şiddetli kar yağışı nedeniyle Boğaz köprüleri zaman zaman ulaşıma kapanırken, vapur seferleri iptal edildi. Özellikle Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçmeye çalışanlar, kapanan yollarda mahsur kalırken, pek çok kişi buz gibi havaya aldırmadan araçlardan inerek yürüdü.
Boğaz Köprüsü üzerinden geçen Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs seferleri de aksadı. Güzergâhın rampalı bölümlerinde araçlar yokuş yukarı çıkmakta zorlandı. Zincirlikuyu-Beylikdüzü metrobüs hattında da benzer manzaralar görüldü. Bazı metrobüs araçları dik rampaları çıkamadı.

Yollarda kaldı
Mecidiyeköy, Şişli, Zincirlikuyu, gayrettepe, Levent gibi yüksek kesimlerde ara sokaklar tamamen beyaz örtüye bürünürken birçok kişi aracını park ettiği yerden çıkaramadı. Toplu taşımayı tercih eden megakent sakinleri ise ana arterlere ulaşmak için dakikalarca yürümek zorunda kaldı. İstanbul’daki beyaz esaretten servis araçları da nasibini aldı. Kapanan yollarda servisler hizmet veremeyince birçok kişi işine gidemedi. İstanbul’un merkez lokasyonu sayılan Mecidiyeköy’de sadece Şişli Belediyesi’ne bağlı ekiplerin yaya yollarında küreme yapması vatandaşların tepkisine yol açtı. Esnaflar dükkânlarının önünde biriken karları kendi olanaklarıyla temizledi, seyyar satıcılar ise dondurucu soğukta çalıştı.
Kar kalınlığı 40 cm’yi buldu
Çatalca’nın köyleri, Binkılıç ve Aydos’ta 60, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Arnavutköy ve Uğur Mumcu’da 40, Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe ve Polenezköy’de 25, çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk ve Kemerburgaz’da 20, Kâğıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar, Bakırköy ve Florya’da ise 10 santimetre olarak ölçüldü.
841 trafik kazası oldu
- İstanbul’da kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu 841 kaza meydana geldi.
- Tipi nedeniyle Selimpaşa ile Kumburgaz arasındaki görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü.
- Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, megaketten gece boyunca 4 bin 815 personel, bin 28 araç görev yaptığı ifade edildi. Kar yağışına karşı 15 bin ton tuz, 320 ton solüsyon kullanılırken, ilçe belediyelere ise 889 ton tuz verildi.
- 457 kişinin belediyeye ait spor salonlarıyla otellerde barındırıldığını, sokak hayvanlarının takip edildiği ve ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığı bildirildi.
- Kumburgaz İtfaiye Grubundan bir itfaiye aracı mahsur kalan vatandaşlara yardıma giderken yolda yan yattı.
- THY tarafından yapılan açıklamada Atatürk Havalimanı’ndaki seferlerin iptal edildiği, olumsuz hava koşulları nedeniyle havalimanında bekleyen yolculara 10 bin kumanya dağıtıldığı açıklandı. THY yetkilileri, “3 bin yolcumuzu otellere yerleştirdik. Uçuşların birçoğunu iptal etmek zorunda kaldık. Taksi yolları dediğimiz parklama alanları dolmuş durumda. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Ancak tipinin durmaması nedeniyle taksi yolunu açmakta güçlük yaşanıyor. Yurtdışından gelen birçok uçak başka şehirlere yönlendirildi. Sadece uzak mesafelerden gelen çok az sayıdaki uçağın iniş ve kalkış yapmasına izin veriliyor” bilgisini verdi.




Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çöktü, giden, işe, taşıma, toplu, yürüdü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'da toplu taşıma cinneti SeckiN Haber Arşivi 0 27 Eylül 2013 09:35
Toplu taşıma gariplikleri. Hesna Fotoğraf Kulübü 1 18 Temmuz 2012 13:10
Toplu taşıma araçları. LuisCode Genel Paylaşım 1 07 Haziran 2006 10:40