IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2015, 19:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rivlin: Kabul edilemez ve iğrenç bir suçtur




İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Ortodoks okuluna düzenlenen saldırıya tepki gösterdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Filistin-Ürdün Rum Ortodoks Patriği 3. Theophilos'a şehirdeki Ortodoks okuluna düzenlenen saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Rivlin'in, Kudüs'teki Yunan Ortodoks Kilisesi okuluna saldıran kimliği belirsiz kişiler, okulun banyolarını ateşe vermesi ve duvarlarına "Hristiyanlık karşıtı" grafitiler yazmasının ardından, Patrik Theophilos ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Saldırıdan duyduğu üzüntüyü ve şaşkınlığı dile getiren Rivlin, "İbadet edilen bir mekanda böylesi bir saldırının düzenlenmesi kabul edilemez ve iğrenç bir suçtur. Soruşturma devam ettirilmeli ve sorumlular adalet önüne çıkarılmalıdır" dedi.

Öte yandan, İsrail yönetimine bağlı Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat da Rum Ortodoks okuluna düzenlenen saldırıyı kınayan bir mesaj yayımladı.

"Daha önce radikal Yahudiler gelip bizi tehdit etmişti"

Rum Ortodoks Başpiskoposu Aristarchos, Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Sabahın erken saatlerinde, binanın doğu tarafında gizlenen yüzleri maskeli iki kişi okula yaklaşarak, okulun banyosuna yanıcı sıvı fırlattılar" demişti.

"Burası bir okul ve burada insanlar yaşıyor. Daha fazla zarar gelmediği için şanslıyız" ifadelerine yer veren Aristarchos, "Üzüntü verici bir olay. Daha önce radikal Yahudiler gelip bizi tehdit etmişti. Belki de polis saldırının bu kişilerle bağlantılı olup olmadığını bilebilir" şeklinde konuşmuştu.

Cami kundaklanmıştı

Dün yaşanan bir başka saldırıda da Beytullahim'in El-Ceba köyündeki El-Huda Camisi Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanmış, hasara yol açan yangının bölge sakinleri tarafından söndürüldüğü ifade edilmişti.

Kudüs'teki bir başka saldırıda bir Yahudi tarafından Dormition Manastır Kilisesi'ne saldırı düzenlenmiş, saldırgan polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Ayrıca, geçtiğimiz Mayıs ayında Papa Franciscus'un Kudüs ziyareti esnasında şehirdeki Katolik kilisesine saldırganlar tarafından "Hristiyanlık karşıtı" grafitiler çizilmişti.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek, İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin, silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında gerginliğe neden oluyor.

Yerleşimci militanlar zaman zaman Müslüman ve Hristiyanlara ait ibadethane ve kabristanlara saldırılar düzenliyor.

İsrail, Batı Şeria'yı "Yahuda ve Samarya" şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. İsrail İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklamanın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.




Kaynak; (AA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, edilemez, iğrenç, kabul, rivlin, suçtur, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık