IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2015, 19:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kudüs'te bir ırkçı saldırı daha




Kudüs'te Yunan Ortodoks Kilisesi duvarlarına Hristiyanlık karşıtı sloganlar yazıldı, okulun banyoları ateşe verildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kudüs'teki Yunan Ortodoks Kilisesi okuluna saldıran kimliği belirsiz kişiler, okulun banyolarını ateşe verdi ve duvarlarına "Hristiyanlık karşıtı" grafitiler yazdı.

İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld'in yaptığı açıklamaya göre, Kudüs'te eski şehir yakınlarındaki Yunan Ortodoks kilise okuluna saldırı düzenlendi. Kilise okulunun banyolarının saldırganlar tarafından ateşe verildiğini belirten Rosenfeld, okulun duvarlarına da "Hrıstiyanlık karşıtı" grafitiler yazıldığını ifade etti.

Saldırının faillerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Olayda yaralanan bulunmuyor.

Yunan Ortodoks Başpiskoposu Aristarchos ise Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Sabahın erken saatlerinde, binanın doğu tarafında gizlenen yüzleri maskeli iki kişi okula yaklaşarak, okulun banyosuna yanıcı sıvı fırlattılar" dedi.

"Burası bir okul ve burada insanlar yaşıyor. Daha fazla zarar gelmediği için şanslıyız" ifadelerine yer veren Aristarchos, "Üzüntü verici bir olay. Daha önce radikal Yahudiler gelip bizi tehdit etmişti. Belki de polis saldırının bu kişilerle bağlantılı olup olmadığını bilebilir" şeklinde konuştu.

Cami kundaklanmıştı

Dün yaşanan bir başka saldırıda da Beytullahim'in El-Ceba köyündeki El-Huda Camisi Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanmış, hasara yol açan yangının bölge sakinleri tarafından söndürüldüğü ifade edilmişti.

Kudüs'teki bir başka saldırı da yine bir Yahudi tarafından Dormition Manastır Kilisesi'ne saldırmış ve polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Ayrıca, geçtiğimiz Mayıs ayında Papa Franciscus'un Kudüs ziyareti esnasında şehirdeki Katolik kilisesine saldırganlar tarafından "Hristiyanlık karşıtı" grafitiler çizilmişti.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek, İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin, silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında gerginliğe neden oluyor.

Yerleşimci militanlar zaman zaman Müslüman ve Hristiyanlara ait ibadethane ve kabristanlara saldırılar düzenliyor.

İsrail, Batı Şeria'yı "Yahuda ve Samarya" şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. İsrail İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklamanın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.




Kaynak; (AA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, daha, kudüste, saldırı, ırkçı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Almanya'da camiye ırkçı saldırı Desmont Haber Arşivi 0 21 Aralık 2014 20:48
Başörtülü vekile ırkçı saldırı PassioN Haber Arşivi 0 26 Şubat 2012 21:44