IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2015, 20:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Belçika'dan Kongo'ya seçim uyarısı




Belçika Dışişler Bakanı Reynders, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ni seçim takvimine uyulması çağrısında bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde seçim takvimine uyulmasını istedi.

Belçika'nın eski sömürgesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ni ziyaret eden Reynders, yetkililerle görüştükten sonra düzenlediği basın toplantısında, seçim takvimine uyulması çağrısında bulunarak bunun için bütçenin hemen ayarlanması gerektiğini vurguladı.

Reynders, uzun süredir seçim takviminin belirlenmesini beklediklerini belirterek gerektiğinde lojistik ve maddi desteğin sağlanabilineceğini söyledi.

Didier Reynders ile ülkeyi ziyaret eden Belçika İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Alexander De Croo ise devlet başkanlığı için anayasa değişikliği planlarının ardından düzenlenen gösteriler sırasında güvenlik güçleriyle protestocular arasında çıkan çatışmalarda ölenler için üzüntü duyduklarını ifade etti.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 2001'de iktidara gelen Joseph Kabila'nın 3. kez devlet başkanlığı yapmasını sağlamak amacıyla parlamentoya sunduğu anayasa değişikliği tasarısı üzerine halk geçen ay sokaklara dökülmüştü. Protestocular ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 1 haftada 40'tan fazla kişi ölmüş, onlarca kişi gözaltına alınmıştı.

Protestolar üzerine senato, seçimlere ilişkin yasa tasarısını muhalefetin istediği şekilde, "nüfus sayımı şartı" ifadesini kaldırarak kabul etmişti. Muhalefet ve protestocular, nüfus sayımının yıllarca sürmesinden endişelendiği için yasa tasarısına karşı çıkıyordu. Tasarının Kabila'nın tekrar iktidara gelmesini sağlamak amacıyla sunulduğu savunuluyordu.

Ulusal Bağımsız Seçim Komisyonu, 12 Şubat'ta devlet başkanlığı seçiminin 27 Kasım 2016'da yapılmasına karar vermişti. Komisyon, 2016 sonuna kadar düzenlenecek yerel, genel ve devlet başkanlığı seçimlerinin de en az 1 milyar dolara mal olacağını açıklamıştı.

Ordunun Ruanda'nın Kurtuluşu Demokratik Güçleri'ne yönelik operasyonu

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders ayrıca uluslararası toplum ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında gerginliğe yol açan ordunun tek başına Ruandalı ayrılıkçılara düzenlediği operasyona da değindi.

Reynders, operasyonların ortak düzenlenebilmesi için BM Barış Gücü (MONUSCO) yetkilileriyle ve Devlet Başkanı Joseph Kabila ile görüştüğünü ifade etti.

MONUSCO'nun, ordunun başında bulunan ve insan haklarını ihlal ettikleri öne sürülen Bruno Mandevu ve Sikabwe Fall adlı iki generalin görevden alınmaması halinde operasyonlara katılmayacağını açıklaması BM yetkilileri ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında gerilime yol açmıştı.

Kabila, uluslararası toplumun ordu komutasına müdahale etmeye çalışmasını eleştirmiş ve hükümet, operasyonlarda MONUSCO'dan yardım istemeyeceğini açıklamıştı.




Kaynak; (AA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belcikadan, kongoya, secim, uyarısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kongo ve Kongo Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 14:38
Belçika ve Belçika Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 21:06
Kongo Nehri - Kongo Nehri Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 14 Mayıs 2012 01:49