IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2015, 20:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sanayi üretiminde şok!




TÜİK, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin ocak ayında yüzde 2,2 düştüğünü açıkladı. Beklenti yüzde 1,7 artacağı yönündeydi. Böylece, son 2 yılın en düşük verisi gelmiş oldu.


Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi bir önceki aya göre de yüzde 1,4 azaldı. MSanayi üretimi Ocak’ta, yüzde 1.6 - yüzde 1.7 dolayında artış beklentilerine karşın, yıllık bazda yüzde 2.2 azaldı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1.4 azaldı.

Ocak ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7.4 ve imalat sanayi sektörü üretimi yüzde 1.4 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1.1 arttı.

TÜİK verilerine göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.2 azaldı.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 11.5 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2.4 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2.9 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek düşüş bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin üretiminde gerçekleşti Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 11.6 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin üretiminde gerçekleşti.

Bu düşüşü, yüzde 9.0 ile elektrikli teçhizat üretimi, yüzde 8.2 ile ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri üretimi izledi.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 78.7 ile diğer ulaşım araçları üretiminde gerçekleşti.

Bu artışı, yüzde 17.2 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri üretimi ve yüzde 5.4 ile deri ve ilgili ürünlerin üretimi izledi.

Kaynak: Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
sanayi, üretiminde, Şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sanayi İnkılâbının Osmanlıya Etkisi-Sanayi İnkılâbı’nın Sonuçları Zen Tarih 0 20 Mayıs 2014 19:41
Sanayi inkılabı - Sanayi inkilabı nedir? Sevda Ödev ve Tezler 0 09 Mayıs 2013 01:17