IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2015, 20:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KCK'dan 'Öcalan oraya gelecek' şartı




KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları Bayık ve Hozat, "Apo gelip kongreye katılmadan, gerillayla görüşmeden silah bırakma söz konusu olmaz." dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları Cemil Bayık ve Besê Hozat, IMC TV’den Banu Güven’in sorularını yanıtladı. AKP hükümeti ve HDP İmralı heyetinin Dolmabahçe’de gerçekleştirdiği açıklamanın ardından yaşanan tartışmaları değerlendiren Hozat ve Bayık, sürece dair beklentileri ve alacakları kararlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bizzat görüşmeden silah bırakmanın söz konusu olmadığını söyleyen Bayık, “Apo gelip kongreye katılmadan, gerillayla görüşmeden silah bırakma söz konusu olmaz. Biz eşbaşkanız, biz bile bunu yapamayız” diye konuştu. Hozat da, “Gerçekçi bakıldığında, çözüm sürecinin dışarıda sürdürülmesinin koşulları hazırlanmamıştır. Süreci baş müzakereci olarak Önderliğimiz İmralı’dan yürütecek. Ama bir kongre toplayacaksak, Önderliğimizin bu kongreye hitap etmesi gerekir” diye yanıt verdi.




10 MADDE KABUL EDİLMELİ
Öcalan’ın İmralı’daki koşullarda süreci sağlıklı yönetemeyeceğini söyleyen Bayık, “Eğer AKP gerçekten çözüm istiyorsa Önder Apo’nun şartlarının düzeltilmesi lazım” dedi. PKK kongresinin toplanıp karar alabilmesi için hükümetin atması gereken adımlar olduğunu söyleyen Bayık, “Bu adımları atmadan hareketimize, halka, Türkiye demokrasi güçlerine güven vermeden kongrenin toplanması, kongrenin onların belirttiği gibi kararlar alması düşünülemez” dedi. Bayık, şunları söyledi: “İç güvenlik paketinin bir kere geri çekilmesi gerekiyor. Bizim yönetimimizin Önder Apo’yla görüşmesi gerekiyor. Karakol yapımlarının durdurulması, çeteciliğin, köy koruculuğunun geliştirilmemesi, askeri yollar ve askeri amaçlı barajların yapılmaması gerekiyor. Operasyonları ve keşiflerin durdurulması gerekiyor. Müzakere kabul edilmeden, müzakere için öngördüğümüz 10 madde kabul edilmeden böyle bir kongreyi toplamamızı bizden kimse beklememelidir.”
‘TALİMAT DEĞİL NİYET BEYANI’
KCK Eşbaşkanı Besê Hozat da Öcalan’ın silah bırakma vurgusunun bir talimat değil, hükümetin adım atmasını gerektiren 10 madde ile ilgili niyet beyanı olduğunu söyledi. Hozat, “Niyet beyanı ayrı, silah bırakacaklar çağrısı apayrı bir şeydir. Biri talimattır, kesin bir karardır, diğeri sürecin önünün açmak için, müzakere sürecinin 10 başlık üzerinden geliştirilmesi üzerinden iyi niyet yaklaşımıdır. Yeniden bir şans tanımadır. Sürecin önünü açmadır. Birbirinden farklı yaklaşımlardır” ifadelerini kullandı.
'GÖRÜŞMELİYİZ'
Sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için Öcalan ile görüşmeleri gerektiğine vurgu yapan Eşbaşkanlar, Oslo görüşmeleri esnasında hükümetin Öcalan ile görüşme taleplerini kabul edildiğini ancak verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Oslo görüşmelerinde MİT yetkilisinin, “Orası kolay. Murat Karasu görüştürülür” demelerinin üzerinden 4 yılın geçtiğini hatırlatan Bayık, “Hükümet bu sorunu çözmek istiyorsa, adımlar atmak zorundadır ve bunların başında gelen de bizim Önderlik’le görüşme mekanizmalarımızın sağlanmasıdır” diye konuştu.
'AKP’NİN DE CHP 'NİN DE ZİHNİYETİ AYNI'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ’nun HDP ile AKP’nin seçim işbirliği yaptığı ve Kürt hareketinin Erdoğan’la başkanlık rejimi konusunda anlaştığı iddialarını 'akıl dışı' olarak nitelendiren KCK Eşbaşkanı Hozat, “Bu iddia neye dayanıyor? HDP Meclis dışında kalır da, AKP 400 milletvekiliyle Meclis’e girerse, Kürt sorununu mu çözecek? AKP’nin 12 yıllık iktidarı sürecinde siyaseti ortadadır. Dokuz ateşkes yaptık ve hiçbir adım görmedik” dedi. Eşbaşkanlar, “Nasıl hükümet varılan mutabakatı ‘Bu bir silah bırakma çağrısıdır’ diyerek, farklı bir algı yaratarak bir seçim propagandasına dönüştürmeye çalışıyorsa, CHP de ‘HDP Meclis’e giremeyecek’ diyerek hakikatten uzak bir siyaset ortaya koyuyor. CHP de böyle bir seçim propagandası sürdürüyor. Onlar da tersinden bir seçim propagandası yapıyor. Aralarında bir zihniyet farkı yok’ dedi.
'BHH'NIN TERCİHİ DOĞRU'
7 Haziran seçimlerinin tarihi seçimler olacağına vurgu yapan KCK Eşbaşkanı Bayık, “Türkiye yeşil faşizm yönünde mi, yoksa demokrasi yönünde mi ilerleyecek? Halk buna karar verecek” dedi. AKP hükümeti yetkililerinin HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenmelerine de tepki gösteren Eşbaşkanlar Hozat ve Bayık, AKP’nin HDP’yi ciddi bir rakip olarak gördüğünü, Selahattin Demirtaş’ı da Cumhurbaşkanlığı seçiminde yakaladığı başarı nedeniyle itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi. Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) seçimde herhangi bir partiyle ittifaka girmeyeceği açıklamasını da değerlendiren Bayık, BHH’nin kararının yerinde olduğunu söyleyerek, “BHH’den başka açıklama beklenemezdi. CHP ile yapsa zarar görürdü, HDP ile ittifak yapsaydı, yine zarar görürdü. BHH açısından en doğru yol böyle bir açıklama yapmasıydı” şeklinde konuştu.

'DEMOKRATİKLEŞMEDEN SORUN ÇÖZÜLMEZ'
Türkiye demokratikleşmeden Kürt sorununun çözülemeyeceğini söyleyen Eşbaşkanlar, “Türkiye genelinde baskıcı, antidemokratik bir rejim varken, Kürt meselesi çözülebilir mi? Ya da tam tersi. Mümkün değildir. Kürt sorununun siyasi temelde çözülmesi, Türkiye’yi demokratikleştirecektir” dedi. AKP’ye rağmen süreci zorlayacaklarını vurgulayan Eşbaşkanlar, AKP’nin süreci nihayete erdirmeyi geciktirdiğine dikkat çeken KCK Eşbaşkanı Bayık, “İnisiyatif artık Öcalan ve demokratik güçlerin elindedir çözümü zorlamaya devam edeceğiz” dedi.


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gelecek, kckdan, oraya, öcalan, Şartı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık