IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2015, 17:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu’ndan ’İstiklal Marşı’ mesajı




Başbakan Davutoğlu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Bugünlere nasıl geldiğimizi, özellikle yeni nesillerin idrak etmesi için Akif’in şiirlerini ve fikirlerini tam anlamıyla keşfetmemiz gerekir" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İHA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Milli birlik ve beraberliğimizin ’mutabakat belgesi’ İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içindeyiz. Aziz milletimizin büyük bir inanç, azim ve fedakarlıkla vermiş olduğu istiklal mücadelesini muhteşem mısralarıyla ebedileştiren Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm istiklal kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Bu vesileyle merhum Akif’i sadece ’İstiklal Şairi’ olarak değil, başta ’Safahat’ olmak üzere eserleriyle gönül ve fikir dünyamızı inşa eden, bizlere yol gösteren bir dava adamı ve bir mütefekkir olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Eğer merhum Akif’i sadece ’İstiklal Şairi’, ’Milli Şair’ olarak görür, onun aynı zamanda bir fikir ve aksiyon adamı olduğunu göz ardı edersek, büyük şairimizin büyük mirasını eksik anlamış oluruz. Hakkı tutup kaldırmayı ve haksızlık karşısında dimdik durmayı hayatı boyunca haykırmış münevver ve mütefekkir şahsiyetimiz Akif’i tanımak, onun dava adamlığını ve felsefesini anlamak, ‘Safahat’ı tam manasıyla okumadan mümkün olmayacaktır. Zira onun sözleri eskiye dair, eskide kalmış sözler değil, bilakis bugünümüze ve geleceğimize ışık tutan sözlerdir" ifadelerini kullandı.






"SATIR SATIR OKUMALI"
Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:
"Elbette ki İstiklal Marşımız, tarihte benzeri bulunmayan bir kahramanlık destanını vermiş olduğu ilhamla kaleme alınmış ve millete armağan edilmiştir. Fakat bugünlere nasıl geldiğimizi, nasıl bir maziden hareketle şimdiye ulaştığımızı, özellikle yeni nesillerin idrak etmesi için Akif’in şiirlerini ve fikirlerini tam anlamıyla keşfetmemiz gerekir. Aksi takdirde kurtuluş mücadelesinin özüne nüfuz edememiş oluruz. Büyük şairimiz, sefaletin ve umutsuzluğun oluşturduğu genel psikolojinin memleket sathına bir karabulut gibi çöktüğü savaş yıllarında kürsülerden millete hitap etmiş, yenilgiyi galibiyete, umutsuzluğu umuda çeviren bir irfan ve irade beyanıyla milli ve manevi şahlanışın rehberi, öncüsü olmuştur. Milletçe köklü bir medeniyet tasavvuruna sahip olmak ve bizi biz yapan değerleri gelecek nesillere aktarmak için merhum Akif’i satır satır okumamız ve idrak etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu düşüncelerle büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün millî mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyor, İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyorum."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davutoğlu’ndan, marşı’, mesajı, ’İstiklal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Davutoğlu'ndan İsmet İnönü mesajı Desmont Haber Arşivi 0 25 Aralık 2014 18:55
Davutoğlu'ndan Atina'da Kıbrıs mesajı Desmont Haber Arşivi 0 06 Aralık 2014 17:32
Davutoğlu'ndan Hacıbektaş'ta Dersim mesajı Desmont Haber Arşivi 0 08 Kasım 2014 17:57
İhsanoğlu’ndan Erdoğan’a İstiklal Marşı yanıtı Seth Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2014 13:41
İstiklal Marşı'nın Kabulü Mesajı Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Mart 2012 10:33