IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2015, 00:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AP'den, AB ülkelerine Ermeni çağrısı: "Soykırım olarak tanıyın."




Avrupa Parlamentosu (AP) Avrupa Birliği'ne üye tüm devletlere 1915 Ermeni techirini "Soykırım" olarak tanıma çağrısında bulundu. AP tarafından bugün Strasbourg'da oy çoğunluğuyla kabul edilen "Dünyada İnsan Haklarının Durumu ve AB'nin Bu Konudaki Politikası" başlıklı raporun karar metninde, AB devletlerinden 1915 Ermeni techirini "Ermeni soykırımı" olarak hukuksal planda tanımaları istendi.

Kararda, AB devletleri ve AB kurumlarına "Ermeni soykırımının tanınmasına katkı sağlamaları" çağrısı da yer aldı.

24 NİSAN'I DA ANMA GÜNÜ OLARAK İLAN EDİLMESİNİ İSTEMİŞLERDİ
Avrupa Parlamentosu'nun sayıca en önemli grubu olan Hrıstiyan Demokratların Avrupa genelindeki çatı örgütlenmesi olan Avrupa Halk Partisi de (EPP) geçtiğimiz günlerde benzer bir karar almış ve 24 Nisan'ın AB kurumları tarafından "Ermeni soykırımını anma günü" olarak ilan edilmesini istemişti.

"ALMANLARI ÖRNEK ALIN"
EPP'nin kararında, Türkiye'den, "İkinci Dünya Savaşı sonrası Federal Alman Cumhuriyeti'ni örnek alarak tarihle yüzleşmesi ve Ermeni soykırımı gerçeğini kabullenmesi" istenmişti. EPP, Türk hükümetinden, geçtiğimiz yüzyılda Anadolu'da imha edilmiş veya harabe haline gelmiş Ermeni kültürel mirasının envanterini çıkarması ve "tarihi Batı Ermenistan"da bulunan kilise, okul, kale, mezar gibi eserleri restore edip, kullanılabilir kültürel ve dini kurumlar haline getirmesini talep etmiş, bu mekanların Ermenilere iadesini istemişti. İade kapsamında Ermeni halkına Anadolu'ya dönme hakkı sağlanması da talep edilmişti.

TÜM AB ÜYELERİNE ÇAĞRIDA BULUNDULAR
Parlamento'daki aşırı sağcılar da geçtiğimiz günlerde sundukları bir karar teklifinde tüm AB üyesi devletlere "Ermeni soykırımını tanıma" çağrısında bulunmuştu. Aşırtı sağcıların karar teklifine imza atanlar arasında Fransız milliyetçi lider Marine Le Pen de var.

Avrupa Parlamentosu, "Ermeni soykırımını" Türkiye'nin AET'ye (AB) resmen üyelik başvurusunda bulunduğu 1987 yılında tanımış ve o yıl kabul ettiği kararda AET'nin "Ermeni ve Yahudi soykırımlarını anmak" için özel bir gün ilan etmesi önerisinde bulunmuştu.


Kaynak: Haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Mart 2015, 11:55   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: AP'den, AB ülkelerine Ermeni çağrısı: "Soykırım olarak tanıyın."




Yazının alıntıladığım kısmına kesinlikle destek veriyorum. Kaldı ki olması gereken bu ama gerçek dünyada bunun karşılığı yok. Bizim saçma sapan milliyetçi duygularımız buna engel. Bugün Sivas, Tokat, Erzurumda ve hatta Diyarbakır, Urfa, Hatayda yaşayan birçok Ermeni var ancak Ermeni olduklarından bihaber Türk ve Müslüman gibi yaşıyorlar. Bir kısım Ermeniler bilerek isimlerini ve dinlerini değiştirdiler şiddet ve baskıya maruz kalmamak için.
Alıntı:
İade kapsamında Ermeni halkına Anadolu'ya dönme hakkı sağlanması da talep edilmişti.

İşin soykırım boyutuna gelecek olursak, ortada sistematik bir soykırım yok. O dönemde bir nevi çete savaşı yaşanıyordu o bölgede. Ermeni komiteciler bir köyü basıp öldürüyor ardından Türk çeteciler misilleme yapıyor. İşin acı tarafı zorunlu göç. Bu göç sırasında çoğusu yollarda vefat etti. Bunun benzerini Ermenistandan sürülen Türkler de yaşadı. Revan muhacırları diye ciddi büyüklükte bir grup var Türkiyede. Muş, Van, Erzurum, Bayburta göç etmiş Türklerden oluşuyor. Aslında İki devletin de çıkıp bu konuda samimi davranması gerek. Sen beni kestin ama ben masumum demek çok ama çok saçma. 2 taraf da son derece suçlu. İşin kötü yanı 2 tarafda da o dönemde doğru düzgün bir merkezi otorite yoktu. Bu asıp kesme işlerini çeteciler ve komiteciler yaptı daha ziyadesiyle.

Bu topraklarda birçok grup birlikte yaşadı elbette el ele kol kola yaşamadılar hepsi bulundukları yerde ufak gruplarını yine kurdular ama bir şekilde sorunsuz yaşadılar. Bugün bunun mümkünatı var mı? sanmıyorum. Aşırı milliyetçilik çok kötü bir şey ve bence dünyanın en aptal ideolojisi. Ben Yunan arkadaşlarımla konuşuyorum herifin ailesi 3-4 kuşak evveli Balıkesirli. Aynı şekilde Türkle konuşuyorsun 3-4 kuşak öncesi Giritli. Öyle iç içe geçmiş ki bu çoğu etnik grupta görülüyor. Bu ülkede vakti zamanında Sivasta Amerikan Koleji vardı. Şuan bunun hayalini kurmak bile acayip derecede absürd ve komik^^ Şuan Yozgatta Yahudi, Ermeni, Rum ve Türklerin birlikte yaşayabileceğine inanıyor musunuz ? Ben inanmıyorum. Bir örnek vereyim, Malum 6-7 Eylül olayları. Şimdi Anadolulu zenginlerinin çoğu ne zaman türedi ? Hepsi vurgunculukla, yok pahasına gayrimüslim tebaanın malını alarak türedi. Tekrarlayayım, milliyetçilik son derece kullanışsız, anlamsız, bir halta yaramayan bir ideoloji. Bunun ceremesini bu ülke çok çekti ve bu kafada devam ederse daha çok çeker. Bu toprakların zenginliği çok kültürlülüğünden gelir bu milliyetçilik denen ahmaklık bu çok kültürlülüğü öldürdü. O Atsız gibi boş ve art niyetli insanlar tarafından birçok insan anlamsız ideolojilerin peşine koştu. Yazık günah.

 

 

Etiketler
ab, apden, çağrısı, ermeni, soykırım olarak tanıyın, Ülkelerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Ermenilere yapılan soykırım değildi" Violent Haber Arşivi 0 15 Şubat 2013 10:20
Fransa "soykırım" Kararını Verdi . LeyLa Haber Arşivi 6 22 Aralık 2011 22:20
Iğdır "Soykırım" Anıt-Müzesi Ecrin Doğu Anadolu Bölgesi 0 03 Aralık 2011 10:38