IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2015, 09:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'lı Hozat silah bırakma şartlarını açıkladı




PKK'lı Bese Hozat örgütün silah bırakmak şartlarını açıkladı.

KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Bese Hozat, PKK'nın silah bırakması için hükümetin de mutabakata vardığı Dolmabahçe'deki 10 başlığın müzakere edilmesi, izleme heyetinin İmralı'daki görüşmeleri izlemesi, TBMM'de oluşturulacak 'Hakikatlerle Yüzleşme Komisyonu'nun çalışması, buna uygun yasaların çıkarılması ve anayasa değişikliği yapılması gerektiğini söyledi.

Bese Hozat, röportaj sırasında Şah Süleyman Türbesi'ne Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyona YPG'nin destek verdiğini, bu konuda PYD ile görüşmeler yapıldığını öne sürdü

Hozat, Kandil'de yapılan ve uydu aracılığı ile Avrupa'dan yayın yapan 'Med Nuce' kanalında yayınlanan röportajında, nevruzda Abdullah Öcalan'ın özgürleştirilmesi çağrılarının ön plana çıkarıldığını, milletvekilleri Leyla Zana ile Sırrı Süreyya Önder ile görüşen Abdullah Öcalan'ın 'Kürt Ulusal Kongresi'nin toplanması konusunda çabaları olduğunu anlattı. Hozat, Öcalan'ın Kuzey Irak'taki Kürt liderler Mesut Barzani ile Celal Talabani'ye yönelik mektuplar yazdığını, bu konuda yol haritası çizdiğini anlattı.

İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın nevruzda okunan mesajında, 28 Şubat'ta açıklanan 10 başlık altında izleme heyetinin de gözetiminde müzakerelere başlama çağrısı yaptığını, tarafların karşılıklı eş zamanlı, paralel adımlar atması gerektiğini anlattı.

KCK'nın eş Başkanı Bese Hozat, PKK'nın silah bırakması için sürecin nasıl işlemesi gerektiğine ilişkin şöyle dedi:

"Müzakereler sırasında izleme heyeti gerekirse taraflara uyarıda bulunur müdahale eder uzaklaşan taraf varsa onu müzakereye çeker. Sağlanan mutabakattan uygun adımlar atılması gerekiyor. Nevruzdan sonra yapılan ilk görüşmede izleme heyetinin de dahil olması, 10 başlık altında resmi müzakerenin başlaması gerekir. Meclis'te 'Hakikatlerle Yüzleşme Komisyonu' kurulur. Tarafların uzlaştığı 10 başlık altında mutabakatı ele alır. Bunun üzerinde çalışır Meclis genel kuruluna getirir ve tartışılmasını sağlar. Yasalarını çıkarması ve yeni bir anayasayı çıkarması gerekiyor. Bu süreçler yaşanır, somut gelişmeler adımlar atmış, yasalar çıkarmış, özgür yurttaşlık temelinde düzenlemeler yapılırsa sağlanırsa PKK kongresini toplar; silahlı süreci noktalar. Yeni bir stratejik değişime gider. Devlet sorumluluklarını yaparsa silahlı mücadele anlamsızlaşır."

Devletin atacağı somut adımlara göre, kendilerinin de süreci destekleyen eş zamanlı adımlar atacaklarını ifade eden Hozat, Abdullah Öcalan'ın nevruz mesajındaki her kelimeye katıldıklarını, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıklamalarının söylemde kalmaması gerektiğini ekledi.

"SÜLEYMAN ŞAH OPERASYONU ORTAK YAPILDI" İDDİASI

KCK'nın Eş Başkanı Bese Hozat, röportaj sırasında Şah Süleyman Türbesi'ne Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyona YPG'nin destek verdiğini, bu konuda PYD ile görüşmeler yapıldığını öne sürdü. PKK'lı Hozat, "Salih Müslim, Ankara'ya gitti. AKP yetkilileri ile görüşmeler yaptı. Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik operasyon tartışıldı. Birlikte bir karara gidildi. YPG operasyona destek verecekti, katılacaktı. Rojava'da kantonun izni dahilinde Türk askeri gitti operasyon yaptı. YPG direkt yer aldı bu operasyonda. Türbe getirilirken güvenliğini aldı. Eşme Köyü de o PYD ile yapılan görüşmede kararlaştırılmıştı" dedi.

DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Mart 2015, 09:54   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PKK'lı Hozat silah bırakma şartlarını açıkladı




Doğan Haber ajansı , Cihan haber ajansı , bunlar ne şeker kurumlardır.

 

 

Etiketler
açıkladı, bırakma, hozat, pkklı, silah, şartlarını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öcalan'dan PKK'ya silah bırakma çağrısı gelebilir!.. AngeL Haber Arşivi 0 13 Şubat 2015 14:42
AK Parti Yerel Seçim Adaylık Şartlarını Açıkladı Rhytia Haber Arşivi 0 14 Eylül 2013 07:25
Karayılan'ın silah bırakma şartı ! LeyLa Haber Arşivi 1 31 Ekim 2011 20:55
PKK'nın silah bırakma şartına bak! Lucifer Haber Arşivi 12 30 Mart 2010 00:53
PKK'nın silah bırakma şartı Feronia Haber Arşivi 0 15 Mart 2010 12:38