IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2015, 12:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadın partisinden bağımsız adaylık çağrısı




Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, parti olarak Bağımsız Kadın Adaylar Platformu kurduklarını belirterek, "Bağımsız aday olmayı düşünen özgür ve cesur kadınları oluşturduğumuz platformda buluşmaya çağırıyoruz" dedi.


İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maçka'daki sosyal tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Yazgan, TBMM'deki "erkek egemen yapı"nın değişmesi gerektiğini vurgulayarak, "Var olan siyasi partilerin bu konuda samimi olduğuna ne yazık ki inanmıyoruz. Kadınların emeğinin ve umutlarının sömürüldüğü, kadının kotalarla oyalandığı siyasetin değiştirilmesi gerekiyor" dedi.


Bu değişimin de kadınların eliyle olacağını ve bunun için Bağımsız Kadın Adaylar Platformu'nu kurduklarını bildiren Yazgan, "Kadın Partisi olarak kadınları önümüzdeki seçimde bağımsız aday olmaya davet ediyoruz. Bağımsız aday olmayı düşünen özgür ve cesur kadınları oluşturduğumuz platformda buluşmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Yazgan, platformun amacının "kadınların seçme ama seçilememe durumunu" gözler önüne sermek ve "kadınlarla ilgili kararları erkeklerin aklına, vicdanına ve savunusuna bırakmamak" olarak açıkladı.

Kadınların partilerin vitrininde "kullanıldığını" savunan Yazgan, "Kadınlar cins kıyımına uğrarken parti vitrinlerinde oturmaya devam etmek değil amacımız" dedi.

"Erkek egemen demokrasi"den "gerçek demokrasi"ye geçiş için TBMM'deki kadın milletvekili sayısının 275 olması gerektiğini söyleyen Yazgan, mevcut siyasi partilerin kadın milletvekili adayı sayısında bile yüzde 50 oranını yakalayamadığına işaret etti.

Bağımsız aday olmak için devlete ödenen 10 bin 167 liranın yüksek bir ücret olduğuna değinen Yazgan, "Bağımsız aday olmak isteyen kadınların önüne burada da ekonomik bir set çekiliyor" diye konuştu.

Yazgan, Kadın Partisi'nin toplayacağı bağışlarla adaylık ücreti için ekonomik dayanışma kampanyası başlatmak istediklerini ancak bunun için resmi iznin kendilerine verilmediğini kaydetti.


Kaynak:Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adaylık, bağımsız, çağrısı, kadın, partisinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Partisinden bihaber genel başkan Desmont Haber Arşivi 0 11 Aralık 2014 21:52
CHP'li Halıcı, partisinden istifa ettiğini açıkladı Seth Haber Arşivi 0 21 Eylül 2014 09:52
AK Partili Haluk Özdalga, Partisinden İstifa Etti MasteR06 Haber Arşivi 0 27 Aralık 2013 12:04