IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2015, 12:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İki aylık Eylem Arin 'ideolojik halay suçuyla' hapis yolunda!




Bursa'da, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde "halay çekerek örgüt propagandası" yaptıkları gerekçesiyle iki ay önce dünyaya gelen Eylem Arin bebeğin annesi Semra ve babası Sinan Gören hapis cezasına çarptırıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AKP'nin "ideolojik halay" cezalarına bir yenisi daha ekleniyor. 1 Eylül 2013 tarihinde, Dünya Barış Günü dolayısıyla Bursa'da çok sayıda siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütünün katılımıyla miting düzenlenmişti. Heykel Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde, konuşmaların ardından halaylar çekildi, horona duruldu. Halay çekenler arasında yer alan 16 kişi hakkında "PKK/KCK'nin talimatıyla örgütsel içerikli marşlar eşliğinde halay çektikleri" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

ETHA'dan Kerem Pehlivan'ın haberine göre, Karakola çağrılarak ifadeleri alınan 16 kişi hakkında Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mitingin "PKK/KCK örgütü talimatıyla gerçekleştirildiği"ni öne sürülen dava iddianamesinde şu ifadeler yer aldı: "BDP, HDK ve örgüt yanlısı şahıslar, mitingi PKK/KCK'nin örgütsel gösterisine dönüştürmüştür. Örgütsel içerikli şarkı ve marşlarla halaylar çekildiği ve PKK/KCK terör örgütünün propagandası yapıldığı tespit edilmiştir."

2 AYLIK BEBEK HAPİS TEHDİDİ ALTINDA

Sadece halay çektikleri gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılanlar arasında en dikkat çeken kişi ise 2 ay önce anne olan Semra Getiren Gören.

Gören, karara yapılan itirazın reddedilmesi ve cezanın onaylanması durumunda 10 ay boyunca hapiste kalacak. Bu durumda iki aylık bebeği Eylem Arin de annesiyle birlikte hapse girecek.

Babası da aynı davadan 12 ay hapis cezasına çarptırılan Eylem Arin, dünyaya gelişinin henüz ikinci ayında hapse girme tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

Halay esnasında söyleyen Kürçe ezgilerin, geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Diyarbakır'a davet edilen Şivan Perwer tarafından da söylendiğini hatırlatan Semra Getiren Gören ise tepkisini şöyle belirtti: "Şivan Perwer gibi sanatçılar söyleyince suç olmuyor da biz söyleyince mi suç oluyor?"

Gören, kendileri yargılanıyorsa, Şivan Perwer'i Türkiye'ye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yargılanması gerektiğini söyledi.

'ŞU AN 2 AY 7 GÜNLÜK. BU VİCDANA SIĞAN BİR ŞEY Mİ?'

Karara yaptıkları itiraz sonucunu bekleyen Semra Getiren Gören, haklarındaki hapis cezası ve bebeğiyle hapsi girme tehdidi altında kalmasını ETHA'ya değerlendirdi.

Geleneklerinde halayın önemli bir yeri olduğunu ifade eden Gören, "Düğünlerimizde, kınalarımızda çektiğimiz halaylardan dahi hakkımızda davalar açılıyor. Benim kınamda halay çektiği için yargılanan insanlar var. Dünyanın hangi yerinde böyle bir şey olur?" diye sordu.

Üç yıldır astım hastası olan ve ilaç kullanmak zorunda olan Gören'in hapishaneye girdiği sağlık sorunlarının nasıl süreceği de önemli bir sorun. Ancak kendisini değil, iki aylık bebeği için kaygılanan Gören şunları söyledi: "Ben kendimi değil çocuğumu düşünüyorum. Zaten çocuğum 8 aylık doğdu, şu an 2 ay 7 günlük. Orada nasıl bakarım ona, ihtiyaçlarını nasıl karşılarım. Bana veya çocuğuma hapishanede bir şey olsa kim nasıl açıklayabilir, bu vicdana sığan bir şey mi?"



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Nisan 2015, 13:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İki aylık Eylem Arin 'ideolojik halay suçuyla' hapis yolunda!




Şaka gibi bir haber daha. Bunlar gerçek olamaz yani olmamalı! Kürtçe bir müzik eşliğinde "halay" çekildi iddiası ile hapis cezası nedir Allah aşkına. Bu sadece bebek için geçerli değil o 16 kişinin hapis cezasına çarptırılmaları çok saçma.. Bu ülkede sadece Kuran-ı Kerimi pasta yapıp, kesip yenmesi mi ya da Kabe yaptırılıp etrafında tavaf etmeleri için insanları zemzem suyu ile kandırmaları mı gerekiyor? Onlar çok da normal oluyor da bu insanların özgür düşünce adı altında halay çekerek herhangi bir olayı kutlamaları mı ceza-i işlem olarak algılanıyor?
Ben sadece bu olaydan şunu çıkarıyorum, insanlar hangi partiden olursa olsun eğer hükümetin partisini desteklemiyorlarsa başlarına böyle iş geliyor. Bu haber de her şeyi doğruluyor..
Nasıl oldu da gene haber bir partiye bağlandı demeyin. Bir taraf oy toplamak için her türlü pisliği ki bu DİN adı altında yapılıyor, diğer tarafta kaç ay öncesinde yapılan bir etkinliğin hesabı şuan yapılıyor. Yazıklar olsun, böyle zihniyetlere!!

 

Alt 22 Nisan 2015, 17:21   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İki aylık Eylem Arin 'ideolojik halay suçuyla' hapis yolunda!




Akp bir gün eriyip gittiğinde, evden Tayyip beyin kendine yaptırdığı, muhtelemen ölürse de yanında alıp götüreceği sarayına ideolojik halayla gideceğiz. Aynı halayı Tayyip'i karşılarken çekseler ''Türk-Kürt kardeştir'' diye başlayacak sonra da ''Bizim dostluğumuzu, birliğimizi yıkmak isteyenler var. Ben Tayyip kardeşiniz, ben bunlara izin vermeyeceğim, aziz milletimin önünde söz veriyorum.'' diyecek, alkış kıyamet ama Tayyip'i sevmeyen, Akp'yi desteklemeyen biri mi halay çekiyor, hem de Kürtçe şarkıyla, bak sen şu işe! O zaman doğru yargıya. Hayır bebeğin anneyle hapse girme olasılığı korkunç, bu kişilerin böyle bir nedenle hapse girme olasılığı daha da korkunç. İdeolojik halayım geldi a dostlar! En büyük Tayyipçi benim tamam mı?! Her olaydan sonra hangi cümleleri kuracağına kadar ezberledim, öyle hayranım kendisine, öyle aşığım, uzun adaaam. \o.O/-aşırı sarılma hissi ifadesi belki de halay başıyım!-

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

Alt 22 Nisan 2015, 17:30   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İki aylık Eylem Arin 'ideolojik halay suçuyla' hapis yolunda!




Allah devlet büyüklerimize Akıl fikir versin.

__________________
yokuz
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 12 Mayıs 2015, 06:54   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İki aylık Eylem Arin 'ideolojik halay suçuyla' hapis yolunda!




Mizahciya gerek kalmamis, Selfie ceken sehzade heykelleri, dusunce suclusu bebekler... "ideolojik halay" nedir? sosyal laboratuara donmus koca ulke... o degil de insanlar da oyle afyonlanmis ki " koy yanar deli taranir" misali...

__________________
You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female!
 

 

Etiketler
arin, aylık, eylem, halay, hapis, ideolojik, suçuyla, İki, yolunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk kadına ABD'de şantaj suçuyla dava açıldı Seth Haber Arşivi 0 07 Ağustos 2014 12:02
Eylem Şenkal'a 12 Yıl Hapis Şoku Rhytia Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2012 17:34
Köprü yolunda halay cLaS Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2012 10:13