IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2015, 11:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dolar yine tırmanışa geçti




Genel seçimin sonucuna dair beklentiler para ve sermaye piyasalarındaki fiyatlamaları aşağı ve yukarı yönlü sert etkilemeye devam ederken, küresel piyasalarda doların da sert değer kazancı ile birlikte dolar/TL güne yükselişle başladı.

Bankacılar bugün iç piyasada önemli bir gündem maddesinin bulunmadığını ABD verilerinin takip edileceğini belirttiler.

Dolar altı önemli para biriminden oluşan sepet karşısında bugün bir ayın zirve seviyelerini test ederken, Fed Başkanı Janet Yellen'in faiz oranları konusunda politikanın sıkılaşmaya gidebileceği sinyallerini vermesinin ardından başladığı yükselişi devam ettirdi.

Dolar/TL, dün güne 2.60 seviyesinden başladıktan sonra seçim anketlerinin de etkisiyle yukarı yönlü bir seyir izledi ve günü 2.6150'li seviyelere tamamladı. Kur bu sabah 08:28'de 2.6196/2.6217 seviyesindeydi.

Dolar endeksi bir ayın zirvesi olan 96.714'ü gördükten sonra 08:24'te 96.696'den işlem gördü.

Endeks dolar alıcılarının Yellen'in konuşmasını fiyatlamaya başladığı Pazartesi günü yakaladığı ivmeyi sürdürdü. Yellen, Cuma günü gerçekleştirdiği konuşmasında Fed'in bu yılın sonlarına doğru faiz artışına gitmeyi planladığını net bir şekilde belirtmişti.

Bankacılar kurdaki yükselişte AKP'nin tek başına iktidarını sürdüremeyebileceğine işaret eden SONAR anketinin de etkili olduğunu belirtirken, dün küresel tatiller nedeniyle piyasada hacimlerin de azaldığını belirttiler. Aynı saatte sepet bazında TL ise 2.7415//2.7441 seviyesindeydi.

Dış piyasalarda ise bugün TSİ 1530'da Nisan ayı ABD dayanıklı mal siparişleri 17:00'da ise ABD Nisan ayı yeni konut satışları ve Mayıs ayı tüketici güven endeksi takip edilecek.

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR'ın Mayıs ayı anket sonuçlarına göre, 7 Haziran seçimleri öncesinde iktidar partisi AKP'nin oy oranı yüzde 41'e gerileyerek, tek başına iktidar olma çoğunluğunu kaybetme noktasına gelirken, HDP yüzde 10.4 ile seçim barajının üzerinde.

SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, bu sonuçlarla AKP'nin tek başına iktidar olamayacağı, 230-250 arasında milletvekili çıkaracağı ve Türkiye'de koalisyonlar döneminin başlayabileceği yorumunu yaptı.

Analistler seçimlere iki hafta kalmış olmasına karşın henüz net bir tahmin yapmanın mümkün olmaması nedeniyle anketlerin piyasa etkisinin eskisine nazaran daha yüksek olduğunu ve bu sürecin devam edebileceğini belirtiyorlar.

Anket sonuçlarında yüzde 10 seçim barajının yakınında seyreden HDP'nin seçimde baraj altında kalıp kalmayacağı vekil dağılımlarını etkilediği için analistler seçime ilişkin tahmin yürütmekte zorlanıyorlar.

TL geçen haftanın ilk bölümü ve önceki hafta AKP'nin tek başına iktidarını sürdüreceğini gösteren anketler ile gelişmekte olan para birimlerinden pozitif ayrışmıştı. Geçen haftanın son iki gününde ise kamuoyu araştırma şirketi Konda'nın anketi ardından bu trend yerini negatif ayrışmaya bıraktı.

TL, AKP'nin tek başına iktidarda kalmaya devam edeceği beklentisiyle önceki hafta dolar karşısında yüzde 4'ün üzerinde değerlenerek, haftalık bazda 3.5 yılın en yüksek artışını görmüştü.

AKP'nin tek başına anayasayı değiştirip başkanlık sistemini getiremeyecek ancak hükümeti tek başına kurmaya yetecek kadar sandalye kazanması piyasalar açısından en tercih edilen seçenek olarak görülüyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dolar, gecti, tırmanışa, yine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dolar 2,64’ü de geçti AngeL Haber Arşivi 0 13 Mart 2015 15:05
Dolar fiyatları yükselişe geçti, o seviyeye dikkat Desmont Gazete Manşetleri 0 24 Aralık 2014 21:23
Dolar 2 lirayı geçti SeckiN Haber Arşivi 0 18 Eylül 2013 10:23
7 milyar dolar kaybetti ama yine en zengin FLu Haber Arşivi 0 01 Ekim 2009 23:00