IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2015, 11:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'AKP rüşvet ve yolsuzluk filosu kurup, haram denizine yelken açtı'




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat mitinginde yaptığı konuşmada, "AKP haram yedi, israfa battı, yandaşları zengin etti. Size geldiler duygu sömürüsü ve mağduriyet edebiyatı yaptılar, Ankara'ya gittiler rüşvet ve yolsuzluk filosu kurup haram denizine yelken açtılar" dedi. Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren Bahçeli, "Tıpkı Erdoğan gibi ağzına ne gelirse konuşmaya, atıp tutmaya başlamıştır. Çıktığı her meydanda AKP'den önce piyade tüfeği dahi yapılmadığını iddia etmiştir. 17-25 Erdoğan'ı öfkelendirmemek için iftiralarını hızlandırmıştır" diye konuştu.
MHP Lideri Bahçeli, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Yozgat'ın yıllarca AK Parti'ye oy verdiğini, ancak işsizlik nedeniyle kentten göçün yaşandığını belirten Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Mart 2004 tarihinde Yozgat'ta yaptığı konuşmada, "Artık Bozok Yaylası'nın yiğit evlatları iş bulmak için buraları terk etmeyecek. Yozgat'a yeni bir tüketim anlayışı gelecek" dediğini hatırlattı. Her şeyin meydanda olduğunu, Erdoğan bu sözlerinden sonra Yozgat'ın nüfusu 260 bin azaldığını ve milletvekili sayısının da 6'dan 4'e indiğini söyleyen Bahçeli, "Ne aldanan, ne de aldatan olacağız diyen Erdoğan Yozgat'ı yüzüstü bıraktı, acımasızlığın çarkına teslim etti. Umutlarınızla oynadı, yalan konuştu, hayallerinizi kararttı, geleceğinizi riske attı" dedi.

'HARAM DENİZİNE YELKEN AÇTILAR'


Bakanlardan Başbakan'a kadar önüne gelenin havaalanı yapma sözü vermesine rağmen, Yozgat'ın ihmallerin kurbanı olduğunu, 54 havaalanı yapmakla övünen Erdoğan ve yandaşlarının sıra Yozgat'a gelince duymadıklarını, görmediklerini ve konuşmadıklarını söyledi. Yozgat'ın gelişmiş iller sıralamasında 72'nci, yaşanabilir iller sıralamasında ise 70'inci olduğunu hatırlatan Bahçeli, 110 bin hanenin üçte birinin de yardımlarla geçindiğini belirtti. Bahçeli, "AKP haram yedi, israfa battı, yandaşları zengin etti. Size geldiler duygu sömürüsü ve mağduriyet edebiyatı yaptılar, Ankara'ya gittiler rüşvet ve yolsuzluk filosu kurup haram denizine yelken açtılar" dedi.

HAVUZCULAR, KUTUCULAR, YOLSUZLUK ÇETELERİ AKP'DEN MEMNUN

Bahçeli, Yozgat'ta sanayinin olmadığını, ticaretin azaldığını, çiftçiliğin tükendiğini, hayvancılığın da can çekiştiğini, esnafın siftahsız kepenk kapattığını söyledi. Bahçeli, ülkemizin varlıklarını kapışan yabancı yatırımcıların AK Parti'den memnun olduğunu söyledi. Bahçeli, "Havuzcular, kutucular, kasacılar, rüşvetçiler, yolsuzluk çeteleri AKP'den memnundur. Kara paracılar, altın kaçakçıları, imar vurguncuları, arazi yağmacıları, ihale mafyaları, kul hakkını çalan ********ler AKP'yle fazlasıyla mutludur. Köylüyü ve hayvancıyı yokluğa mahkum eden ithalatçı da AKP hükümetinin başarısından bahsetmektedir. Zaten AKP'de onları mutlu etmek üzere iktidarda tutunmaya çabalıyor. Zaten AKP'de meşruiyetini yabancı ve işbirlikçilerinin memnuniyetinde arıyor" diye konuştu.

DAVUTOĞLU YALANCILIĞIN KİTABINI YAZMIŞ

Yozgat'ın hırsız ve hainlerle yan yana yürüyen AK Parti'ye tahammülünün artık olmadığını söyleyen Bahçeli, "AKP yalan markası, aldatma ustasıdır. Davutoğlu tıpkı Erdoğan gibi ağzına ne gelirse konuşmaya, atıp tutmaya başlamıştır. Yalan nifak kapısıdır. Davutoğlu seçim kampanyası başladı başlayalı gittiği her yerde yalancılığın kitabını yazmış, inkar külliyatını kaleme almıştır. Çıktığı her meydanda AKP'den önce piyade tüfeği dahi yapılmadığını iddia etmiştir. Davutoğlu 2002'den önce tüfek ve tankın hibe yoluyla alındığını söylemiştir. Her konuşmasında AKP'den önce ilkel bir kabile devleti olduğumuzu ima etmiştir. Karaman'da utanmadan, sıkılmadan AKP'den önceki senelerde; 'Ege'ye, Akdeniz'e gemimizle çıkamadığımızı, şimdi ise Türk yapımı gemilerin Afrika açıklarında, Türk donanmasının Japonya'ya doğru gittiğini' söylemiştir. Davutoğlu baştan ayağa yalandır, utanmazlıktır. 17-25 Erdoğan'ı öfkelendirmemek için iftiralarını hızlandırmıştır. Davutoğlu yalan bataklığında çırpınmaktadır" dedi.

ŞUURU KAPANMIŞ, ZEKASI KÖRELMİŞ

Başbakan Davutoğlu'nun 2002'den önce Türkiye'de piyade tüfeği dahi yapılamadığını söylerken yüzünün kızarmadığını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sayın Davutoğlu, G-3 piyade tüfeği Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından 1974 yılında üretilmiş ve NATO ülkelerine ihraç edilmiştir. Peki yalancı Davutoğlu şimdi ne diyeceksin? Nereye kaçacaksın? Cahil Davutoğlu ilk kez uçak yaptıklarını, Hürkuş'u da 2018'de uçuracaklarını açıklamaktadır. Merhum Nuri Demirağ'ın şahsi çabalarıyla ilk uçak üretimi yıllar önce zaten yapılmıştır. 1936'da tek motorlu uçak, 1938'de de 6 kişilik yolcu uçağı üretilmiştir. 1941 yılında tamamen Türk yapımı ilk uçak İstanbul'dan Divriği'ye kadar uçmuştur. Davutoğlu ilk kez tank ürettiklerini söylemektedir. Fakat yine çakmış, yine sallamıştır. Nitekim milli tank üretiminin 1980'li yıllarda başladığını bilmeyecek kadar şuuru kapanmış, zekası körelmiştir. Başbakan, özellikle Bitlis'ten Muş'a lüks helikopteriyle uçarken sağ ve sol tarafta yüzde yüz yerli yapım olduğunu iddia ettiği Atak helikopterlerini pencereden gururla izlediğini defalarca duyurmuştur. Akıl fukaralığı çeken Davutoğlu buna da milliyetçilik demiştir."

Başbakan'ın 'Yüzde yüz Türk' dediği Atak helikopterlerinin Türkiye uçak sanayi ile bir İtalyan firmasının işbirliğinde yapıldığını öne süren Bahçeli, yüzde 60 oranında yerli ve henüz deneme aşamasında olduğunu kaydetti. Davutoğlu'nun Türkiye ilk refakat gemisini 1971'de Gölcük Tersanesi'nde imal edildiğini söylediğini hatırlatan Bahçeli, "İlk denizaltımız 1975'de yine Gölcük Tersanesi'nde yapılmıştır. İlk hücumbot 1978'de, ilk firkateyn 1988'de üretilmiştir. Ve Türk gemileri dünyanın her yerinde milletimizi iftiharla temsil etmiştir. Serok Ahmet yalan söyleyerek, gerçekleri çarpıtarak nereye varabilecektir?" dedi.

TÜRK ASKERİNİN ELİNDE SANKİ ÇAKARALMAZ SİLAH VARDIR

Başbakan Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm kötü huylarını aldığını, ancak yalancının mumunun yatsıya kadar yandığını söyleyen Bahçeli, "Davutoğlu da yalancı Ahmet unvanını çoktan almıştır. Başbakan, Atak helikopterlerini görünce, gökyüzünde olmasa şükür secdesine varacağını Yozgat'ın huzurunda geçtiğimiz günlerde açıklamıştır. Böyle bir istismarcı bakış, böylesi bir münafık yaklaşım nerede görülmüştür? AKP'ye gelesiye kadar Türk askerinin elinde sanki çakaralmaz silah vardır. Sanki Türk ordusu tel tel dökülmüş, tümüyle başkalarının eline bakmıştır. Bu alçak suçlama ve karartma kampanyasını reddediyorum" dedi.

EMEKLİLERE YILDA 2 BİN 800 LİRA DESTEK

İktidara geldiklerinde yoksullukla savaşacaklarını, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini belirten Bahçeli, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerini belirtirken, şunları kaydetti:

"Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten Ekonomi Programımızla sanayinin, işadamlarımızın, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır. Emeklilerimize; Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceğiz. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım imkanı sunacağız. Ayrıca emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri, esnaflarımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Emekli aylığı hesabındaki refah payını yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz" dedi.

ÇİFTÇİNİN BELİNİ BÜKEN MAZOT

Konuşmasında çiftçilerin feryat ettiğini, mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldıracaklarını söyleyen Bahçeli, "Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Anadolu'nun merkezinde tarım ve hayvancılık sektörünün ağırlıkta olduğu Yozgat tarımın Başkenti olacaktır. Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için tedbir alacağız. Erdoğan karşı çıksa da, Davutoğlu itiraz etse de, Maliye Bakanı bütçe dengelerini hatırlatsa da, asgari ücreti net 1400 liraya çıkaracağız. Hayırlı olsun" dedi.

Türkiye'de imamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını, Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edip, devlet yardımının önünü açacaklarını kaydeden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az 1400 lira olması için gereğini yapacağız. Esnaf ve sanatkârlarımız yeni işyeri açtılarsa, onları beş yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak, kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kutlu olsun. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesi yapacağız.. Üreten Ekonomi Programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira 'Aile Desteği' adı altında ödeme yapacağız. Şehit yetimlerimizin tamamına iş sağlayacağız. Gazilerimiz ve çocuklarının işe yerleştirilmelerine öncelik tanıyacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, rahat olun, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla, büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız. Veya 250 lira kira yardımı yapacağız. Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya, ağır engelli aylığını 600 liraya yükselteceğiz."

İlk ve ortaöğretime devam eden çocukların annelerine muhtaçlık durumlarını dikkate alarak en az 50 lira verileceğini, Aylık 200 kilowatsaatin altında elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlara yüzde 75 indirim yapacaklarını kaydeden Bahçeli, muçtaç aileler için Hilalkart uygulamasına geçeceklerini söyledi. Öğretmenlerin 3600 ek göstergeden yararlanmalarının önünü açacaklarını belirten Bahçeli, Atanamayan 330 bin öğretmenin KPSS puanları yanmadan atamalarını yapacaklarını söyledi. Bahçeli, taşeron işçilere kadro vereceklerini belirtirken, "Ve şüphesiz bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız" diye konuştu. Bahçeli, daha sonra karayolu ile Sivas'a geçti.

BAHÇELİ SİVAS'TA KONUŞTU

Yozgat'tan Sivas'a geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. Bahçeli, 2009 yılında helikopter kazasında ölen BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'na rahmet dileğini ileterek konuşmasına başladı. Mitinge partililer yoğun ilgi gösterirken, zaman zaman yağmur yağdı.

İMRANLI YERİNE 'İMRALI' DEDİ

Bahçeli, Sivas'ın ilçelerini tek tek selamlarken 'İmranlı' ilçesini yanlışlıkla 'İmralı' olarak telaffuz etti. Sivas'ın milli mücadele yıllarının ana karargahı olduğunu, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı kent olduğunu dile getiren Bahçeli, MHP'nin yürüyüşünde Sivas'ı da yanlarında görmek istediklerini anlattı.

'HARAMZEDELER, YÜRÜYÜŞÜMÜZDEN KORKMAKTADIR'

Hırsıza, rüşvetçilere, kaçakçılara, bölücülere, haramzadelere karşı MHP ile yürümekten başka seçenek kalmadığını belirten Bahçeli, 'Yürümezsek gelecek karanlıktır, Türkiye'nin ufku kapanacaktır.' dedi. Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi acı verici gelişmelerin beklediğini savunan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ayakkabı kutularına tomar tomar dolar ve euro saklayan haramzedeler, yürüyüşümüzden korkmaktadır. Kollarına yüz binlerce diğerindeki rüşvet saati takanlar, yürümemizden ürkmektedir. Cumhuriyete reklam arası diyen yıkım aktörleri, ihanet filminin devamını istemektedir. Cumhuriyetin şehri, temellerinin atıldığı Kongre binasının utanmadan Kuvayımilliye ruhundan müflis ve ahlaksız siyaset erbabı halen Sivas'tan destek beklemektedir. Davutoğlu, kendilerinin üçüncü Kuvayımilliye olduğunu iddia etmektedir. Ne var ki, ben kendisi uyarmış ve demiştim ki AKP Mondros havarisi, Sevr hayranı, batıl ve yabancı planların takipçisidir. Kuvayımilliye olduğunu iddia eden bir zihniyet Türkiye Cumhuriyeti'ne düşman olur mu, Türklüğe savaş açar mı? Tarihimize küfredenlerle kol kola girenlerden milli olmaz. Ecdadımıza hakaret edip 'Soykırımcı' diyenler milli olamaz. Milliyetçiliği ayaklar altına alanlarda milliliğin esamesi okunmaz. Davutoğlu Manisa'da dün yine boyundan büyük laflar etmiş, bize saldırmış. Bu uydu ve uyduruk Başbakan, bizi yasadışı terör örgütleri ile aynı kategoriye sokmuştur. Anlaşılan geometriye merak salmış ve Milliyetçi Hareketi içine dahil ettiği altıgenle mücadele ettiklerini, hezeyan nöbetleri eşliğinde iddia etmiştir. Davutloğlu PKK ile geçirdiği balayı günlerine şimdilerde nazlanarak sırt dönmüştür. DHKP-C terör örgütü ile gizli kapaklı işveren taşeron ilişkilerini inkara kalkışmıştır. HDP ile can ciğer kuzu sarma oldukları günleri ise ne hikmetse unutmuştur."

'ÇARKÇILIK, DAVUTOĞLU VE ERDOĞAN'IN USTALIK ALANI'

Başbakan Davutoğlu'nun aklının ermediği bir geometri polemeğine girmesini 'aymazlık ve hafiflik' olarak nitelendiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sayın Davutoğlu, geometriye merak saldıysan önce daire ve çemberden başlayacakasın. Daire ve çember aynı zamanda sıfır sayısını ifade eder. Bunun için gideceğin yer bellidir. Villasındaki haram paraları çocuklarına sıfırlatan Beştepe'ye soracaksın. Üçgen arıyorsan, uzaklara gitmene gerek yok hemen yanı başında bulacaksın. Kutucu, kasacı, eski bakanların, rüşvetçi İranlı karanlık simanın, ve havuzcu yandaş iş adamlarının rüşvetini göreceksin. Altıgen görmek istiyorsan, PKK, HDP, İmralı canisi, Barzani ve DHKP-C ile iç içe girdiğin kapın şekline bakacaksın. Sayın Davtuoğlu, temsil ettiğin siyasi zihniyeti en iyi temsil eden şekil bil ki yamuktur. Siyasetteki yamuk örneğini de aynaya bakınca göreceksin. Bizim siyasi çizgimiz ortadadır. Milliyetçi Hareket ne paralelcidir, ne rüşvetçi ne de kumpasçı. Bizim mayamızda ve meşrebimizde yetim hakkına el uzatmak, para sıfırlamak ve rüşvet yemek zilleti yoktur. Bizim komplo ve tezgah ile işimiz olmaz. Kumpas ortaklarımız olmaz. Geometrik şekiller bize yabancıdır. Milliyetçi Hareket ne ise odur. Neyi savunuyorsa, arkasındadır. Kıvırmak AKP'ye has bir zilletir. Çarkçılık Davutoğlu ve Erdoğan'ın ustalık alanıdır. Hısım dünür ve akrabalara ihalaleler peşkeş çekilirken Davtuoğlu sessizdi. 1 milyar 370 milyon liraya kaçak ve karanlık saray dikilirken Davutoğlu şantiye bekçisiydi. Gemiler yüzerken, rüşvet ağı vızır vızır çalışırken, hazineye hortum bağlanırken Davutoğlu 17-25 Erdoğan'ın arkasına saklanmıştır. Davutoğlu hükümeti saraya tutsaktır. Erodğan Davutoğlu'nun iradesini mühürlemiştir."

'VERİLEN TAVİZLER BEKAMIZI TEHDİT EDİYOR'

Türkiye'nin AKP ile uçurumun kenarına kadar geldiğini belirten Bahçeli, bir 4 yıl daha verilmesi durumunda, ülkenin uçurumun dibini boylayacağını ileri sürerek şöyle devam etti:

"Türkiye, sosyal, ekonomik, stratejik bir uçurumun kenarına kadar getirilmiştir. Başbakan’ın ağzından, bölünme ve cepheleşme ivme kazanmıştır. Verilen tavizler ve gösterilen teslimiyet bekamızı tehdit eder hale gelmiştir. Türkiye’nin yeni dönemde AKP eli ile tüketilmesi, bitirilmesi planlanmaktadır. Vatanımız tasfiye edilmek istenmektedir. Fakat buna Milliyetçi Hareket Partisi izin vermeyecektir. Yaklaşan tek başına iktidarımızda, bütün dayatmalar birer birer ortadan kaldırılacak, onarım sağlanacaktır. En kısa sürede AKP tahribatlarının izi silinecek, yaralar sarılacaktır. Ve işbirlikçilerden mutlaka hesap sorulacaktır. Bu nedenle, Sivaslı vatandaşlarım, 7 Haziran’da sandık başında gittiğinizde, tek başına AKP iktidarı ile geçen kara günleri unutmayacağınızdan eminim. Yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, yasak, yalan ve talan ile geçen yılları asla unutmayacağınızdan eminim. Bölücülüğe tanınan imtiyazları, teröre verilen cesareti unutmayacağınıza inanıyorum."

VAATLERİNİ SIRALADI

Bahçeli daha sonra 3 Mayıs'ta açıkladıkları seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini yineledi. Bahçeli, Emeklilere Mert ve Eylül aylarında 2 kez 1400 lira destek ödeneği vereceklerini, asgari ücreti net 1400 liraya çıkaracaklarını, evleri olmayana 250 lira kira yardımı yapılacağını, öğrencilere 10 bin liralık burs desteği vereceklerini, çiftçiler için mazotun litresini 1 lira 75 kuruş yapacaklarını belirtti. Bahçeli, kadrosuz öğretmen kalmayacağını, taşeron işçilere kadro verileceğini, 4B ve 4C kapsamındaki sözleşmeli personele de kadro vereceklerini dile getirdi.

Miting sonunda partililere karanfil fırlatan Bahçeli'ye Sivasspor forması ve atkısı hediye edildi.
Ümit KOZAN- Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açtı, akp, denizine, filosu, haram, kurup, rüşvet, ve, yelken, yolsuzluk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunanistan'da 'rüşvet ve yolsuzluk' soruşturması orduya uzandı MasteR06 Haber Arşivi 0 02 Ocak 2014 20:40
Erdoğan'dan Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu Yorumu SucLu Haber Arşivi 0 17 Aralık 2013 15:35
Yeni aşka yelken açtı pyracantha Haber Arşivi 0 16 Aralık 2010 19:47