IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2015, 11:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cübbesiz Zek hakkındaki ikinci "hakaret" davası




Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten ihraç edilen cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakanlığı döneminde "hakaret'' ettiği iddiasıyla hakkında açılan ikinci dava kapsamında Anadolu Adalet Sarayı'nda talimatla ifade verdi


Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki talimat duruşmasında, sanık Zekeriya Öz hazır bulunurken avukatı duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Öz hakkında 7 Ocak 2015 tarihinde hazırladığı iddianame okundu.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Öz, hakkında açılan davanın bir önceki celsesinden sonra meslekten ihraç edildiğini anımsatarak, avukatıyla görüşerek savunmasını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, Zekeriya Öz'e süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Zekeriya Öz hakkında, Twitter'daki hesabından çeşitli tarihlerde isim zikretmeden o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımlarda bulunduğu, tehdit ve hakaret içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle iddianame hazırlamıştı.

Bu kapsamda Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Öz hakkında, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "hakaret" ettiği iddiasıyla 7 Ocak tarihinde ikinci bir iddianame düzenlenerek dava açılmıştı.

Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 7 Nisan'da görülen duruşmada mahkeme heyeti, Öz hakkında açılan iki davanın birleştirilmesine karar vererek, ifadesinin alınması için Anadolu Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi ile Bakırköy Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne ayrı ayrı talimat yazılmasına hükmetmişti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cübbesiz, davası, hakaret, hakkındaki, ikinci, zek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık