IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2015, 14:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AYM'nin 'imam nikâhı' kararını değerlendirdi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) imam nikahıyla ilgili kararına ilişkin, "Bakanlık olarak 18 yaş altı çocukların bir nikah töreniyle gayrı resmi evlendirilmelerini engellemek üzere yeni bir çalışma yapmamız gerekecek. Bu kararın bu tür evliliklere kapı açacak bir cesaretlendirmeye yol açmaması gerekiyor. Çocukların gayrı resmi evlendirilmesini provoke edecek veya bununla ilgili yasal düzenlemeleri ortadan kaldıracak bir uygulama hoş görülmez" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Anayasa Mahkemesi'nin resmi nikah öncesi dini nikah yaptıranlara ceza verilmesini içeren Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili madddesini iptal etme kararını değerlendiren Bakan İslam, AYM'nin aldığı kararın resmi nikahın gerekliliğini ortadan kaldırmayacağını söyleyerek, "Nikah akdi dediğiniz şey bir sözleşmedir ve mutlaka kayıt altına alınmalıdır. Bu karar resmi nikahın gerekliliğini ortadan kaldırmaz. Çocukların gayrı resmi evlendirilmesini provoke edecek veya bununla ilgili yasal düzenlemeleri ortadan kaldıracak bir uygulama hoş görülmez" diye konuştu.

"KARAR BU TÜR EVLİLİKLERE KAPI AÇACAK BİR CESARETLENDİRMEYE YOL AÇMAMALI"
Bakan İslam, "Bakanlık olarak 18 yaş altı çocukların bir nikah töreniyle gayrı resmi evlendirilmelerini engellemek üzere yeni bir çalışma yapmamız gerekecek. Çocuk yaşta evliliğin yasak olduğunu aslında herkes biliyor. Evliliklerde ciddi bir düşüş de var ama mücadelenin sürdürülmesi gerekiyor. Bu kararın bu tür evliliklere kapı açacak bir cesaretlendirmeye yol açmaması gerekiyor. Onunla ilgili yeni bir çalışma yapmamız gerektiği anlaşılıyor. Hemen oturup bunu çalışmamız gerekecek" ifadelerine yer verdi.

"DOĞUM YARDIMI İÇİN 25 BİN BAŞVURU YAPILDI"
Bakan İslam, 15 Mayıs'tan sonra dünyaya gelen çocuklar için ailelere yapılan para yardımı için şimdiye kadar 25 bin başvuru yapıldığını dile getirdi. İslam, birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk 400 TL, üç ve sonraki çocuklar için ise 600 TL yapılan doğum yardımı için bakanlık, sosyal hizmetler il müdürlükleri ve sosyal dayanışma vakıflarına başvuru yapılması gerektiğini yeniledi.
ANKARA, (DHA)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aymnin, değerlendirdi, imam, kararını, nikahı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AYM'den flaş imam nikâhı kararı... Lucifer Haber Arşivi 0 29 Mayıs 2015 10:48
Ceren Hindistan'ın imam nikahı kıydığı eşi evli çıktı! Düş Haber Arşivi 0 25 Şubat 2015 16:18
Kılıçdaroğlu Faiz Kararını Değerlendirdi Rhytia Haber Arşivi 0 29 Ocak 2014 19:29
Eşcinsel imamdan eşcinsellere imam nikahı Zen Haber Arşivi 0 19 Nisan 2013 14:40