IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2015, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her suikaste bir terfi




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını görüyoruz” sözleriyle işaret ettiği paralel yapı, her suikast sonrası emniyet teşkilatında bir kaleye daha sızıp ele geçirmiş.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını görüyoruz" sözleriyle işaret ettiği paralel yapı, her suikast sonrası emniyet teşkilatında bir kaleye daha sızıp ele geçirmiş. Rahip Santoro cinayeti ile Ramazan Akyürek'in, Dink cinayetiyle Ali Fuat Yılmazer'in, Gaffar Okan suikastıyla geçtiğimiz günlerde tutuklanan Anadolu Atayün'ün parlatılıp terfi ettirildiği ortaya çıktı. Paralel yapının mağdurlarından eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'da kitabında Gaffar Okkan suikastının gerçekleştiği dönemde Diyarbakır Emniyeti'nde ülkücü ve paralelci polisler arasında büyük bir çatışma olduğunu, Okan'ın ülkücü polislerden yana saf tuttuğunu vurgulamıştı.

Paralel yapının emniyetteki kadrolaşması ile ilgili yürütülen soruşturmada dikkat çekici bir noktaya gelindi. Devletin neredeyse her kademesine sızan paralel örgütün Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki kritik kadroları ses getiren suikastlar sonrası ele geçirdiği belirlendi. Rahip Santoro'nun Trabzon'da öldürülmesinden sonrası İstihbarat Daire Başkanlığına Ramazan Akyürek'in atandığı, Hrant Dink cinayeti sonrası İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğüne Ali Fuat Yılmazer'in getirildiği, geçtiğimiz günlerde Konya'da tutuklanan Anadolu Atayün'ün ise Gaffar Okkan'ın şehit edilmesi sonrası Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne atandığı tespit edildi.

OKKAN ŞEHİT EDİLDİ, ATAYÜN PARLADI
Paralel örgüt lehine, İslami sermayeye yönelik himmet ve kumpas operasyonları düzenlendiği tespiti ile Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan eski Konya KOM Müdürü Anadolu Atayün'ün Gaffar Okan suikastıyla yıldızı parladı. Yaklaşık 5 yıl görev yaptığı Diyarbakır'da Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın şehit edilmesinin ardından, faillerin ortaya çıkarılması için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne atandı. Atayün, bu göreve geldikten kısa bir süre sonra düzenlediği operasyonlarda Okkan suikastı ile ilgili olarak 9 kişiyi gözaltına aldırıp, saldırının Hizbullah tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ise "İN" isimli kitabında Gaffar Okkan suikastından önce Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde paralel yapıya mensup polislerle ülkücü polisler arasında büyük çatışma olduğunu, Fetullahçı polislere karşı Okkan'ın ülkücülerden yana tavır aldığını yazmıştı.

AKYÜREK DÖNEMİ
Ramazan Akyürek'in Trabzon Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı 2004 yılının başından, Mayıs 2006'ya kadar olan süre içerisinde kentte cinayet, linç girişimi ve bombalama dahil çok sayıda önemli olay meydana geldi. Akyürek'in Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde, Mc Donald's'ta bomba patlaması, Trabzonsporlu futbolcuların ev ve araçlarının kurşunlanması, Prof. Saadettin Güner'in silahlı saldırıda dört yaşındaki oğluyla birlikte öldürülmesi ile Rahip Andrea Santoro cinayetinin de arasında olduğu bir dizi olay gerçekleşti. Santoro cinayeti sonrası Akyürek İstihbarat Daire Başkanlığına atandı. Bu döneminde ise Hrant Dink suikastı gerçekleşti. Dink suikastının planlayıcısı olduğu iddia edilen Erhan Tuncel'in, Akyürek'in Trabzon Müdürü olduğu dönemde polis muhbiri olduğu belirlendi. Akyürek'in atanmasından kısa süre sonra İsmail Ağa Cemaatinin önde gelen isimlerinden Bayram Ali Öztürk Hoca şehit edildi.

YILMAZER DE İSTANBUL İSTİHBARATININ BAŞINA GETİRİLDİ
Sözde Selam Tevhit Örgütü kumpasından tutuklu bulunan Ali Fuat Yılmazer'in ise Hrant Dink suikastı sonrası bir anda terfi ederek İstanbul istihbaratının başına getirildiği ifade edildi. Yılmazer, Ramazan Akyürek döneminde İstihbarat Dairesi Başkanlığı C Şube Müdürlüğü görevinden, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü görevine atandı.

KAYNAK:YENİAKİT

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, suikaste, terfi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O polis terfi etti PassioN Haber Arşivi 1 19 Mart 2012 20:45
Suikaste Karşı MI5 Korumuş! Düş Haber Arşivi 0 10 Eylül 2011 14:39