IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2015, 14:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye’deki grupların, Türkiye sınırında 'hakimiyet' savaşı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İÇ savaşın sürdüğü Suriye’de, çatışmalar havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye sınırında yoğunlaştı. Suriye’de rejim ve birbirine karşı mücadele eden muhalif gruplar, sınırda hakimiyeti ele geçirerek iç kesimlere gidecek lojistik yardımları ve ikmal yollarını keserek güçlenmeyi hedefliyor.

2011 yılında başlayan ve halen devam eden iç savaşta binlerce kişi ölürken, milyonlarca kişi de sınırı aşarak komşu ülkelere gitti. 2 milyonu aşkın Suriyelinin sığındığı Türkiye’nin sınırında ise son günlerde muhalif gruplar denetim alanlarını genişletmek için çatışarak ilerlemeye geçmeleri, hem Türkiye hem de Suriye’de endişeye yol açtı. Sınırda etkinliği giderek azalan İslami Cephe güçleri mevcut alanlarını özellikle IŞİD’e karşı korumak adına daha önce çatıştıkları El Nusra ve ÖSO ile işbirliğine girdi. Bazı noktalarda muhaliflerin işbirliği ile oluşturduğu ve Fetih Ordusu adı verdiği oluşuma PYD’nin silahlı kanadı YPG’de destek veriyor.

KİLİT NOKTA ’SÜLÜK KASABASI’
Son günlerde IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı yer, Türkiye sınırının yanı başındaki Suriye’nin Rasulayn ile Telabyad ilçesinin tam orta noktasında yer alan Sülük Kasabası oldu. 2012 yılında rejim güçlerinden Özgür Suriye Ordusu’nun kontorlüne geçen Rasulayn, 2013 yılında PYD’nin, Telabyad ise 2014 yılı başında IŞİD’in denetimine girdi. IŞİD ve PYD güçleri, tam orta noktada yer alan Sülük Kasabasında kontrolü sağlayarak hem olası saldırılara karşı ilçe merkezini güvene almayı, hem de ilerleyişini sürdürmeyi amaçlıyor. Her iki örgütün de stratejik açıdan önemli gördüğü Sülük Kasabası ve çevresindeki köylerde yaşayanlar ise çatışmalarla birlikte evlerini terk ederek Türkiye sınırına akın ediyor.

SURİYELİLERİN GEÇİŞLERİNE İZİN VERİLDİ
SURİYE’nin Haseki kenti yakınlarında YPG ile IŞİD güçleri arasında çıkan çatışmalar nedeniyle Türkiye sınırına gelen ve birkaç gündür bekletilen yaklaşık 350 Suriyelilerin geçişine izin verildi. Akçakale ile Ceylanpınar arasında bulunan Yeşiltepe Köyü karşısında Suriye tarafında, IŞİD ile YPG arasında yoğunlaşan çatışmalar ve koalisyon uçaklarının havadan bombaladığı bölgelerden kaçan ve birkaç gündür sınırda bekleyen 350 kadar Suriyelinin Türkiye’ye geçişlerine izin verildi. Tel örgülerin arasında oluşturan güvenli bir koridordan Türkiye’ye alınan Suriyeliler, burada kurulan çadırda kayıt ve muayene işlemlerinden geçirilerek, minibüslerle Akçakale'deki Süleyman Şah Çadırkenti'ne minibüslerle götürüldü. Geçişler sırasında asker sınır hattında yoğun güvenlik önlemi alındı.Hadi KURT/AKÇAKALE (Şanlıurfa),(DHA)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
grupların, hakimiyet, savaşı, suriye’deki, sınırında, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye-Suriye sınırında patlama! yaSmin Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2014 14:29
Türkiye-Suriye sınırında patlama AngeL Haber Arşivi 0 23 Şubat 2014 14:04
Suriye'deki Savaş Türkiye'ye Taşınabilir Bulut Haber Arşivi 0 07 Nisan 2012 13:49
Suriye helikopterleri Türkiye sınırında PassioN Haber Arşivi 0 06 Nisan 2012 20:13
Suriye-Türkiye Sınırında Çatışma .! LeyLa Haber Arşivi 0 07 Aralık 2011 09:38