IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2015, 14:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan iddialara yanıt




MHP İstanbul Milletvekili Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Yeni Şafak Gazetesi’nin “İhsanoğlu, İslam Tarih Sanat ve Kültürünü Araştırma Vakfı’nda bulunan vakıf mallarını, vakıf yönetiminden habersiz bir şekilde taşıdı” iddiaları hakkında açıklama yaptı. İhsanoğlu’nun avukatı Tuğba Boz aracılığıyla Sözcü’ye yaptığı açıklamada şöyle denildi;

“31.05.2015 tarihinde, bazı basın yayın organlarında, Müvekkilim Prf. Dr. Ekmeleddin İHSANOĞLU hakkında, gerçek dışı, edebe ve ahlaka aykırı bir şekilde, hukuken kişilik haklarına saldırı ve zarar verici mahiyette olan ve tamamen kötü niyetli kimi haberlerin yer aldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Kurucusu ve Ömür Boyu Başkanı olduğu, İSLAM TARİH, SANAT VE KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VAKFI’nın (İSAR) kimi eşyalarını ‘’yağmaladığı’’ gibi son derece çirkin bir ifade ile kaleme alınan haberler tamamen gerçek dışı ve asılsızdır.

Müvekkilimin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasından itibaren, yine kimi çevrelerin sistemli ve düzenli bir şekilde sürdürmüş oldukları şahsına yönelik karalama kampanyalarının bir yenisi ile tekrardan karşı karşıya kalmaktadır.

Müvekkil, söz konusu Vakfın Yönetiminden de, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinden sonra adeta, hızlı bir süreç işletilerek uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Müvekkil, yasadan ve kanunlardan doğan hakları doğrultusunda, işbu konuyu yargıya intikal ettirmiş ve davalar derdest olup, yargılama süreci devam etmektedir.

Tüm bu ileri sürdüğümüz beyanlarımızdan da anlaşılacağı üzere, Müvekkil’in Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olması ve seçimler yaklaştıkça MHP’nin yükselişinden rahatsız olan çevreler, Müvekkil’in şahsına İFTİRA atarak, kampanya yürütme çabası içine girmektedirler.

Müvekkil’in KURUCUSU VE BAŞKANI olduğu İSAR Vakfı’nda yer alan ve Vakfın Demirbaş Listesi’nde de İHSANOĞLU’nun aidietinde olduğu açıkça belirtilen yani Vakıf’tan bağımsız bir şekilde tamamen şahsına ait olan şahsi eşyalarını almış olması, Türk Kamuoyu ve Basın Yayın Organları önünde çarpıtılmış, Medya organları ve kamuoyu huzurunda ahlak dışı asılsız ve yersiz açıklamalarda bulunularak, Müvekkil’in kişilik hakları, konumu ve aile fertleri küçük düşürülmeye ve manevi zarara uğratılmaya çalışılmıştır.

Bilinmelidir ki, Müvekkil’in bulunduğu konum, Kurucusu ve Başkanı olduğu İSAR VAkfı’ndaki statüsü ve geçmişi göz önüne alındığında, iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğu ve itibar edilmeyecek mahiyette olduğu alenen ortadadır.

Bu nedenlerle, Müvekkil adına yapılan asılsız ve gerçek dışı iddiaları şiddetle kınamış olduğumuzu, Müvekkilimiz’in şimdilik yasal hakları saklı kalmak kaydıyla, hukuki ve cezai yollara müracaat edeceğini beyan ederiz.”


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ekmeleddin, iddialara, yanıt, İhsanoğlu’ndan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekmeleddin İhsanoğlu Biyografi - Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir PySSyCaT Tarih / Siyaset 0 06 Kasım 2014 19:19
Ekmeleddin İhsanoğlu: Bende laf bitti Seth Haber Arşivi 0 11 Ağustos 2014 15:08
Ekmeleddin İhsanoğlu rekora koşuyor Seth Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2014 17:04
Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan çarpıcı sözler yaSmin Haber Arşivi 3 07 Temmuz 2014 18:50
İşte Ekmeleddin İhsanoğlu'nun mal varlığının kaynağı Seth Haber Arşivi 0 07 Temmuz 2014 13:36