IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2015, 14:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bursa’da işçi eylemi!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bursa’nın Karacabey İlçesi’ndeki Nestle Fabrikası’nda, Tek Gıda- İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartıldıkları öne sürülen işçilerin işlerine iadesi amacıyla başlatılan eylemde, servis araçlarının önüne yatan 10 kişi gözaltına alındı.

Karacabey’de faaliyet gösteren ve 900 işçinin çalıştığı fabrikada geçen temmuz ayında işveren ile Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında 6 ay süren toplu sözleşme görüşmelerinin sonunda uzlaşma sağlanırken, 32 işçi ücretli izne çıkarıldı. Sözleşme sürecindeki davranışları gerekçesiyle bu işçiler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda 23 işçinin işine son verildi. İşverenin daha sonra 9 işçinin geri dönüşüne izin vermesine rağmen işçiler bu teklifi kabul etmeyerek arkadaşlarıyla birlikte 11 ay önce eyleme başladı. İşçiler, eylemi mart ayında haftada 3’er kişilik gruplar halinde açlık grevine dönüştürdü. Son olarak tüm işçilerin bir haftalık açlık grevi ise 22 Mayıs’ta sona erdi.

Bu sabah fabrikaya gelen servis araçlarının giriş-çıkışlarını engellemeye çalışan eylemcilere polis müdahale etti. Vardiya değişimi sırasında fabrikanın arka kapısında servis araçlarının altına yatan eylemcilerle polis arasında arbede çıktı. Polis, aralarında Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya’nın da bulunduğu 10 kişiyi yaka paça gözaltına aldı. Bu arada Karacabey İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal da eylemcileri ikna etmeye çalıştı.

Sendikadan yapılan açıklamada, “Aylardır eylemlerine devam eden üyelerimize yönelik saldırılar art arda devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde de şiddetli saldırı ve müdahale ile karşı karşıya kalan üyelerimiz gözaltına alınmışlardır. Bugün gerçekleşen saldırıda 10 üyemiz ve Tekgıda-iş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya da bulunuyor” denildi.

DHA

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bursa’da, eylemi, işçi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taşeron işçiler kadrolu olacak mı? - Taşeron işçi haberleri Taşeron işçi son dakika Seth Haber Arşivi 0 26 Haziran 2014 17:57
Kanunname-i İhtisab-ı Bursa-1502 (Bursa Belediyesi Kanunu) Zen Tarih 0 27 Mayıs 2014 17:48