IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2015, 12:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) , bankaların TCMB'den alabilecekleri bir hafta vadeli döviz depo faiz oranlarının 9 Haziran tarihinden itibaren dolar için yüzde 4'ten yüzde 3,5'e, euro için yüzde 2'den yüzde 1,5'e indirilmesine karar verildiğini duyurdu. Öte yandan borsa İstanbul'da pay piyasaları önceki kapanışa göre ortalama yüzde 8,15 değer kaybetti, dolar 2.80'i aşarak tarihi zirvesini gördü.

merkez bankası'nın bu hamlesi AFP tarafından da dünyaya duyuruldu. Merkez Bankası, tek parti iktidarını bitiren seçimlerin ardından, dolar ve euro için uyguladığı faizleri yarımşar puan indirince, lira ve borsadaki sert düşüşler durdu. Global Menkul Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, "Seçimden koalisyon çıkması Merkez Bankası’nı rahatlattı" yorumunu yaptı.

'NORMAL GÖRÜYORUZ'
Uskuay, "Yerli yatırımcının normal tepkisini görüyoruz. Piyasalar 22 Temmuz’dan bu yana iki senaryo satın alıyordu" dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı: "Biri Ak Parti’nin tek başına iktidar olması, başkanlık senaryoları ve anayasa değişikliğiydi; diğeri ise koalisyon. Bunlardan birisi gerçekleşti. Piyasalar normal tepkisini veriyor. Yerli endişelenmezse her şey normale döner. Önümüzde 45 günlük bir süre var bu süre içerisinde bir koalisyon hükümeti kurulur. Hükümet kurulana kadar bu tablo devam eder. Piyasalar bir süre siyaseti fiyatlandıracak. Seçimden koalisyon çıkması da Merkez Bankası’nı rahatlattı, üzerinde artık baskıcı bir durum olmayacak."


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre 6.675,27 puanlık düşüşle 75.268,15 puandan başladı. Açılışta, bankacılık endeksi yüzde 9,55, holding endeksi yüzde 7,50 düşüş kaydetti. Yatırımcısına kazandıran tek sektör endeksi ise yüzde 6,51 ile "madencilik" oldu.


Dün gerçekleştirilen genel seçimde hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesinin ardından siyasi belirsizliklerin piyasalar üzerinde baskı oluşturduğunu belirten analistler, tarihi zirvesine çıkan dolar/TL ve sepet dövizin hangi seviyelerde denge bulacağının takip edileceğini kaydediyor.

Analistler, siyasi partilerin hükümet kurma çalışmaları ve bu konuda yapılacak açıklamaların kısa vadede piyasaların yönü üzerinde ana belirleyici olacağını ifade ederken, BIST 100 endeksinin teknik olarak 75.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu dile getiriyor.

KOZA ALTIN HİSSELERİ TAVAN OLDU
Koza Altın hisseleri yüzde 10.5 primle tavan seviye olan 28.95 liradan, Koza Madencilik yüzde 10.53 primle tavan fiyat olan 2.52 liradan, İpek Doğal Enerji yüzde 10.79 primle yine tavan seviye olan 3.08 liradan işlem görüyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, bankasından, faiz, merkez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Merkez Bankası faiz oranlarını indirdi Cappy Haber Arşivi 0 09 Mart 2015 20:28
Merkez Bankası'nın Faiz İndirimi Desmont Gazete Manşetleri 0 20 Ocak 2015 18:07
Merkez Bankası'ndan faiz kararı Desmont Gazete Manşetleri 0 24 Aralık 2014 21:16