IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2015, 17:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sandıklı'daki gerginlikte ortam sakinleşti




AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde bir otelde çalışan işçilerin çatıya HDP bayrağı ve Abdullah Öcalan posteri astığı iddiaları üzerine yaşanan gerginlikte ortam sakinleşti.
Otel sahibi adına açıklama yapan avukat Halil Ciğer ise bayrak ve poster asma olayının gerçek olmadığını söyledi. Önceki gün gece Sandıklı İlçesi'ndeki Hüdai Kaplıcaları'nda bir otel inşaatında çalışan işçilerin çatıya HDP bayrağı ve Abdullah Öcalan posteri astığı iddiaları üzerine toplanan yaklaşık 100 kişilik grup inşaatın bulunduğu bölgeye gitti. Saat 16.00 sıralarında inşaatın önünde toplanan grup İstiklal Marşı okuduktan sonra Türk bayrağı açtı, ardından da 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları attı. Bu sırada sayıları 200'ü bulan işçiler kaldıkları barakalara girerken, olay yerine çok sayıda jandarma ve polis ekibi yönlendirildi. Çevreden de takviye ekiplerin geldiği güvenlik güçleri, barakaların önünde önlem aldı, işçilerin dışarı çıkmasına, diğer grubun da barakalara yaklaşmasına izin vermedi. Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, MHP milletvekili adayı İsmail Elibol ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul'un da olay yerine gelmesinin ardından grup bir süre daha bekleyişini sürdürdü, ardından da dağıldı. İşçiler ise iddiaların asılsız olduğunu savunurken, inşaatı yaptıran firmanın alacaklarını ödememek için böyle bir söylenti çıkardığını öne sürdü. İnşaata hiçbir şekilde HDP ve Abdullah Öcalan posteri asmadıklarını kaydeden işçiler, amaçlarının ekmek parası kazanmak olduğunu söyledi. Yaşananların ardından işçilerin bir kısmı Sandıklı'dan ayrılırken, bir kısmı da bekleyişini sürdürüyor. Jandarma ve polis ise bölgede önlem alıyor.

'İNŞAAT DURDU'

İnşaat alanında yaşananlarla ilgili oteli yaptıran firma adına açıklama yapan avukat Halil Ciğer, olayın siyasi ya da borç alacak anlaşmazlığı olmadığını söyledi. Ortada hukuki bir durum olduğunu belirten avukat Ciğer, "Antalya merkezli bir şirket olup Sandıklı'da ciddi bir yatırım yapma kararı aldık. 8 aylık kısa sürede bitirme gayesiyle başladığımız bu inşaat yaşanan istenmeyen olaylar neticesinde durdu" dedi.

'POSTER, BAYRAK ASILMADI'

İnşaatı yapan firmaya avans ödemesi yapıp, aylık hak edişlerinin de düzenli ödendiğini anlatan avukat Ciğer, 80 gün sonra açılması planlanan otelin taşeronların işleri yavaşlattığı gerekçesiyle gecikeceğini kaydetti. Uyarıları üzerine taşeron firmanın işi hızlandırdığını ancak bu sefer de kalitesiz iş yaptığını öne süren avukat Ciğer, "Otel inşaatının şantiye şefinin sözleşme dahilinde bu kusurlu imalatlar hakkında tutanaklar tutması sonucunda, yolumuzu ayırmak istememiz üzerine, bu kişi bu yol ayrımını kabul etmemiş ve onun yerine bu işi yapan başka taşeronu inşaatın bazı katlarına girmek istemesini engellemek istemiş ve neticesinde bu olay patlak vermiştir. Bu yaşanan olay kesinlikle siyasi değildir. Poster, bayrak ve flama tarzı bir şey asılmamıştır. Burada tamamen hukuki mevzu olduğu doğrudur. Ancak hukuki mevzuda kişinin hak edişleri verilmiş, kesin hak edişin hesaplanması istendiğinde ve yol ayrılması istendiğinde, yolumuzun ayrılacağı söylendiğinde bu kargaşa meydana gelmiştir" diye konuştu.
Taşeron firma adına konuşan Mehmet Çalışkan ise bugüne kadar hak edişlerinin ödendiğini aktarırken, işi bırakmaktaki esas sebebin otel sahibi ve adamlarının kendilerini dövmesi olduğunu iddia etti
Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gerginlikte, ortam, sakinleşti, sandıklıdaki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Afyon Sandıklı Askerlik Şubesi Violent Askerlik Şubeleri 0 15 Nisan 2014 22:49
Sandıklı’da trafik kazası: 2 yaralı MasteR06 Haber Arşivi 0 06 Şubat 2014 23:12
Hasır Sandıklı Sedirler ve Yataklar Sevda Ev Dekorasyonu 1 30 Temmuz 2012 23:52