IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2015, 17:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avukatının azlini istedi




ALMANYA'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün yargılandığı davanın 209. duruşması, savunma avukatı Wolfgang Heer'in talebi üzerine ertelendi.
Münih kentinde görülen NSU örgütü davasının baş sanığı Beate Zschaepe, dün yapılması planlanan 209'uncu duruşma başlamadan önce avukatlarından birinin azlini istedi. Zschaepe, dilekçe ile yargıç Manfred Götzl'den avukatlarından Anja Sturm'un azlini talep etti. Yargıcın duruşmaya ara vermesi üzerine savunma avukatı Wolfgang Heer duruşmanın iptal edilmesini talep etti. Duruşma avukatın talebi üzerine iptal edildi.

GEÇEN YIL AZL ETMEK İSTEMİŞTİ

Zschaepe, geçtiğimiz yıl da üç avukatını birden azl etmek istemiş ancak bu isteği ret edilmişti. Geçen yıl avukatların azli konusundaki dilekçesini hazırlayan Mannheim'lı ceza avukatı Mark Jüth'ün, Zschaepe'nin davasını üstlenmesi bekleniyor. Öte yandan avukatların susma hakkını kullanması yolundaki taktikleriyle hiç konuşmayan Zschaepe'nin, davanın gidişatında kendisine ömür boyu hapis verileceği korkusuna düştüğü ve konuşma isteği olasılığı yüzünden avukatlarıyla anlaşamadığı, mahkeme koridorlarında konuşulmaya başlandı.

BEATE ZSCHAEPE YAKINDA KONUŞACAK

Davada, 2001 yılında öldürülen Abdürrahim Özüdoğru'nun ailesini temsil eden müdahil avukat Ferhat Tıkbas, "Uzun zamandır avukatlarıyla anlaşamadığı ortada. Avukatlarını çok acık ve net şeklinde eleştirmişti. Kendisini muayene eden bilirkişi doktora 'Ben avukatlarımdan ve onların bana öngördüğü susma stratejisinden çok yıpranıyorum ve çok rahatsız oluyorum. Üstelik avukatlarımı hata yapmasınlar diye aşırı derecede kontrol etmem gerekiyor ve bu durumda çok yıpratıyor' diye ifadelerde bulunmuştu. Polise teslim olduğunda 'Ben susmaya teslim olmadım' diye ifade vermişti. Bu ve benzeri ifadeler Zscheape'nin yakında konuşacağını düşünüyorum. Bu yeni strateji yeni bir avukatla gerçekleştireceğini istiyor diye tahmin ediyorum. Arka planda başka avukat olduğu zaten bilinmektedir. Geçmişte bu avukat iç çamaşırını bile gizlice Zscheape'ye ulaştırmış. Sturm'un yerine onunla suskunluğunu bozacaktır. Ancak mahkeme heyeti buna kolayca izin vereceğini düşünmüyorum. Davada bayağı ilerleme kaydedilmiş. 209 duruşma olmuştur. Yeni avukat dosyalar üzerine çalışması için zaman verilmesi gerekir. Bu da ancak davaya ara verilmesiyle olur. Böyle bir durumu mahkeme heyeti kabul edeceğini hiç düşünmüyorum" dedi.

NSU DAVASI

Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesinde ve çok sayıda soygunda, NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü, 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti. NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu. Mahkemede, Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıktan suçlanan 4 sanık daha yargılanıyor.
Ahmet İNCEL/MÜNİH (Almanya), (DHA)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avukatının, azlini, istedi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kod iSteği TurkeyAJANS mIRC Scripting Hazır Kodlar 1 22 Aralık 2009 01:26
TCL isteği.. ExpLoSive Eggdrop, NeoStats, BNC 3 07 Temmuz 2009 16:25