IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2015, 10:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Piknikçilerin yanına indiler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çöplerde yiyecek arayan ve insanların arasında dolaşan yaban domuzları tedirginlik yaratırken, bazı piknikçiler ise yiyecek verdi. Milli park yetkilileri bu hayvanlara yiyecek vermenin yanlış olduğunu, kolaya alıştıkları için kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı'ndaki yaban domuzları, özellikle hafta sonları sayıları on binleri geçen piknikçilerin bıraktığı yiyecek artıkları için insanların arasına iniyor. Sürüler halinde piknikçilerin arasında dolaşan yaban domuzları, tedirginliğe neden oluyor. Kimi piknikçiler korkudan uzaklaşırken; bazı vatandaşlar hem yiyecek veriyor hem de cep telefonlarıyla domuzları görüntülüyor.

YAVRULARINI UYARDILAR

Milli parkta gezen yaban domuzlarının ilginç davranışları da göze çarpıyor. Milli park içinde gezinen bir yaban domuzunun, insanlara fazla yaklaşmaya çalışan yavrularını sert hareketlerle uzaklaştırmaya çalışması dikkati çekti. Aynı hareketi defalarca tekrarlayan, bir ara yüksek sesle yavrularına bağırıp bir araya toplayan yaban domuzunun annelik içgüdüsü ilgiyle izlendi.

YİYECEK VERMEYİN...

Piknikçilerin yaban domuzlarına yiyecek vermekle onlara iyilik yapmadığını belirten Milli Park yetkilileri şunları söyledi:

"Domuzlar yaban hayatlarından uzaklaşarak, hazır yiyeceğe alışıyor. Kış aylarında ise Milli Parka neredeyse hiç kimse gelmediği için açlık çekiyorlar. Doğal avlanma becerilerini yitirdikleri için yiyecek bulamıyorlar. Sadece domuzlara değil, doğal yaşamdaki hiçbir canlıya yiyecek verilmemesi gerekir. Bunun için birçok uyarı panomuz olmasına rağmen, insmanların yiyecek vermesini engelleyemiyoruz."

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
indiler, piknikçilerin, yanına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık