IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lucifer

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Haziran 2015, 09:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD yıllık 'Terörizm Ülkeler Raporu'nu yayınladı: Ana yol Türkiye





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ABD’nin yıllık “Terörizm Ülkeler Raporu”na bu sene 90 ülkeden IŞİD’e katılanlar damga vururken, Türkiye’nin yabancı savaşçılar için ‘ana yol’ olduğu belirtildi ve Ankara’nın yabancı savaşçı kaynağı Libya gibi ülkelere vize zorunluluğu getirmemesi nedeniyle Türkiye sınırında yaşanan zorlukların arttığı açıklandı.

WASHINGTON Yönetimi’nin her sene güncellediği geleneksel “Terörizm Ülkeler Raporu”nun 2014 sonuçlarına IŞİD’in faaliyetleri ve IŞİD’e katılmak için başta Batı ülkeleri dünyanın her yerinden Suriye ve Irak’a giden yabancı savaşçılar konusu damga vururken, Türkiye’nin de coğrafyası nedeniyle bu kişiler içn “ana yol” vazifesi gördüğü vurgulandı. Bu nedenle 388 sayfalık, ülkelere göre tasnif edilen raporun birçok bölümünde IŞİD’in faaliyetlerinin Türkiye’yi kapsayan boyutlarına değinildi.

ANA TREND IŞİD: Raporun giriş kısmında, “2014’te küresel terörizmin önemli trendleri, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta benzeri görülmemiş biçimde toprak edinmesi, IŞİD’e katılmak için dünya çapındaki yabancı savaşçı akışının devamı ve Batı’da şiddet içeren aşırılık yanlısı yalnız saldırganların artışı” ifadesi kullanılırken, 2014 sonu itibarıyla sadece Suriye’ye giden yabancı savaşçıların sayısının 16 bin bulduğu belirtilerek, “bu oranın, son 20 yıl içinde Afganistan, Pakistan, Irak, Yemen ya da Somali’ye seyahat eden yabancı terörist savaşçıların sayısını aştığı” belirtildi.

ÜLKELERDEKİ TÜRKİYE DETAYI: Yabancı savaşılar konusunda verilen detaylarda ise Türkiye bağlatıları raporda geniş yer tuttu ve “Lokasyonu, uluslararası ulaşımdaki merkezi rolü ve Suriye ve Irak’la olan uzun sınırı nedeniyle Türkiye, yabancı savaşçılar için ana yol olarak kaldı” denildi. Birçok ülke için hazırlanan bölümde Türkiye’ye dair bu konuda ayrıntılı değerlendirmeler yapıldı. Bu değerlendirmeler arasında, ‘Almanya ve Avustralya’daki Türk kökenli kişilerin IŞİD bağlantıları ve Cibuti’de Türklerin de öldüğü, El Kaide bağlantılı saldırılara ilişkin bilgiler yer aldı.

LİBYA’YA VİZE KOYMADI: Başkan Barack Obama’nın geçen hafta Türkye’ye getirdiği, yabancı savaşçı akışını önlemede “Türk yetkililerin gerekli kapasite artırımını yapmadığı” eleştirisine rağmen, raporda “2014’te Türkiye, kapsamlı bir ‘girişi yasaklar’ listesi oluşturmak ya da şüpheli teröristlere yönelik daha sıkı tarama prosedürleri uygulamak için kaynak ülkelerle işbirliğini artırdı” denildi. Ancak buna rağmen, Libya gibi “yabancı terörist savaşçı” kaynağı sayılan ülkelere vize şartı getirmemesi nedeniyle Ankara Yönetimi eleştirildi ve “Türkiye sınırındaki zorluklar, Türkiye’nin Libya gibi yabancı terörist savaşçı kaynağı belli başlı ülkelere vize zorunluluğu uygulamadaki başarısızlığı nedeniyle kötüleşmeye devam ediyor” denildi.

PKK: 1997’den beri olduğu gibi bu sene de ABD’nin terör listesine kalırken, IŞİD’le savaşan, PKK’nın Suriye kolu PYD ise terör örgütü olarak sayılmadı. Ancak Türkiye’nin PYD’yi terör örgütü saydığı belirtildi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Haziran 2015, 14:58   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD yıllık 'Terörizm Ülkeler Raporu'nu yayınladı: Ana yol Türkiye




Ya kendiler ?
tabi onlarin yaptiklari terrorsmm sayilmaz- onlem alcagiz diye onca ulkeye savas acip.. Somurduler.. Somurmeye devam ediyorlar..
Bence asil trrorsm bu.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
abd, ana, raporunu, terörizm, türkiye, yayınladı, ülkeler, yol, yıllık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nokia'nın yıllık mali durum raporu açıklandı Zen Cep Telefonlar 1 12 Nisan 2012 16:59
Türkiye savaşta olan ülkeler arasında PassioN Haber Arşivi 0 24 Şubat 2012 20:03
Türkiye'ye yardım çağrısı yapan ülkeler Ruj Haber Arşivi 0 24 Ekim 2011 00:11
Türkiye'nin Öğrenci Yerleştirdiği Ülkeler YapraK Ödev ve Tezler 0 16 Mart 2010 18:28