IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2015, 10:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gayri müslimlerin kızlarına talibim’





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


IŞİD’in elinden alınan Tel Abyad’daki yönetim merkezinde Türkçe yazışmalarında yer aldığı örgüte ait evraklara ulaşıldı. 29 Mayıs tarihli bir belgede “Ben Ebu Ali Davi. Kobani’nin batısında tabur emiriyim. Ezidi kızlara talibim” yazıyor...

NAMIK DURUKAN - MİLLİYET TEL ABYAD’DA

Tel Abyad’ın YPG’nin eline geçmesinden sonra IŞİD’in kentteki uygulamalarına ilişkin yazışma belgeleri ortaya çıktı. Tel Abyad’da faaliyet gösteren IŞİD üyelerinin büyük bölümünün Türkiye’den geldiği ve önemli kademelerde görev yaptığı ortaya çıktı. Bazı yazışma belgelerinin Türkçe olması ve Türkçe eğitim notları da ele geçirildi. IŞİD yönetimi yazışmalarında kentten kaçan Kürtlerin el konulan mallarının IŞİD emirlerine ya da evlenip buraya yerleşen IŞİD’lilere tahsis edildiği bilgileri de yer alıyor.
IŞİD’ciler Tel Abyad’ı alelacele terk ederken geride çok sayıda belge, doküman ve Kitap bıraktı. Örgütün yöneticilerinin örgüt yönetim merkezine yaptıkları bazı iç yazışma belgeleri de ele geçirildi.
29 Mayıs 2015 tarihli bir belgede evli ve 4 çocuk babası bir IŞİD emirinin, kaçırılan Ezidi ya da diğer gayrimüslim kızlarla evlenme isteğine ilişkin başvurusunda şöyle deniliyor:
“Bismillahirrahmanirrahim. Peygamber çok evlenin, hatta kıyamete kadar ümmetimiz diğer ümmetlerden çok olun demiştir. Ben Ebu Ali Davi, Rakka vilayetinin Seyfullah kitabetindenim. Kobani’nin batısında 102 noktadaki taburun emiriyim. Ben Ezidilerin ve gayrimüslümlerin kızlarına talibim. Amacım Müslümanların neslini çoğaltmaktır. Evliyim, 4 çocuğum var.”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Mülklere el konuldu
Kentte IŞİD’in Kürtlere uyguladığı baskı da belgelerle ortaya çıktı. Kürtlerin büyük bir bölümü kentten sürülürken, evleri ve işyerleri ‘İslam Devleti’ adına kamulaştırılarak Araplara kiraya verildi. Kira sözleşmeleri de belgelerde 3 ile 6 aylık dönemler halinde yapıldı.
Kürtlerin evlerinden zorla çıkarılmasından sonra ev ve işyerlerindeki tüm mallar IŞİD tarafından depolara kaldırılırken, aralarında ev eşyalarının bulunduğu bu mallar ya satılığa çıkarıldı ya da Tel Abyad’a getirilen ve evlenen IŞİD militanlarına bedava verildi.

Kürtlerin evleri ve işyerleri ‘İslam Devleti’ adına kamulaştırılarak Araplara kiraya verildi. Evlerdeki eşyalar ise ya satıldı ya da dağıtıldı.

Yüzde 40’ı Türkiye’den
Tel Abyad’ta faaliyet gösteren IŞİD üyelerinin yüzde 40’a yakınının Türkiye’den geldiği ve önemli kademelerde görev yaptığı ortaya çıktı. Yazışmalarda bu durum açık bir şekilde ifade ediliyor. Özellikle Türkiye’den gelip IŞİD’e katılanların tamamına yakınının Kürtlerin el konulan evlerinde kaldığı ve işyerlerini kullandıkları bildirildi. Aynı şekilde, ilçeden ve köylerden sürülen Kürtlerin evlerinden zorla alıkonulan ev eşyaları da IŞİD denetimindeki depolara götürülerek, bir kısmı satılığa çıkarıldı, bir kısmı da yeni evlenen militanlara evlerini döşemeleri için verildi.

Eğitim notları bulundu
Ele geçirilen ders notlarında ve belgelerde, IŞİD’e Türkiye’den katılanlara eğitimlerin Türkçe verildiği, ders notlarının Türkçe alındığı ve yazışmaların Türkçe yapıldığı ortaya çıktı.
IŞİD’in terk ettiği evlerde bulunan yüzlerce Türkçe kitap arasında Şehadet Yayınları tarafından basılan ve Murat Gezenler imzasını taşıyan ‘Ey Vahyin Çocukları Direnin’ adlı kitapta, “Terör İslam’dandır, bunu inkar eden kafirdir” başlığı altında şu ifadelere yer veriliyor:
“Her kim ki ‘İslam terörden (korkutmadan) uzaktır’ derse, ya da İslam ile terörü birbirinden ayırmaya kalkarsa kafir olur. Çünkü terör İslam’dandır. Bununla birlikte bilinmelidir ki; teröre karşı savaşmak istediklerini söyleyenler hakikatte İslam’la savaşmak istemektedirler. Yani burada terörle mücadele, İslam’la mücadele anlamındadır. Onlar hakikatin üzerini cehaletle örtmeye çalışmaktadırlar.”


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gayri, kızlarına, müslimlerin, talibim’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şansım varsa ben ona talibim.. Hesna IF Ekstra 0 13 Şubat 2011 13:33
Vuslatına Talibim. . . Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 10 Eylül 2010 21:49