IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By beston

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2015, 10:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uçurumdan itip öldürene 'iyi hal indirimi'





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yargıtay, Siirt’te şiddet gördüğü için boşanmak istediği eşi ve eşinin arkadaşı tarafından uçurumdan atılan öğretmen Esin Güneş’in öldürülmesine ilişkin davada kararını verdi. Güneş’in kocasının iddia ettiği gibi uçurumdan düşmediği, aksine itildiğini ortaya koyan bilimsel raporları kanıt kabul eden Yargıtay, eşini uçurumdan iterek öldürdüğü için müebbet hapse mahkûm edilen sanığa “iyi hal” indirimi yapılmasını ise yerinde buldu. Yargıtay, bu kararla bu tür suçlarda üniversitelerin hazırladığı raporların kanıt sayılmasının önü açtı.

Milliyet Gazetesi'nden Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Siirt’te sınıf öğretmenliği yapan Esin Güneş, kendisine şiddet uygulayan güvenlik görevlisi eşi Güven Güneş’ten boşanmak için dava açtıktan sonra 24 Ağustos 2010’da Siirt’te “kale” olarak bilinen uçurumun dibinde ölü bulundu. Güven Güneş, ilk ifadesinde “Kameriyede otururken ayağa kalkmak istedi. Bu sırada ayağı takıldı ve düştü” dedi. Bu ifadenin ardından dosya “kaza” kaydıyla kapatıldı.

''ESİN GÜNEŞ DÜŞMEDİ, İTİLDİ''
Genç öğretmenin ailesi, yeni kanıtlar bularak yeniden savcılığa başvurdu ve dosya yeniden açıldı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, Güven Güneş ve taksici arkadaşı hakkında “kasten öldürmek” suçlamasıyla dava açtı. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’ne, ODTÜ Fizik Bölümü’nden ikisi profesör, biri doçent olmak üzere üç akademisyen bir rapor hazırlayıp gönderdi. Ölümün “yatay ilk hız”, “serbest düşme”, “çarpmayla kazanılan hız” gibi fizik bilimi kavramlarıyla irdelendiği raporda, kadının kendiliğinden düşmüş olamayacağı vurgulandı.

ODTÜ’lü hocaların, “Esin Güneş düşmedi, itildi” tespiti üzerine, savcılık iki isim hakkında da müebbet hapis istedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ
Mahkeme, dava sonunda Güven Güneş’i ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum ederken, “kankam” dediği taksici arkadaşının beraatına hükmetti. Güven Güneş’in duruşmadaki “iyi hali” gerekçe gösterilerek cezası müebbet hapse indirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da katıldığı davaya, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da müdahil oldu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık ve mağdur tarafın karşılıklı temyiz ettiği kararı onadı. Daire, sanığa “iyi hal” indirimi, Esin Güneş’i kocasıyla birlikte uçurumun kenarına götüren taksiciye beraat verilmesini de onadı. Güneş’in ailesinin ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun avukatı Evin Konuk, bilimsel raporlarla kanıtlanmış bir cinayette bile “iyi hal” indirimi yapılabildiğini, diğer sanığın ise suç ortaklığına rağmen beraat ettirildiğini savunarak kararın yeterli olmadığını vurguladı.

Esin Güneş’in annesi Fahriye Işık da “Devlet onlara indirim vermese, bu katillere indirim vermese iyi diyebilirdim. Ne ceza alsa içim rahat olmaz ama serbest kalmadığına şükrediyorum. İndirim yapılmasını kabul edemiyorum. Artık bu indirimler, iyi haller olmasın. Katilleri sokağa bırakmasınlar” dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Haziran 2015, 10:22   #2
Çevrimdışı
IF ARGE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Uçurumdan itip öldürene 'iyi hal indirimi'




nasıl iyi hal kadın öldü kadın.. neyin iyi hali adam gibi ver cezayı bir daki sefere yapanlar nelere maal olduğunu görsünler.

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 26 Haziran 2015, 14:49   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Uçurumdan itip öldürene 'iyi hal indirimi'




Adalete guvenim kalmadi.. Ilahi adalet haric

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
hal, indirimi, itip, iyi, ucurumdan, öldürene


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uçurumdan sarkan BMW! Kralice Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Mart 2009 16:28
Arkadaşını öldürene 30 yıl hapis Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 18:49