IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Haziran 2015, 10:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Angajman kuralları değişti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Angajman kuralları değiştirildi. Daha önce Esad rejimini hedef alan angajman kuralları bu kez IŞİD'e karşqı uygulanacak. IŞİD, düşmanca algılanacak, sınıra yaklaşırsa vurulacak

Türkiye, Suriye sınırındaki gelişmeleri yakından izlerken, uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanabilmek için angajman kurallarını değiştirme kararı aldı. Sabah'ın haberine göre daha önce Esad rejimine karşı angajmanı değiştiren ve "Misli ile karşılık" konumuna geçen Türkiye, IŞİD terör örgütünü de angajman kapsamına alıyor. Yeni angajman kuralları bu haftadan itibaren uygulamaya konacak. Asker sınırda IŞİD kaynaklı tehditlere yanıt vermek için her durumda emir alması beklenmeyecek. Karşılığı anında olacak. Daha önce DAEŞ militanlarının ellerinde silahlarla sınıra yakın yerlerde görüntüleri basına yansımıştı. Artık bu görüntülerin de önüne geçilecek. Sınıra yaklaşan tüm silahlı unsurlar tehdit olarak algılanacak. Suriye askeri unsurları gibi IŞİD militanları da, sınırı daha geçmeden sınıra yakın bölgede vurulabilecek. En ufak tacize misli ile karşılık verilecek. Bu müdahale kara, deniz ve havada da geçerli olacak. Sınırdaki askeri tedbirlerin artırılması da gündeme gelecek.

ÖRGÜTE ANGAJMAN İLK

Bir ülkenin başka bir ülkeden kaynaklı tehdidi nasıl ele alınacağını ve nasıl mücadele edileceğini belirlediği angajman kuralları örgütler yada başka grupları kapsama almıyordu. Suriye'nin tacizleri ve Türk jetini düşürmesi ile başlayan süreçte angajman kuralları değişmiş, tüm Suriye rejim unsurları tehdit olarak kabul edilmiş, sınıra yaklaştığı andan itibaren vurulması talimatı verilmişti. Suriye'den yapılan taciz atışlarına, topçu ateşleri ile karşılık verilmişti. Sınıra yaklaşan helikopter, uçak ve İHA'lar vurulmuştu.

BATI'YA EN GÜÇLÜ MESAJ

Angajman kurallarının değişmesi dünyaya da güçlü bir mesaj olacak. Batı ülkeleri zaman zaman Türkiye'ye sınır geçişlerinde yeterli önlem almamakla suçluyordu.

FIRAT'IN BATISI KIRMIZI ÇİZGİ


Angajman kurallarının kapsamının genişletilmesi ile birlikte, Türkiye'nin Suriye'deki olası müdahalesinin çerçevesi de belirlendi. Yapılan tüm toplantılar sonrası IŞİD tehdidine karşı sınır güvenliğinin güçlendirilmesi, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir devlet kurulması ile mücadele edilmesi ve Türkmenlerin güvenliği ana konular olarak belirlenirken tüm bunlara karşı önlem kapsamında "Fırat'ın batısı kırmızı çizgimizdir" denilerek, müdahalenin alanı belirlendi.

Kaynak: Sabah

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Haziran 2015, 11:02   #2
Çevrimdışı
IF ARGE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Angajman kuralları değişti




bu saatten sonra taviz verilmemeli sonrası iyi olmaz.

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
angajman, değişti, kuralları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yazım Kuralları / İmla Kuralları, Yazım Yanlışları İle İlgili Test Soruları Lcia Türkçe 0 27 Kasım 2014 19:56
Zayıflamanın kuralları değişti! System Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 24 Ekim 2011 03:13