IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2015, 10:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Serin günleri çok arayacağız





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Seray Yalçın

Aşırı sıcak hava ve nem Türkiye’nin kapısına dayandı. Önümüzdeki günlerde Türkiye’yi etkisi altına alacak sıcak hava, uzmanlara göre Türkiye’ye zor günler yaşatacak. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, “Sıkıntılı günler bizi bekliyor” dedi.
Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasıyla kasıp kavrulan Avrupa’da sıcaklık 40 dereceleri aşarken, Türkiye ise gelecek hafta sıcaklardan nasibini alacak. Meteoroloji uzmanları “Asıl yaz gelecek hafta başlıyor” dedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, hafta sonundan itibaren yağışların kesileceğini vurguladı.
Salıdan itibaren artacak
Tek, “Yağışlar artık yerini sıcak havalara bırakacak. Önümüzdeki hafta salı ve çarşamba gününden sonra sıcaklıklar artacak. Marmara’nın güneyinde önümüzdeki haftalarda sıcaklıklar 34-35 derecelere çıkacak. İstanbul 31-32 derecelerde seyredecek. Poyrazdan esen rüzgar olduğu için nemin bunaltıcılığı var. Yurdun doğusunda ise özellikle Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak. Ayın 7’sinden sonra beklediğimiz yaz gelmiş olacak. Bunaltıcı sıcaklar bizi bekliyor” dedi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen ise şunları aktardı: “Avrupa’daki sıcak havanın şu anda Türkiye’ye ulaşması söz konusu değil. Tüm dünyayı saran sıcak dalga var, bunun nedenlerinden birisi küresel ısınma birisi de Doğu Pasifik’teki deniz yüzeyinin ısınması. Bu ısınmadan kaynaklanan dünyadaki sıcak dalgaların hakim olduğu bir havaya doğru gidiyoruz. Bütün dünyada sıcaklıklar artacak. Türkiye’yi etkisi altına alacak sıcak hava güneyden, Arap Yarımadası üzerinden gelecek. Önümüzdeki hafta sıcaklar başlayacak. İstanbul 30 derecelerin üzerine çıkacak. Güneydoğu Anadolu 40 dereceleri geçecek. Bu yaz sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. ‘Keşke biraz daha serin olsaydı’ diyeceğimiz günler bizi bekliyor. Kısaca sıkıntılı günler bizi bekliyor. Özellikle Marmara ve Ege bu yaz biraz sıkıntı yaşayacak.”

El Nino etkisi
İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin İncecik de okyanus bölgesinde oluşan sıcak hava dalgasının El Nino etkisiyle şiddetleneceğini ve dünyayı etkileyeceğini belirterek, “El Nino etkisinin Türkiye’ye az da olsa bir etkisi var. Türkiye okyanus ülkesi olmadığı için bu etki okyanus ülkelerine oranla daha az ama bu etkinin iklim değişikliği nedeniyle arttığını biliyoruz. El Nino etkisinin, ısı şoklarıyla birlikte bu sene ortaya çıkan değerleri diğer yıllara göre çok yüksek. Bu sene rekor sıcaklıklar yaşayacağız” diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Temmuz 2015, 10:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Serin günleri çok arayacağız




Şu mübarek ramazan bir bitsin o zaman sıcakları görücez
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
vallahi sıkıntı , serinlemek için gölgesine oturabileceğimiz bir ağaç bile kalmadı her yanımız bina ! yazıklar olsun egoist , aç gözlü nankör insanoğlu !

__________________
Çok fedakarlık yapana kıymet verilseydi, yıllarca tarla süren öküze bıçak sürülmezdi..
 

 

Etiketler
arayacağız, cok, günleri, serin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Artık onsuz arayacağız! KarakıZ Ağ, Network ve Networking 0 26 Ekim 2011 21:22
Yazlık serin elbiseler Ruj Ah Kadınlar 0 16 Mart 2011 03:07
Serin Bir Öneri : Milkshake Süslü İçkiler İçecekler 1 13 Mart 2009 00:07