IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2015, 19:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IŞİD'e karşı derin işbirliği




ABD yönetiminin "IŞİD liderlerini vuracağız" açıklamasından sonra Ankara'da Türkiye ile ABD heyetleri arasında yapılan görüşmelerde, askeri seçenekler son dönemdeki günceler gelişmeler çerçevesinde ele alındı.

Son alınan bilgiye göre ise Türkiye'nin İncirlik'te bulunan 6 predatörden 2'sinin silahlandırılmasına onay verdiği ileri sürüldü. Ancak Dışişleri yetkilileri bu iddiayı doğrulamadı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Aydın Hasan - milliyet.
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun başkanlığındaki Türk heyeti ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın terör örgütü IŞİD'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli general John Allen'in başkanlığındaki ABD heyeti arasında iki gün süren görüşmeler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akşam saatlerine sona erdi. ABD'nin IŞİD liderlerini vurma planı çerçevesinde müzakerelerde Türkiye'de İncirlik başta olmak üzere bazı askeri üslerin ABD hava kuvvet unsurları tarafından kullanılması talebi üzerinde de görüşmeler yapıldı. Türkiye, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içinde uçuşa yasak ve güvenli bölge planları ile PYD'nin etkinliğine karşı karşı aldığı askeri önlemlerle ilgili görüşlerini ABD tarafına aktardı.



Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki Türk heyeti, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Küresel Koalisyonu'ndan sorumlu Özel Temsilcisi emekli Orgeneral John Allen ve ABD Savunma Bakanlığı Siyasi Planlamadan Sorumlu Müsteşarı Christine Vormuth'un başkanlığındaki ABD heyeti ile iki gün süren görüşmeler yaptı. Dün akşam sona erdirilmesi planlanan görüşmeler, bugüne de sarktı. Görüşmeler saat 16.00 sıralarında sona erdi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey kaynaklar, görüşmelerle ilgili şu değerlendirmede bulundu:
"DEAŞ ile mücadele konusunda uluslararası koalisyonun bir parçası olan Türkiye, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]müttefiki ABD ile uzun zamandır birlikte çalışmaktadır.
Toplantıda, bu çalışmaların daha da derinleştirilmesi, işbirliği ve eşgüdümün daha da kuvvetlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Görüşmede, bu işbirliğinin daha da pekiştirilmesi konusundaki seçenekler, bölgedeki son güncel gelişmeler ışığında ele alınmıştır. Tabiatıyla ABD ile çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de devam edecektir."
Dışişleri yetkililerinin değerlendirmesindeki "Son güncel gelişmeler" vurgusu dikkat çekti.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da ABD'nin IŞİD'e karşı hava saldırıları için İncirlik başta olmak üzere bazı askeri üsleri kullanma talebinde bulunduğu konuşuluyor. ABD; ayrıca İHA'ları silahlandırarak Suriye içinde IŞİD'e karşı kullanmayı da planlıyor. Türkiye ise güvenli ve uçuşa yasak bölge konusundaki görüşlerini ABD'ye iletti. Türkiye, PYD'nin etkinilğinden duyduğu rahatsızlığı ve buna karşı aldığı askeri önlemler konusunda da ABD tarafına hassasiyetlerini aktardı.
TÜRKİYE 2 PREDATÖRÜN SİLAHLANMASINA ONAY VERDİ Mİ?
Görüşmelerin can alıcı noktalarından birini de, İncirlik'te bulunan ABD'ye ait predatörlerin (İHA) silahlandırılması konusu oluşturdu. ABD'ye ait predatörler Kuzey [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Suriye'de keşif faaliyetinde bulunuyor. ABD, iki predatörün silahlandırılması talebinde bulunmuştu. Bu insansız hava araçları, silahlandırılmaları halinde IŞİD'e ait nokta hedeflerin vurulmasında kullanılabilir. Türkiye'nin İncirlik'te bulunan 6 predatörden 2'sinin silahlandırılmasına onay verdiği ileri sürüldü. Ancak Dışişleri yetkilileri bu iddiayı doğrulamadı.
Görüşmede, Irak'ta Musul'a yapılacak operasyon konusu üzerinde de duruldu. Görüşmelere, askeri yetkililer de katıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
derin, işbirliği, iŞİde, karşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalya'dan IŞİD'e karşı 4 uçak Seth Haber Arşivi 0 17 Kasım 2014 11:18
İran: IŞİD'e karşı ABD'yle işbirliği yapmamız mümkün değil Seth Haber Arşivi 0 12 Eylül 2014 20:07
İngiliz basını: ABD ortak düşman IŞİD'e karşı Esad'la işbirliği yapıyor Seth Haber Arşivi 0 23 Ağustos 2014 20:33
IŞİD'e üç koldan karşı taarruz Seth Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2014 16:18